06 heinäkuuta 2017

Kansallispuisto road trip: Repoveden kansallispuisto 21.6.2017

Nuuksiosta heräiltiin tosiaan sateiseen päivään, joten ei tehnyt enää aamupäivästä mieli kierrellä Nuuksion polkuja vaan hurautettiin suoraan seuraavaan kohteeseen Kouvolaan ystävän luokse. Alunperin ajatus oli käydä samana päivänä myös Repovedellä, mutta kun ilma oli mitä oli, päätettiin jättää seuraavaan kertaan tai kiertää seuraavana päivänä jos ilmat on sopivat. Pidettiin siis Jalin kanssa lepopäivä ja käytiin tekemässä lenkki ainoastaan paikallisella pururadalla ja nukuttiin oikein "4 ja puolen tähden hotellissa" kunnon sängyssä. Puoli tähteä tippui pois kun aamiaita ei tarjottu sänkyyn ;) Jali sai luvan hengata pyykkitelineellä rajatussa suuressa eteistilassa, jotta koiriin tottumattomalla kissakaverilla olisi mahdollisuus omaan rauhaan. Kissa olikin kuitenkin varsin utelias ja niistä olisi tullut kyllä Jalin kanssa varmasti kaverit kun oltaisiin oltu kauemmin. Jalmar antoi oikein nätisti kissan tulla tutustumaan, ovat nähneet toisensa joskus tosin myös Jyväskylässä.

Oikein fiksusti se Jali vieraassa paikassa käyttäytyi vaikka jäikin sinne yksinkin ja nukkui koko yön tyytyväisenä makuupussista tehdyssä pedissään lattialla.
Luksus yöpymisen ja aamupalan jälkeen pakattiin pientä retkievästä kasaan ja päätettiin hurauttaa aamusta Repovedelle kun ilma näytti kivalta ja sadetta taidettiin luvata vasta kahden jälkeen. Lähdettiin kiertämään 5km mittaista Ketunlenkkiä, jonka alkupäässä olevaa Lapinsalmen riippusiltaa odotin mielenkiinnolla. Lähinnä siis kuinka Jali sen ylittää. Otin Jalin kulkemaan taakse (kun se hermostuessaan saattaa rynniä eteenpäin) vaan reippaasti se Jali kulki. Ei nyt ihan häntä täysin pystyssä, muttei jalkojen välissäkään eikä yhtään ryömimällä kulkenut. Hieno oli silta ja pidempi kuin olin alunperin ajatellut.
Lapinsalmen nuotiopaikalla oli porukkaa
Repoveden maastot oli myös mukavan vaihtelevia ja sielläkin sai vähän kolifiilistä kun kivuttiin korkeammalle kohti Katajavuorta. Oli siinä jyrkkää porrasta vaan melko näppärästi se Jali kulki. Ilma oli nätti, aurinko paistoi mutta tuuli aika viileästi. Ei oikein tiennyt tarkeniko lyhythihaisella vai ei vaan koko ajan joutui pukea päälle ja pois.
Henkilön Dalmatian Jali & Waldo (@jalidalma) jakama julkaisu
Hiljaista oli poluilla, ei tainnut tulla kuin ehkä yksi porukka vastaan. Evästämään pysähdyttiin Kapiavedelle, jossa olikin joku perhe pitämässä leiriä ja joku venäläinen(?) kaksikko, joka oli lastannut kaksi pöydällistä ruokaa pressujen alle. Olisiko sieltä joku turistiporukka ollut tulossa jota odottelivat valmiiksi katetun pöydän kanssa? Syötiin makkarat valmiilla nuotiolla ennenkuin jatkettiin matkaa, eihän se ole reissu eikä mikään, jossa ei makkaraa saa. Jalikin sai oman "makkaran" kun käytiin kaupan kautta ja nappasin sille dentastixejä matkaan.
Eväiden jälkeen jatkettiin matkaa järven rantaa ja katsottiin kun takaa alkoi uhkaavasti lähestyä saderintama. Jännän näköistä kun saderajan näki lähestyvän vettä pitkin. Ei mennyt kauaakaan kun alkoi sataa melkeinpä kaatamalla ja kaukana jyrähteli ukkonen. Ketunlossille ei ollut ehkä kuin kilometri enää matkaa, urheana talsittiin märkänä kohti lauttaa kun ei oikein oltu varustauduttu kunnon sadevaatteilla. Onneksi sade laantui kun lossille asti päästiin eikä enää jyrähdellytkään niin uskalsi lähteä ylittämään. Kapiavedellä evästänyt perhe odotettiin lautalla meidän kyytiin ennenkuin lähdettiin ylittämään.
Sieltä se sade saapuu!
Pikkasen suurempi lossi mitä Teijossa
Kauas on pitkä matka kun on märkää
Säätiedotus piti aika tarkalleen paikkaansa, ei ihan ennätetty sateen alta pois. Vaan kun autolle päästiin niin silloin vasta se taivas kunnolla repesikin ja vettä tuli oikeasti lähes saavista kaatamalla. Eli lopulta päästiinkin aika helpolla :) Mukava kiekka johon saisi helposti lisättyä halutessaan matkaakin lisää ja tänne pitäisi kyllä palata joku päivä oikein teltan kanssa ja kunnon ajalla. Mieleen jäi söpö kettupatsas lähtöpaikassa, Lapinsalmen riippusilta, näkymät kalliolta, kävelyosuus järvenrannan kivikossa jossa toisella puolella kalliota ja lauttaylitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!