22 toukokuuta 2014

Ei se pehmeä ole, sillä on vain hyvä itsesuojeluvaisto

Viikkotreeneistä hyvää päivää.

Aloitettiin kepeiltä. Keppejä (tehtiin vain neljän sarjaa) ei ole unohtanut, mutta jää kiinni palkkapalloon jos sitä yrittää etupalkkana tai niin, että tietää että pallo on palkkaajalla. Täytyyhän se yrittää mennä sieltä mistä aita on matalin. Jos mää saisin pallon ko menisin vaan ekasta välistä...

Videota jälleen kerran. Videolla kaikki mitä tehtiin, lukuun ottamatta alun keppitreeniä ja lopun puomijankkausta.
 1. Hieno keppien haku vauhdista vaikkei sinne oltu menossakaan :D Olisikohan pujotellut onnistuneesti loppuun jos olisin tullut perässä?
 2. Hieno hieno hieno käännös tuohon alkuun. Vieläkin olen ihan fiiliksissä miten hienosti se kääntyi ja miten minimaalisilla käännöksillä. Minun (fyssarin mukaan) rautakanki!
 3. Putkelta ruma pelasteluhuutelu. No, ainakin se kuunteli eikä tukka putkella ampaissut vaan putkeen :D Olisi pitänyt kertoa koiralle tuleva menosuunta jo ennen kuin kerkeää hypätä muuria.
 4. Voihan kammottava puomi... Ei mennyt putki/puomi erottelun piikkiin kuin ehkä tuo eka toisto, sen jälkeen se kyllä tiesi minne pitäisi mennä muttei vaan halunnut mennä. Taidetaan käydä keinutreenailujen sijasta tekemässä ennemmin puomitreeniä, että siihen saadaan se rohkeus takaisin. Ei suostunut menemään puomia ollenkaan vaikka yritettiin yksittäisenä. Lopulta nostettiin puomin alastulo irti ja sai mennä pelkkää maassa olevaa puomin osaa ja sitäkin alussa vähän jännitti. Pehmeä koira, minullako?

Musta tuntuu, että Jali 1. kuuntelee/seuraa paremmin mun ohjausta ja 2. ohittelee vähemmän esteitä. Kyllä se varmasti oli kipeä aikaisemmin ja sen takia tuntui välillä jotenkin keskittymiskyvyttömältä eikä tehnyt kunnolla töitä. Saattaa toki matalilla rimoillakin olla osuutta asiaan, mutta jotenkin se tuntuu hyvällä tavalla erilaiselta. Hyvä näin! 

4 kommenttia:

 1. Tuttua tuo, että keinun jälkeen puomikin on todella jännittävä koiralle. Onhan sulla eri käskysanat puomille sekä keinulle (en muista)? Meillä ainakin kun keinu jouduttiin opettamaan alusta, niin vaihdoin sen käskysanankin omakseen (vaaka) ja A/puomi on "kiipee" ja se on selkeästi helpottanut sitä erottelua kumpi on kumpi. Ja ei Pongokaan vieläkään välttämättä puomille hakeudu ihan niin mielellään ja senkin joutuu viemään aika kaukaa, eli vielä ei pysty esim. leieröimään puomille... Aikaa se vaatii kun on keinulta tullut jonkinmoinen trauma. Varmasti tekin saatte ajan kanssa nuo keinuongelmat selätettyä, mutta aikaa se vaatii. Harmitti kyllä kovasti sun puolesta kun luki, miten se keinu oli kaatunut ja Jali säikähtänyt keinulla! :(

  Mutta hienoa menoa toi radalla muuten jos ei katsota puomia ja vitsi Jali on nopean näköinen noin isoksi koiraksi :) Musta se on selkeästi parempi mitä vaikka esim joissain teidän kisavideoissa jostain eri hallilta, missä se paineli vaan minne nokka osoitti. Hienoa menoa nykyään! :) Ei muutakun hyppäreille vaan, kerta kepitkin (lähes?!) onnistuu jo!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on tehnyt tuota puomipelkoilua tosiaan ennenkin, muttei koskaan tässä mittakaavassa vaan aina on puomille lopulta kiivennyt ja sen jälkeen taas muistanut, että ainii tää on se puomi. Luulen, että kombo tauko+keinuonnettomuus+samanlainen keinu ja puomi pahensi tilannetta. Eiköhän se ajan kanssa, harmitti kyllä itseänikin tuo keinusessio ihan hirveästi. Niin ja on meillä eri käskysanat puomille ja keinulle toki :)

   Joku muukin huomaa eron! Mä luulen, että se ei aikaisemmin yksinkertaisesti tahtonut mielellään kääntyä vähänkään tiukempia käännöksiä kun oli niin jumissa/kipeä ja sitten tuntui, että se painelee vaan päättömästi eteenpäin. Se on noine käännöksineen kyllä nyt kuin eri koira ja se selkeesti hallitsee kroppansa ihan eri tavalla. Ihanaa kun näistä hoidoista on ollut ihan näkyvää hyötyä :)

   Mä oon haudannu kisa-ajatukset jonnekin syvälle ajatuksiini kun tuli tää haukkariepisodi. Katotaan miltä meiän täyspitkät kepit näyttää näin tauon jälkeen ja erityisesti osana rataa, ehkä sitä sitten vois harkita jotain hyppyrataa... Mutta kyllä me aiotaan bortsuja hätyytellä palkintosijoilta jossain vaiheessa ;) Siitä tulee kyllä vielä niiiin hieno jos/kun saadaan kaikki kohdilleen! :D

   Poista
 2. Nätisti menee isoksi koiraksi, mustakin estehakuisuus on parantunut selvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä ei ihan heti uskois, että se menee noinkin näppärästi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!