10 joulukuuta 2012

Agilityotsikko

Hopsan heijaa ja meiän tän viikon aksailut ylös!

Aloteltiin taas valssauksella. Tai oikeestaan alussa höpöteltiin vähän koiran pukemisesta treeneihin ja lihaksista ja niiden treenaamisesta. Hyvinkin hyödyllistä tietoa, mä en oo esim koskaan aatellukaan että koirallaki ois vatsalihakset (hölmö minä, tottakai niillä on) ja että niitäkin on mahdollista ja hyödyllistä treenata. Kaikkea sitä oppii.

No niin siis, meiän rata oli jotakuinkin tän näkönen:
(Oli pakko testata noita ratapiirrosohjelmia vaikka ton ois saanu kyllä ihan selitettyäkin :D) Elikkä valssailtiin tuohon kolmosen kohalle eli putken toisessa päässä vaihettiin ohjauspuolta koiran oikealle puolelle. Vissiinki aika perus valssitreeni. Edellisellä kerralla tehtiin valssausta siis pelkillä hypyillä, tää tuntu jotenki monimutkasemmalta aluks. Mä en jotenki yhtään osaa ajatella mitään askelia ku koira on mukana, mut kuulema valssissa ei ollu mitään valittamista. Mää pölvästi vaan meinasin aina juosta päin tuota nelosestettä enkä osannu antaa koiralle tilaa suorittaa sitä itsenäisesti. Tai että ohjasin sitä kuulema ihan turhaan tuonne hypylle ja sitte väistin aina ite estettä. Mut koira meni nätisti, ei arkaillu putkeakaan yhtään ja oltais saatu heti ekalla ihan kiva toisto jos ohjaaja ei ois kompuroinu päin esteitä... Tätä rataa tehtiin muuten molempiin suuntiin eli 1->4 ja 4->1. Ei muistaakseni suuremmin ongelmia kummassakaan puolessa. Ach, paitsi että olihan meillä aluks ongelmana tuon ekan hypyn riman tiputtaminen. Mä kun olin hypyn takana ohjaamassa koiraa ja jos annoin hyppy käskyn ja samalla juoksin ite putkelle se luuli että on hirveä kiire ja hyppäs ekan hypyn huolimattomasti. Tähän autto kun ootin rauhassa, että se suorittaa sen hypyn kunnolla ennenku kiirehdin putkelle. Ei muuten ollu ens kerta ku tiputtelee huolimattomasti rimoja...

Seuraavana otettiin muuria, oisko ollu sitte medikorkeudella. Ekaks pelkkä muuri ja sitten sen perässä vielä hyppy. Pelkän muurin meni ihan nätisti ja hyppykin meni vallan hyvin siihen perään. Mut jostain syystä Jalia ei kiinnostanu yhtään tehä toistoja kun kerran saatiin onnistumaan (Mähän osaan tän jo? Onko mun ihan pakko ku tää on ihan tyyylsä? Enkö mä vois muka vaan mennä suoraan tänne namikupille? Tai hypätä itekseen tän yhen hypyn? No ei sitte, jos ei tästä saa palkkaa, niin keksin mä muutaki tekemistä). Karkaili lähössä aina hiimailemaan ympäri hallia eikä meinannu ollenkaan tulla ees luo. Ai että mua ärsytti. "Niinku vasikka laitumella" oli kouluttajan kommentti... Ja juu, Jaltsu otti kyllä kaiken ilon irti vapaanaolostaan.

Äh ku mä en tiiä mitä ton kans tekis ku jos mä hirveesti torun ja kieltelen sitä niin ei puhettakaan, että se antais seuraavalla kerralla kiinni tai tulis luo, mutta en mä nyt voi sitä palkatakaan (eli houkuttelen sen namilla jatkamaan hommia) siitä että se tommosia rälläysreissuja itekseen tekee. Nii mä en oikeen tiiä miten mä saisin tolle päähän, että ei, nuo tommoset hallilla ympäriinsä hillumiset ei oo sallittuja? Mulle tulee aina niin huono koiranomistaja ja kouluttaja fiilis kun se pitää siellä hallilla omaa kivaa ja oikeen lällättelee mulle, että en varmasti tuu hyppimään sun tyhmiä esteitäs. Mur. Emmä tiiä pitäiskö sitä sitte vaikka pitää hihnassa noitten rälläyksien jälkeen, muttaku se suorittaminen on vähän haastavampaa jos mä tuun hihnan kans perässä tai jos koira hyppii hihna perässään.

