10 joulukuuta 2016

Lenkillä Hurtan kanssa

Jali sai "joululahjana" uuden talvitakin ja päädyttiin lopulta testailujen jälkeen Hurtan Extreme Warmeriin. Takki on ollut nyt jo jonkun aikaa testissä ja jotta tästä nyt ei tulisi perus "oltiin lenkillä, sieltä kuvia"-postaus niin laitetaan mukhaan pientä arviointia takista.
"Extreme Warmer -takki pitää koiran lämpimänä haastavissakin olosuhtiessa. Takin sisäpuolella oleva foliopinta heijastaa koiran kehonlämpöä takaisin, mikä lisää takin lämmittävyyttä merkittävästi. Takin malli on suunniteltu suojaamaan erityisesti koiran tärkeimmät lihasryhmät ja sen vedenpitävä päällimateriaali on miellyttävän pehmeä. Korkea trikoohuppu lämmittää kaulaa ja sen voi halutessaan nostaa suojaamaan myös koiran korvia. Takin näkyvät 3M -heijastimet parantavat turvallisuutta pimeällä." Hurtta/Extreme Warmer
Hurtan Extreme Warmer taitaa olla ominaisuuksiltaan ehkä Hurtan versio suosituille Back on trackin loimille. Meiltä löytyy BOT:n sadeloimi (muistaakseni sadeloimi eikä toppa), joten pientä vertailua takkien välillä voin tehdä.

Bottiin verrattuna näin äkkiä tuntuisi, että tämä Hurtan malli lämmittäisi paremmin ja tuon lämmönheijastavuuden huomaa helpommin. Vaikka itsessään tuo Hurtan takki onkin ohuen tuntuinen, on koira aina tuntunut lenkillä lämpimältä. Samoin liikkeessä lyhyen kokeilun jälkeen koira oli kädellä kokeillen selkeästi lämmin. Tosin mitään hirmupakkasia tässä ei vielä ole ollut, mutta sellaisessa -15 asteessa ainakin on tuntunut ihan riittävältä. Koskaan en ole Botin kanssa mitään "terveysvaikutuksia" meidän käytössä huomannut, joten niihin en osaa ottaa kantaa.

Meillä on Bot ollut käytössä lähinnä treenitakkina autossa odotteluun, arkitakkina Bot ei meillä toimi huonon istuvuutensa vuoksi. Hurtta onkin sitten eri mallia. Se istuu paljon paremmin, varsinkin takaosan malli on paljon parempi kuin botin laahus. Hurtan takissa takana on neppari, jolla helman saa kiinni hännän alta halutessaan. Kun nappi on kiinni, on sotkeentumisvaara suuri, mutta avonaisella takaosalla ongelmaa ei ole ollut. En yleensä nepparia ole kiinni takaa pitänytkään, eikä takki silti tunnu takaa liian avonaiselta. Takaosa on huomattavasti helpompi kuin botin vastaava, kaikki joilla koira kantaa häntää korkealla liikkeessä tietävät mitä tapahtuu botille jos häntää ei ole vaivautunut pujottelemaan botin häntäreijästä... Selän pituutta saa myös takaa säädettyä kumiremmikiristyksen avulla ja takana on myös jalkalenkit.

Etuosa myös on mielestäni tässä parempi. Meidän Botista on etuosan kumiremmit toiselta puolelta jo hajoilleet, eikä etuosa ole oikein koskaan istunut Jalille. Botissa kaula jää myös usein jotenkin hyvin avonaiseksi ja suojaamatta. Hurtassa etuosa on järkevämpi ja varsinkin kaulan suojaus on parempi. Hurtan takissa kauluksessa oleva "trikoohuppu" tosin ei tahdo pysyä meillä ylhäällä, en tosin ole varsinaisesti sitä yrittänyt kiristelläkään tarpeeksi että pysyisi. Suojaa silti kaulaa paremmin kuin Bot vaikka valuukin alas. Vielä ei ole tarvetta ollut testata pysyykö huppu ylhäällä jos sen vetää korvien suojaksi, saa nähdä saako (tai ilkeääkö) sen kiristää niin kireälle että pysyisi vauhdissakin ylhäällä. Myös mahakappale suojaa tosi hyvin.
Suojaa hyvin tärkeimmät lihakset eikä oikeastaan jätä mitään suurista lihasryhmistä suojaamatta. Näin jälkikäteen harmittelen tuliko Jalille valittua ehkä koon liian pieni takki? Ei tullut kokeiltuakaan liikkeessä isompaa kun jotenkin myyjäkin oli sitä mieltä että tämä on hyvä ja itsestänikin näytti liikkeessä hyvältä. Kuvissakin näkee kuinka etuosan suojus on noussut liikkeen seurauksena ehkä turhan ylös ja voisi ylettyä alemmas suojatakseen paremmin. Samoin ei olisi haittaa jos takaa ulottuisi hivenen alemmas. Saa myös nähdä sopiiko takki kerrospukeutumiseen vai onko alle tarvetta koskaan edes laittaa fleeceä. 

