29 joulukuuta 2016

Mutta miten täyttyi tavoitteet vuonna 2016?

Tuttuun tapaan oli tälle vuodelle asetettu joitain tavoitteen poikaisia, joten täytyyhän ne käydä läpi. Tarkemmin tavoitteet voi siis lukaista tuosta antamastani linkistä, tähän olen vain koostanut. Kuvitukseksi kuvia joulun ajan lenkeiltä feat Alma ja Elmeri, näitä jäi vielä "varastoonkin" :) Uusi putki tekee kyllä kivaa jälkeä, mutta vielä varsinkin liikekuvissa haetaan sitä yhteistä säveltä.

Toko. AVO-luokan liikkeet kasaan ja kisastartti. Ei kisattu eikä oikein kunnolla treenattukaan liikkeitä kasaan. Ruutu ja kierto vielä kovin epävarmoja, varsinkin ensimmäiset toistot ja vieraassa paikassa. Paikkaistumista ollaan tehty jokunen kerta, Jalilla on vähän myötätunto "piip" eli jos joku piippaa, liittyy Jali helposti kuoroon. Kyllä sen puolesta ehkä kisoihin uskaltaisi. Istu-seiso-maahan erottelua tarvitaan edelleen ja kaukojen kanssa olen yhä solmussa. Tosin pientä valoa tunnelin päässä on näkyvissä ja luultavasti nyt kuitenkin jatketaan kuitenkin takajalkakaukoilla. Tavoitteisiin olin kirjannut uutena juttuna myös hyppynoudon, jota kokeiltiin itse asiassa muutamat kerrat ja ei ongelmaa! Samoin ollaan ohjattua noutoa tehty ja hieman pohjia kiertohyppynoutoon, muttei sen kummemmin koskettu ylempiin luokkiin.
Sen hetken kun penne pysyy nätisti paikoillaan niin Jali ja Alma tarjoaa tällaista ilmettä :,)
Rallytoko. Oisko se sitten RTK2. No sehän se oli. Ns. "kisakausi" menikin rallyillessa ja tehtiin tulokset meille melko tiuhalla tahdilla. Huhtikuussa Seinäjoella AVOHYV 80p , toukokuussa Kauhavalla AVOHYV 77p ja kesäkuussa Kokkolassa AVOHYV 79p RTK2. Tämä näkyikin ehkä pienenä motivaatiopulana meissä molemmissa ja mm. seuraamistekniikan hajoamisena.

Tokoa ja rallyä treenattiin alkuvuodesta ja kesällä dalluporukalla. Dallutyttöjen häiriö on Jalille edelleen äärimmäisen hankala ja muutama treeni onkin jäänyt hyvin epäonnistuneina mieleen ja molemmat vajottiin vähän väärään mielentilaan. Toki onnistuneitakin treenejä löytyi, mutta taas vaihteeksi käytiin vähän pohjalla. Pidettiinkin kesällä treenitaukoakin, että saatiin taas ajatukset molemmille kuriin. Ja kun takaraivossa kummitteli voittajaluokkalaisena osallistuminen dallujoukkueessa SM-kisoihin (ylempien luokkien kisaajia ei lopulta ollut tarpeeksi) niin oli ehkä liikaa yritystä ja pientä painetta tekemisessä mukana.

Nose work. Kovasti ylittyi tavoitteet kun suoritettiin jo maaliskuussa 1-luokan hajutesti Kokkolassa. Melko vähän tuli treenattua, lähinnä silloin tällöin aktivisointimielessä sisäetsintää. Laatikkoetsinnässä pitäisi saada ilmaisu kuriin kun nyt iloisesti hajottaa laatikot ilmaistessaan...
Agility. Ei tavoitteita eikä mitään muutakaan kerrottavaa. Muutamat kerrat huviteltiin dallutreeneissä, mutta kyllä taitaa meidän aksailut olla jo menneisyyttä. 
  Pk. Käytiin muutamat kerrat hakutreeneissä, mutta sitten se vähän jäi kun ei ollut treenejä tai aikaa. Ei oikein ole Jalin laji ja on sen verran aikaavievä, ettei ehkä riitä muutenkaan motivaatio. Ja ei, ei tehty BH:ta tänäkään vuonna, alkaa jo vähän huvittaa tämä joka vuotinen "tavoite" jota kohti ei oikein koskaan olla tosissaan jaksettu treenata :D
   Arki. Samat on ongelmat edelleen. Tai "ongelmat". Minulle arki on riittävän hyvin sujuvaa vaikkei tuo täydellisesti hihnassa aina jaksa kulkeakaan... 
   Kierretään mahdollisuuksien mukaan erilaisissa koulutuksissa. Koulutussaldo jäi kyllä kovin pieneksi tälle vuodelle. Ei täällä järjestetä samallalailla luentoja/koulutuksia kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Salme Mujusen luennon koiran rakenteesta kävin kuuntelemassa marraskuussa, mutta siihen se taisi jäädä.
   Käydään testaamassa ainakin yksi verijälki. Hommasin meille "tuutorin" ja käytiin vihdoin testaamassa! Muutama jälki ajettiin syksyllä ja vaikkei Jali mikään luonnonlahjakkuus olekaan niin kyllä me kisoihin tähdätään, jos ei muuta niin kokemusta hakemaan :)
   Pysytään jatkossakin terveinä! Kopkop!! Käytiin hakemassa rokotukset ja siihen se taisi jäädä. Piti katsoa samalla uraattikivikontrolli vaan kun ei Kauhavalla missään löydy ultraa ja sitten se jäi kun olisi pitänyt ottaa selville missä meidän olisi kannattanut käydä. Jali on syönyt nyt hitusen vapaammin erilaisia lihoja ja luita ja herkkuja. Mitään oireilua ei ole näkynyt, mutta hyvä se silti olisi käydä tsekkaamassa.
   Viralliset selkäkuvat? Jep! Selkä käytiin kuvaamassa elokuussa. Rajatapaus spondyloosi maininnalla, eli pieni luupiikki löytyi, mutta toisaalta olisin ollut enemmän yllättynyt täysin puhtaasta selästä näin kuitenkin "vanhalla" koiralla. Eipä tämä ole meidän menoon vaikuttanut millään tavalla, jatketaan niinkuin ennenkin ja hoidetaan jos alkaa oirehtia.
   Luonnetesti? Luonnetesti käytiin suorittamassa toukokuussa Ilmajoella. Tosi mielenkiintonen kyllä ja Jali selviytyi testistä vallan mainiosti.
   Kroppa kunnossa eli säännölliset hieronnat yms. Jali jumiutuu edelleen kohtuu herkästi, mutta on aina hieronnalla auennut hyvin.

   Näiden lisäksi täytyy mainita vuodesta mieleen jääneenä lumikenkäilyretki maaliskuussa Kolille ja ensimmäinen pidempi vaellusreissu Salamajärven kansallispuistoon kesäkuussa.

   2016 tuntui aluksi vuodelta, jollon ei oikein mitään saatu koirailun merkeissä aikaiseksi vaan kyllähän me ollaankin tehty vaikka mitä :) Uuden vuoden tavoitteisiin palaillaan myöhemmin!

   Ei kommentteja:

   Lähetä kommentti

   Kiitos kommentistasi!