Meiän oli tarkotus ottaa vielä A-estettä ja keppejä, mutta loppu aika! Tällä kertaa meitä oliki 5 koirakkoa (yks uus) ja tuossa alun höpöttelyssä meni hetki aikaa ja osalla meni tuohon ekaan valssipätkäänki aika kauan aikaa. No, ei voi mitään. Tuo 1,5 tuntia tuntuu kyllä aina ihan mielettömän lyhyeltä ajalta! Pitää ehkä koittaa keretä ens viikolla joku päivä itekseen tuonne hallille, josko tekis vaikka noita kontakteja ja keppejä pitkästä aikaa. Ja vois vaikka vähän yrittää tokoillaki, ärsyttävää kun ulkona on niin kylmä, ettei hirveesti mitään tokoiluja oo viittiny tehä. Mä voisin muutenkin (melkeen) skipata jo kesään...

6 kommenttia:

 1. Pongolla on vähän samoja tapoja eli seki tykkää juosta täysiä hallia ympäri. Ennen saatto karata hepuloimaan, mutta oon tehnyt tänne käskystä niin vahvan, että se mielummin tulee ottamaan nakkia. Mutta ite taas palkkaan sitä esim heittämällä lelun ja jahtaamalla. ;) Tuokin on varmaan ohimenevää Jalilla kunhan pääsee agin makuun. :)

  VastaaPoista
 2. Yleensä tuo on onneks uroksilla ohimenevää. Lissulla teen aina niin et jos se pöllöilee (varastaa lähdössä tai rähisee muille koirille) koira kiinni ja ulos hallista. Eangaistus idioottikäytöksestä on siis se että se joutuu ulos sieltä missä sitä hauskaa tapahtuu. Kiertelen vähän aikaa siinä parkkiksella ja sit takas sisälle ja uus yritys.

  VastaaPoista
 3. P.s. Mikä agipiirrosohjelma??

  VastaaPoista
 4. Jep jep, eiköhän se siitä, pitää vaan päästä välillä purkaan :D Ja onneks se jaksaa kuitenkin suurimmaks osaks keskittyäki ettei tuo semmosta koko aikasta humpuuttelua.

  Oon miettiny tota pois viemistäki mut en oo varma toimisko se Jalilla kun sen mielestä on niin kiva haistella siellä ulkonaki kaikkia hajuja. Autoon vieminen vois ehkä toimia paremmin.

  Niin ja tuon piirrosohjelman nappasin googlettamalla jostain keskustelusta, tämmösestä http://auneli.pp.fi/tuomas/flextrcE.exe
  linkistä

  VastaaPoista
 5. Mä oon tehny niin, että vaikka koirat karkaa ilman lupaa omille teilleen niin heti kun tuleva takasi ni palkkaan silti ja jotain kehtiystä on tapahtunu kun Roni saattaa jopa joskus kuulla mua vaikka hajut koittaakin viedä voiton ;) ja kun pystyn käydä treenaamassa niin paljon kun jaksaa niin on ollu helppo tehä niin, että pitää pientä taukoa välillä ja vapauttaa koiran vapaa käskyllä ja äkkiä ne on oppinu et sillon saa mennä haistelemaan ja touhuta omiaan mut hyvin pian alkaa ne nakit ja lihapullat kiinnostaa niin paljon et rupeevat tulemaan takasin jo ennen ku tarttis :)Ja nyt kun Roni alkaa pikku hiljaa olemaan enemmän kiinnostunu mun kanssa tekemisestä kun hajuista niin eikös Taisonontti oo alkanu karkaileen keskenkaiken omille teilleen, että ehkä se on toi ikä sitte :)

  VastaaPoista
 6. Kun ei sitä ees tunnu ne hajut vievän vaan lähtee ite suoritteleen esteitä ja sitte jää vähän matkan päähän tuijottelemaan mua... Mun pitäis varmaan tehä jotain mielenrauhaharjotuksia ku mua ärsyttää kun mä ite turhaudun ja ärsyynnyn noista tilanteista niin paljon, mikä ei auta tilanteeseen varmaan sekään. Hengitä syvään, laske kymmeneen ja silleen :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!