03 huhtikuuta 2012

Sekundayksilö?

Käytiin Jalin kans tänään eläinlääkärillä, kun eilen pissan seassa näkyi verta. Otettiin siinä sitten virtsanäyte ja verinäyte ja saatiin mukaan sitten antibiootit ja kipulääkkeet tulehdukseen. Tää kuulostaa ehkä hölmöltä, mut mä niiiiin toivon, että tuolla oikeesti on virtsatulehdus. Näytteessä nimittäin näkyi jotain kiviä, jotka ovat joko uraattikiviä (ei ei ei ei!) tai näytteen otossa näytteeseen joutunutta hiekkaa (sormet ja varpaat ristissä!). Jali nimittäin onnistui potkaista näytekauhaa, joten hiekkaa on mahdollisesti näytteeseen joutunut ja näyttää kuulema mikroskoopista saman näköiseltä kuin uraattikivet (olivat käyneet pihalta hakemassa hiekkaa ja vertasivat näytteeseen, samalta näytti).

Dalmatialaisillahan uraattikivet on yleinen ongelma, mä nyt en vaan millään haluais, että näin nuorella niitä jo löytyisi... Siks toivon sydämeni pohjasta, että kyse oli vain hiekanmuruista! Käydään noin viikon kuluessa kontrollikäynnillä ja yritetään ottaa uus (tällä kertaa varmasti puhdas) näyte, jos siinäkin kiviä näkyy niin täytyy sitten pohtia uudestaan miten jatketaan. Sormet ja varpaat ristissä! Mut tulipahan kiire laittaa koiran vakuutus vihdoin kuntoon jos enemmänkin joudutaan lääkärissä rampata (ois pitänyt jo aikaisemmin).
Jali käyttäytyi eläinlääkärissä kyllä kuin enkeli ja hurmasi kaikki hoitajat. Nätisti makoiltiin hoitopöydällä kun lääkäri otti verinäytteen ja yritti ultralla tiirailla virtsarakkoa (joka oli liian tyhjä, että siitä mitään oltaisiin nähty). Voi että sai olla pojasta ylpeä!  Ei kuulema uskonu, että poika on vasta noin nuori kun oli niin rauhallinen. Painoa löytyi eläinlääkärin puntarilla mitattuna 28,5kg ja on kuulema oikein sopusuhtainen. Poika oli "suorastaan valloittava", ei muutakuin näyttelykehiä valloittamaan kuulemma :D

Jali alotti tosiaan pääsiäisloman kivasta sairastelemalla. Mulla on siis viikko yliopistolta vapaata ja tultiin porukoitten luo maalle ihmettelemään. Saa koira olla ihan reilusti irti ja nauttia nyt siitä pennun kaipaamasta monipuolisesta liikunnasta :D Tänään käytiin hiihtämässä (minähän en hiihdä, mutta mitäpä sitä ei koiran takia tekis?), tarkoitus ois käydä morjestaan jossain vaiheessa viikkoa kylällä asustelevaa dallunarttua. Eiköhän me vietetä kiva viikko :)

Otsikko on äitini kommentti kun Jalin eläinlääkärireissusta kerroin. Ootko sä menny ostaan jonku sekundakappaleen? Jalihan on tosiaan puolikuuro, toisessa korvassa ei ole kuuloa ollenkaan ja onhan se toki ikävää jos näin nuorena jo sairastelee (varsinkin jos niistä uraattikivistä on kyse). Mä en oo ihan varma huomaako tota kuuroutta, saattaa olla, että äänen paikantaminen on Jalille ehkä vähän vaikeampaa. Minulle tuo on kaikesta huolimatta rakas, olkoonkin sitten maanantaikappale tai ei :)

3 kommenttia:

 1. Hops, ei ollu tarkotus poistaa kommentteja, mä en vaa vielä oikee hallitse tätä :D
  Et varmaan vastaustakaan kerenny lukea (tai äh, en mä tiiä näkeekö niitä jostai vielä), mutta siis Jalilla on oikeasta korvasta kokonaan kuulo pois, mutta onneksi tuo ei juurikaan elämää haittaa :) Paranemistoivotukset välitetty rapsutuksina perille :)

  VastaaPoista
 2. Siis miten se tuli selville että ei kuule toisella korvalla?googletin aihetta ja päädyin tänne, kiva lukea muutenkin että en oo ainoa dallun omistaja kellä on samoja huolia..meidän kohta 4v dallunarttu on jotenki outo välillä, se ei siis kanssa osaa paikantaa ääniä, korvat menee taakse ja pää pyörii ku pöllöllä vaikka ääni ois läheltäkin kuuluva, yleensä koiran haukku..oon ihmetelly sitä :/ ja joskus kotona reagoi ääniin haukkumalla, siis ihan perus elämisääniin :D ja sit se ei meinaa totella jos sanoo jotain, usein joutuu ääntä korottaa mistä en tykkää yhtään...ja sillä on just antibioottikuuri menossa uraattikiteiden ja struviittien takia :( ja sit viel iho oireilee ku pitää syyä tommosta erikoisruokaa....ja sillä on kilpirauhasten vajaatoiminta eli itelläki taitaa olla maanantaikappale :D mut rakas semmonen <3 anteeks ku tuli pitkä viesti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jali on testattu pentuna BAER-mittauksella kasvattajan toimesta. Ei siitä huomaa tuota puolikuuroutta tosiaan muuten kuin välillä tuntuu tosiaan tuo äänen paikantaminen olevan vähän hukassa, mutta toisaalta musta tuntuu, ettei sitä enää ihan samallalailla huomaa. Tuo puolikuurous ei meillä ainakaan haittaa yhtään ja harvoin sen arjessa huomaa.

   Tuo ääniin reagoiminen ja ajoittainen "kuurous" tottelevaisuuden kans ei mää uskon liity milläänlailla siihen kuuleeko ko se koira molemmilla korvilla vai ei :D

   Ikävää, että teilläkin on noin ongelmia :( Jos syötät nyt Hill´s U/D erikoisruokaa niin koita vaihtaa vaikka Royal Caninin vastaavaan, autto meillä ainakin iho-ongelmiin, joita ilmaantu ku tuota Hill´s:iä syötettiin. Ja tiedän muitakin dalluja, joille tuo Hills ei vaan oo passannut.

   Poista

Kiitos kommentistasi!