08 toukokuuta 2012

Lisää sairaskertomuksia

On tää nyt. Jos haluutte pysyy rahoissanne niin mä annan pienen vihjeen: älkää hommatko koiraa.

Käytiin Jalin kans tänään taas eläinlääkärillä, pojalla on ollu vähän yskää ja köhimistä ja sieraimesta vuotanu kellertävää räkää. Ajattelin enste ettei tuo eläinlääkärihoitoa tarvitse, muttakun tuo kellertävä räkä ei välttämättä mikään hyvä merkki oo ja soiton jälkeen eläinlääkäri suositteli käymään niin tilattiin me sitten aika. Samalla ajattelin käynnin hyödyntää ja viedä virtsanäytteen tutkittavaks uraattikiteiden takia.

Epäilin enste ite kennelyskäks, mutta nenäpunkkiin me hoito saatiin ja kyllä mäki nyt enemmän asiaa tutkittuani oireet ennemmin nenäpunkkiin yhistäisin. Yhtenä mahollisuutena myös joku vierasesine sieraimessa kun tuota vuotoa tulee lähinnä vaan toisesta sieraimesta. Niin tai näin, katotaan kuuri loppuun ja jos vuoto ei lopu niin eikun uudelle käynnille.


Vein tosiaan myös virtsanäytteen samalla kertaa, edellisestä näytteestä taitaa olla aikalailla se kuukausi. Ihan vaan oman mielenkiinnon vuoksi, että onko mitään muutoksia tullut (en tosin tiiä miten pian ruokavalionmuutos vaikuttaa, eläinlääkäri käski tuua näytteen noin 2kk päästä). Kiteitähän siellä vielä näkyi ja virtsan pH oli liian matala, mihin saatiin lääkkeenä C-vitamiinikuuri (tää oli mulle ihan uus juttu) ja käsky seurata pH:ta ja katellaan sitte taas kontrollinäytettä. Muistelisin, että viime näytteessä pH oli ihan normaali (käytiin eri lääkärillä).

Kyllä vaa ois niin paljon mukavampaa ku sais olla koiran kans huoletta ilman jatkuvaa murehtimista onko sillä mitään oireita, onko ruokavalio nyt varmasti sopiva... Nojaa, aika tuuripeliähän tää varmasti on saako sairastelevan koiran vai ei. Taas sai poika eläinlääkäriltä kehuja miten nätisti anto tutkia ja painoa oli tällä kertaa kasassa jo 30,1kg, viimeksi siis 28,5kg. Mä oon vähän yrittäny vihjailla sille, että voisit olla kasvus jo kasvanu, mut jääräpää dalmatialaiset tuntien tää varmaa ihan mun kiusaks päättää kasvaa jättiläiseks :D

4 kommenttia:

 1. Harmi että Jali sairastaa taas. Tosin noi nenäpunkkijutut on tosi yleisiä, ihan rodusta riippumatta.
  No mutta ainahan siinä on se riski koiran ottaessa että eläinlääkäriinpalaa rahaa (tuhansiakin euroja). Mun eka oma dalmis lopetettiin ristisidevamman takia (leikatiin kyllä, mutta ei parantunut), ja sitä edeltävä sakemanni myöskin selkäongelmien takia. Nyt on onneksi kaksi suht tervettä koiraa, toisella välillä hiivaa tassuissa ja toisella kesäisin ihottumaa. Mutta en valita, en siltikään vaihtais niitä mihinkään muuhun koiraan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juh, mä olin kohtuu tyytyväinen että se oli vaa nenäpunkki eikä sitä kennelyskää vaikka ei tuosta nenäpunkistakaan nyt täyttä varmuutta oo.

   Juu tottakai sitä rahaa menee ja kyllä mulla onneks on säästössä rahaa sen verran että tämmöset yllättävätki kulut saan maksettua. Mut kyllä sitä silti välillä miettii mihin muuhun sen rahan vois käyttää (en ees uskalla ynnäillä mitä tohon koiraan on rahaa jo menny). Mut en mäkään koiraa pois vaihtais, pitää välillä päästä vaa purkaan (lähiaikoina vähän turhan usein) :D

   Mun edellinen seropi vaan oli niin perusterve ku olla ja voi nii tää koko aikanen eläinlääkärissä ramppaaminen tuntuu oudolta :)

   Poista
 2. Sinut on haastettu http://creme-vanilla.blogspot.com/2012/05/haaste-kirjoittamisen-lomassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kattoa jos seuraavassa postauksessa haasteeseen vastais :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!