03 marraskuuta 2013

Jatpailut 3.11

Päivityksiä päivitysten perään, mutta kun mä tumpelo unohan kaikki jos en kirjoita heti ylös :D Tänään käytiin toisissa mölliagilityssä ikinä eli oman seuran järjestämissä Jatpailuissa. Valitettavasti videomateriaalia ei nyt ole. Kuvasta kiitos kuuluu Salla Kuikalle :)

Jali liitää!


Rata oli jotakuinkin tämän näköinen. En ihan varma oo kaikista hyppyjen kulmista ja paikoista ja etäisyyksistä, mutta suurinpiirtein näin.
Mä kauhistuin kun radan ekaa kertaa näin, että apua. Tämäkö suoraviivainen möllirata?! Mä olin ihan varma, että meiän matka tyssää jo kolmosesteelle. Mutta kun seurasi sivusta minit ja medit ja pääsi itse tutustumaan rataan niin totesin, että kyllähän tää itseasiassa onkin aika suoraviivanen.

Ensimmäinen rata. Jali oli hyvällä fiiliksellä heti kun halliin päästiin ja jäi lähtöön rennosti. Otin tosin varman päälle ja jätin maate. 2-3 välin ohjasin oikealla kädellä koiran kolmoselle kropalla kääntäen. Jos en väärin muista niin tais tulla kolmosen ohi tai jotain, mutta kielto siitä tais joka tapauksessa tulla. Hyppy uusiks ja paukautti putken väärään päähän->HYL (mikä säännöissä tarkoitti 10 virhepistettä). A:lle teki ihan superhienon ja nopean alastulon ja pysäytyksen, josta mun oli ihan pakko palkata vaikka se tiesikin taas 5vp lisää. Mutta kun se oli niin hieno! Katoin enste, että tulee varmasti läpi kun tuli niin vauhdilla, mutta mitä vielä.

Irtos muurille ja putkeen hyvin ja mulla meinas tulla kiire ohjata tuo 9 hyppy. Tuo 9-12 väli oli kyllä aikamoista kilpajuoksua koiran kans, Jali oli tänään supernopea ja onneks irtos ja haki esteitä tosi hyvin. 12 hypyllä tulin jo sen verran koiran takana, että ohjaus meni puhtaasti tuurilla ja huutelin Jalille vaan hyppykäskyä. Taisi bongata esteen takana olevan ratatyöntekijän ja veti esteen ohi mistä 5vp. Loppurata puhtaasti. Päädyin tekemään persjätön 13 putken jälkeen ja ohjaamaan koiran vasemmalta puolelta lopun, koska olin varma, etten kerkeä tekemään persjättöä 15 putken jälkeen niinkuin moni teki. Enkä ois millään kerennytkään kun olin taas myöhässä tuonne 16 hypylle, mutta ihmeen kautta se sen haki (ei ollut muuten ehkä ihan noin suora linja putkesta tuonne 16 hypylle) ja loppukin meni hyvin. Kerättiin siis yhteensä 25 virhepistettä. Ihanneaika oli 52 sekuntia ja me vedettiin aikaan 45,15s.

Uusinta. Ajattelin tällä kertaa ottaa tuon putkeen viennin varman päälle ja vaihdoin ohjauspuolta valssilla tuossa kolmoshypyllä. Hyvin sujui. A:lla taas superhieno stoppi, mutta jätin palkkaamatta ja jatkettiin eteenpäin. 13 putkelle päästiin muistaakseni puhtaasti, mutta ohjasin huonosti 14 hypyn (joka ei sekään ollut kyllä ihan noin suorassa linjassa putkelta) kun kiirehdin liikaa kun ajattelin olla tällä kertaa ajoissa ja veti hypyn ohi suoraan putkeen-> 5vp ja HYL. Tää meni ihan puhtaasti kyllä mun piikkiin. Otettiin 14 hyppy uudestaan ja siitä putkeen ja loppurata hienosti. Jostain muualta saatiin vielä yks 5vp, mutta en kuollaksenikaan muista, että mistä se tuli. Muistelisin huudelleeni sen jostain putken suulta pois ennenko kerkeää mennä, joten oisko se sittenki ohittanu ton 12 hypyn? Virhepisteitä tältä radalta 20 ja aika 31,88s! Oltiin tällä tuloksella muuten näköjään neljänsiä :)
Jali tuntu radalla ihan supernopealta ja mä sain ihan tosissani juosta.Vielä kun etäisyydet oli tosiaan kisaetäisyyksiä. Vaikkei tuloksilla juhlittu, niin oon ihan mielettömän tyytyväinen meidän ratoihin! Mua ei jännittäny eikä ollu semmonen häsläolo kentällä. Vaikka tosiaan olinkin osin myöhässä niin maltoin silti huudella estekäskyjä ja yrittää ohjata ja muistin vielä kehuakin koiraa :) Ja meno tuntu muutenkin sujuvalta eikä koira kääntyilly ja pysähelly turhaan katsomaan multa ohjeita vaan oli fokus eteenpäin. Jali kuuntelikin ohjausta ihan superhyvin. Vitsit mua harmittaa kun näiltä radoilta ei oo videota. Kunhan mä muistaisin koko ajan ohjata vaan tarkasti niin kyllä me niitä puhtaita ratoja aletaan tehdä :)

Oi, oispa jossain taas epikset...

5 kommenttia:

 1. Mä kommentoin nyt tähänkin :D SSK:lla on kisat 9.11
  https://sites.google.com/site/sskagility/tapahtumakalenteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäinpäiväviikonloppu, ei harmiks onnistu :P Miten teillä meni? Olin ite niin kylmissään ja nälissään, että lähin meiän suoritusten jälkeen kotiin. Oliko Roni radalla kun tuloksissa ei tainnut näkyä?

   Poista
 2. Ei oltu, oli sen verran rankka pe-la et en jaksanu lähtee :/
  Seuraavat on sitte 6.12 ja sitä seuraavat 29.12 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä heräsin aamulla kaverin tupareista jatpailemaan :D Täytyypä pistää harkintaan! 6.12 vois ehkä onnistua jos jatkaisin matkaa siitä suoraan porukoille niin ei tulis "turhaan" poikettua saarijärvellä, hmm. Mut voi kunpa noita epiksiä ois vähän lähempänäkin :P

   Poista
  2. Mä olin pe-la yön töissä, la päivän agikoulutuksessa ja la-su yön töissä :D Aamulla viel mietin et pitäiskö sittenki lähteä mut en sit kuitenkaan vaikka tollasia tilaisuuksia harvoin tulee et molempien koirien kans ois päässy samana päivänä kisoihin :/ Jeps, meillä pitäis olla aina kerran kuussa epikset, et niitä on mutta matkaakin tietty sit tulee ja ku niin aattelin sillon ku tänne muutettiin, että jes! nyt pääsee oikein kunnolla harjottelemaan epiksiin ni oonko kolmissa ollu ees paikalla... Mut jos vaikka tonne 29. pvä koittais päästä :D
   Nii joo ja ps. oon huomannu et ku on ollu juhlistamassa jotain edellisenä iltana ni sit kisoissa ei jännitä ihan niin paljoo ku yleensä xD

   Poista

Kiitos kommentistasi!