28 helmikuuta 2016

Piänen pilkun aktiivipäevä

Kyllä nyt on pilkullinen väsynyt. Aloitettiin sunnuntai tuttuun tapaan dallutreeneillä, joissa tehtiin rallyrataa. Jali teki ensimmäistä kertaa AVO-rataa kokonaisuudessaan ja sieltä ensimmäistä kertaa mm. hyppyä ja houkutusta. Kyllä sen kanssa kisoihin uskaltaisi hyvinkin vaikka vähän epävarmuutta joissain kohdin onkin. Kivasti menneen radan innoittamana laitoinkin viestiä huhtikuun Seinäjoen kisoihin, josko meille sieltä paikka irtoais. Edelliskerran ollaan kisatty rallyakin vuosi sitten!  Huhh, mihin tää aika katoaa?! Toisaalta meille nyt vaan sopii tällai hitaamman puoleinen tahti. Mikä kiire valmiissa maailmassa :)

Ratana pienin sovelluksin tämä Krista Karhun AVO-rata. Kuvista kiitos ainaski Hannalle, en ny muista oliko siellä muitakin kameran takana :)
Noni kuules, ny mennää tekee rallyy!
Ollaanks me valmiit?

Vähän oli joissain kohdin petrattavaa. Ihan odotettavastikin tosin, ei tullut mitään suuria yllätyksiä. Jalma oli ihan kivalla päällä (ja minä) vaikka alkuun vaikuttikin vähän pahalta. Vakavoitui kuitenkin kivasti kun alettiin hommiin. Ehkä meille alkaa pikku hiljaa löytyä sitä meidän treenirutiinia takaisin!

Hypyn jälkeinen elämä. Miitäää, eikö tehäkään aksaa?! Selkeästi vähän hämmentyi hypyn jälkeen kun komensinkin seuraamaan, mutta ei nyt lähtenyt totally out of control. -10 siitä kuitenkin olisi tippunut kun rintamasuunta kääntyi. Toisella kiekalla saatiin kivoja toistoja kun otettiin pelkkää hyppyä, kivasti hoksasi, että tää onki nyt joku oma juttunsa.
Mitä säääää oikee käskytät?
Pujottelu edestakaisin. Pujottelussa edelleen tahtoo vähän paineistua? Tai ainakin on epävarma mikä näkyy kontaktin tippumisena, irtoamisena ja haisteluna. Tätä pitäisi edelleen treenata ihan kunnolla palkkauksen kanssa kun jostain syystä ne tötsät nyt on jotenkin oudot eikä mene pelkällä seuruutreenillä. Se osaa kyllä seurata mutkitellen ja ties miten, mutta joku siinä on kun nuo tötsät lisää, että vähän vire laskee ja ahristuu.
Ei täs mitää, kuha haistelen!
Houkutus. Vähän hämmentyi ja oli taas hitusen epävarma, mutta ei meinannutkaan karata houkutuksiin (vinkulelu ja luu). Treenin puutetta sanoisin ja kun täälläkin on sitä inhottavaa pujottelua.
Tuol on houkutus mut sit ei sais kattoo!
Istu-eteen-takaa sivulle aiheutti epämääräistä hämminkiä. Eteentulo edelleen kaipaa vahvistusta, vaikka paljon ollaan sitä kotosalla tehtykin. Edestä takaa sivulle on myös nykyään vaikea kun ei erottele vielä oikealle sivuasentoon tulemista ja takaa kiertämistä. Enkä oikein osaa vielä niitä ohjata. Oikealle sivulle pelkkä käskysana, takaakiertoon käsimerkki? Ehkä, ehkä.
Jos pitää silmät kii ja oikee toivoo ni ehkä se tulee takas?
Seuraavaks me sit Jali mennää tekee istu-etee-takaa kylttii. Ymmärretty?
Kivasti sujui muutama uusi kyltti hyvin vähällä treenillä. Esim pyörähdyksessä ei ollut mitää sanottavaa, istu-seiso-kierrä koira sujui käsiavuilla ja käännökset tuntui tosi kivoilta. Koko rata mentiin palkattomasti, mitä nyt innostuin paikoin hihkumaan kehuja.

Mul ois kuvii vaiks kuinka, mut täytyy säästellä myöhempiin postauksiin :)
Niala ja Jali
Jali ja Bella
Kaikki samassa kuvassa :´D

Suoraa Lapualta ajeltiinkin sitten Kauhavalle hakutreeneihin. Jepjep, iha oikeesii hakutreeneihin! Katsoo jos päästäisiin taas puuhaamaan sitäkin! Porukka vaikutti ainakin ihan mukavalta, kiva valikoima eri rotuja eikä oltu ainoita alottelijoita. Jalin kanssa alotettiin "saat namia jos käyt haisteleen vieraat ihmiset" ja sen jälkeen kunnolla hetsaten namipurkin kanssa piiloon juokseva maalimies. 

Ei tehty kuin kolme settiä, turha väsyttää koiraa kun luntakin oli paljon. Hyvin irtosi ja into lähteä maalimiehen perään oli suuri, mutta vähän maalimiehellä ehkä jänskätti syödä purkista. Tosi kivasti kuitenkin ja varsinkin ensimmäiseksi kerraksi täysin vieraalla porukalla. Jatkossa pitäisi saada viihtymään maalimiehen luona kauemmin, nyt lähti äkkiä juoksemaan takaisin minun luo ja erehdyin ehkä liikaakin siitä kehumaan. Seuraavalla kerralla maalimies työntää kuppiin lisää ruokaa niin kauan kun itse pääsen paikalle ja haen koiran pois tai palkkailen maalimiehen luona. 

Tästä on kiva jatkaa :)
Enkä muuten liiku tänää enää mihinkää!

5 kommenttia:

 1. Onpas Dali nyt varmaan väsynyt. Ihania kuvia, hienostihan teiän reenit meni;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aivotyöskentely väsyttää aina ihan eri tavalla :) ei se Jalin väsymys koko loppuiltaa kestänyt mutta kyllä se aika kauan vällyjen alla viihtyi :D

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Miten teillä ruutu sujuu? Ettei yhdistä tötsiä ruutuun tms? Jos tekisit ihan vaan suoraa seuraamista tötsien välistä ni Jali huomais et niitä voi ohittaa tekemättä mitään sen kummempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla ruutua treenattu taas vähään aikaan ja ongelma oli jo ennen ruututreenejä. Mä luulen, että ongelma on ehkä siinä että "hyi ällöö kun pitää väistellä tällasia törppöjä, mitä jos mun jalka osuu niihin!?!" ja kun minä en ehkä osaa antaa koiralle tarpeeksi tilaa ja pujottele järkevästi? Eiköhän se kun saisin aikaseks treenata palkan kanssa että ne törpöt ei tapa ja siihen ei kuole jos niitä joutuu vähän väistää :D

   Poista
  2. Törpöt voi kyllä joskus olla vähän arvaamattomia, niistä ei ikinä tiä mitä ne keksii :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!