Takki kuitenkin istuu hyvin eikä sitä juurikaan tarvitse suoristella. Jollain lenkeillä enemmän, en tiedä puenko takin silloin päälle valmiiksi jo jotenkin kierteelle. Kuvissakin takki hitusen vinottaa takaa. Mutta hyvin vähän siis, ei todellakaan mitenkään pyöri päällä. Kokeiltiin liikkeessä myös mm. Pompan takkeja ja tämä istui huomattavasti paremmin. Myyjä puheli että Hurtta on ehkä malliltaan paremmin kapeammille koirille kun taas Pomppa ehkä leveämmille. 


Plussaa
 • Takki on omaan silmään tosi kiva
 • Heijastimet. Nuo heijastinkoristukset on kivat (mutta olisin toivonut niitä molemmille puolille eikä pelkästään vastakkaisille...)
 • Takin lämpöä heijastava "foliovuori" lämmittää oikeasti
 • Istuu hyvin, ei juuri pyöri päällä
 • Suojaa hyvin tärkeimmät lihakset
 • Melko hyvät säädöt
 • Helppo pukea päälle
 • Vedenpitävä, ainakin märkää räntäsadetta parin tunnin lenkin ajan kesti tosi hyvin!
 • Sisävuori kivan tuntuista kädelle. Ei ole karvamagneetti!
 • Trikoohupun saa halutessaan suojaamaan korvat
Miinusta
 • Trikoo kaulus valuu alas vauhdissa
 • Takaosan kiinnitystä ei voi pitää kiinni jos koira ei ole tehnyt kakkoshätäänsä
 • Reikä kaulapannan kiinnitykselle on hankala ja turhan alhaalla. Valjaalle tehtyä reikää en ole testannut.
 • Ulointa kaulusta ei saa kiristettyä
 • Heijastimia olisi voinut olla enemmänkin (nimimerkillä koskaan ei liikaa)
 • Jonkinlainen kiinnitystsydeemi vilkkuvalolle selänpäälle olisi kiva
 • Melko hintava
 • Kangas melko ohutta. Uskaltaisiko laittaa päälle kaverilenkeille, repeytyisikö helposti leikkiessä?
 • Onko tarpeeksi lämmin yli 20 asteen pakkasille?

4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä tuo takki Jalilla! Meillä on kans noita kaks ja on ollu hyviä, on kestänyt meillä ainakin peuhut pihalla mutta mulla onkin aika pieniä koiria.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että kestää ja ootte tekin todennut hyväksi takiksi! :) Saatan olla ylivarovainen, muttakun sen verran oli hintaa ettei millään haluaisi riskeerata kestävyyttä. Käytetään toista takkia tai ollaan ilman takkia jos on "leikkitreffit" :)

   Poista
 2. Minä ostin myös syksyllä koiralleni tämän ja olen ollut tyytyväinen. Oikeastaan kokemukseni ovat hyvin samankaltaiset, kuin mitä olet kirjoittanut. Tuon lämmön heijastavuuden olen myös itse huomannut, kun kokeilee kädellä niin tuntuu lämpimältä.

  Meillä takaosa tosin tahriintuu kakkaan usein lenkillä, vaikka nappi olisi auki. Ja koiran ollessa irti, takaosa ei pysy paikoillaan jalkalenkeistä huolimatta, vaan takkia pitää monesti suoristella (tämän takia takki usein tahriintuukin kakkaan, koska "takasiivet" ovat vinossa). Hihnalenkillä se pysyy sitten paremmin, toisinaan saattaa pyöriä vähän.

  Tuo huppusysteemi pysyy meillä ainakin hyvin (tosin meillä on kiharat pitelemässä, varmasti hankalampi pysymään, jos on sileäkarvainen koira). Joskus -27 pakkasella pistin hupun korvien suojaksi ja toimi oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, täällä oli tällaiki kommentti! :)

   Meillä on kyllä pysynyt takaosa edelleen puhtaana paria poikkeusta (sattui kyykkäämään sopivasti niin että takaosa taittui kriittisesti väliin) lukuunottamatta.

   Mäkin oon satunnaisesti saanut hupun pysymään jopa irtiolo lenkeillä. Riippuu jotenkin siitä sopivasta kireydestä ja siitä mihin panta jää :)

   Mutta tosi tyytyväinen edelleen kyllä takkiin minäkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!