25 kesäkuuta 2014

Stressitöntä treenaamista

Ollaan tokoa tosiaan tehty lähiaikoina korkealla vireellä varustettuna, mikä kyllä näkyy ehkä paikoitellen hieman hajonneena tekniikkana ja holtittomana seuraamisena. Mutta ei se mitään, koska pieni wannabe tottis pilkku <3
Mieluummin minä katson innokasta tekemistä kuin teknisesti pilkuntarkkaa, mutta innotonta puurtamista. Toki on mahdollista saada molemmat ja siihen pyritään, mutta jotenkin olen vain tykännyt lähiaikoina tehdä "ei nipoteta pikkuseikoista" tokoa. Ollaan toisin sanoen leikitty tottista. Meillä oli molemmilla niin kivaa! Ja ai miten mä rakastan sen häntää. Kun se vielä seuraisi tuolla intensiteetillä ja koko ajan ravilla niin ai että.

Linkki videoon
Otettiin vielä kiertämisen kautta seisomisia. Alkaa ennakoida tosi nopeaa, pitäisi ottaa välissä enemmän läpijuoksuja. Läpijuoksuissa olisi pitänyt heittää mieluummin oman selän taakse. Viimeinen toisto mistä menin palkkaamaan oli jo koiran puolesta ennakointia ja olisi pitänyt jättää palkkaamatta ja ottaa mieluummin läpijuoksuna. Mutta muuten tykkään, reagoi hyvin seis-käskyyn ja pysähtyy kohtuu napakasti.

Agilityn osalta ollaan käyty tekemässä tehokuurina kolmikkoa kepit, keinu ja puomi. Ja kyllähän se treenaaminen näkyy, nimittäin keinu alkaa olla jo sillä tasolla millä se oli parhaimmillaan. Irtoaa hyvin eikä tarvitse minun tukea kuin ehkä ensimmäisellä toistolla. Tehtiin yhden hypynkin kautta eikä epäröinyt ollenkaan ja näytti siltä, että tietää mitä on tekemässä. Puomi on jostain syystä hitusen epävarmempi, mutta saatiin sieltäkin toistojen kautta se alun epäröinti pois. Kepit on onnistuessaan kivat, mutta niille tarvitaan vielä varmuutta sillä virheitä tulee vielä liikaa. Hakee oikean välin, mutta vauhdissa tahtoo vetää ensimmäisen käännöksen liian pitkäksi tai jättää viimeisen välin pujottelematta. Keppejä enemmän osana rataa siis. Ahkerammalla treenauksella nämä olisivat olleet jo aikoja sitten valmiit, mutta minkäs voit kun ei pysty eikä kerkeä. Edetään sitten hitaasti ja varmasti.

6 kommenttia:

 1. Voi kun se menee niin ihanan ilosesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :D Mä niin tykkään!

   Ja tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Seuraamisessa kannattaa malttaa tehdä lyhyitä treenejä, se on melko puuduttavaa. :) Uskon että Jali pystyisi tekemään vieläkin napakammat pysähdykset, nyt vaan enemmän ajatusta vielä taaksepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidettiin kyllä taukoa välissä, mutta kieltämättä olisi voinut tehdä vähän monipuolisemmin vaikkei pitkiä seuraamispätkiä tehtykään. Liikkeestä seisomiseen haluaisin sitä napakkuutta lisää kun se tahtoo hitusen valua perään. Mäkin uskon, että pystyis tehdä vielä napakammat pysähdykset (varsinkin seuraamisen yhteydessä) ja oon tehnyt tuota kiertämisen kautta pysähtymistä yrityksenä vahvistaa sitä seuraamisenkin pysähtymistä.

   Liikkeestä seisomisia pitäisi tehdä enemmän takapalkalla, mutta mitenkä muuten sitä ajatusta sais sinne taatepäin? Ilman että välttämättä tarvisi ottaa seuruuta? Hmmm, peruuttamalla koiran edellä? En tiedä malttaako tehdä kiertoja jos siellä suoraan edessä onkin palkka.

   Poista
 3. Iloiselta näyttää Jali :)

  Takapalkalla saa sitä ajatusta taaksepäin. Voisihan joskus olla apuohjaaja heittämässä sen palkan; sekin voi lisätä sitä taaksepäin ajattelemista. Tosin huomasin, että peruuttelu ja siitä palkan heitto taakse auttoi myöskin se taaksepäin ajattelun kehittymisessä. Peruuttelu on toinen vaihtoehto myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, niin että koira peruuttaa siis? Eli koira peruuttaa-seis-palkka taakse? Täytyy testata, en ole koskaan opettanut tuolle mitenkään vahvaa peruuttamista. Muutaman askeleen se kyllä peruuttaa, mutta jatkuva peruuttaminen on vähän niin ja näin. Eipä tekisi varmastikaan huonoa opettaa sitä kunnolla peruuttamaankaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!