13 huhtikuuta 2012

Uraattikiteitä sittenkin

Käytiin tänään siis ottaan kontrollinäyte ja uraattikiteitähän siellä sitten oli. Ilmeisesti tuolla tulehduskin samanaikaisesti oli ja jos oikein ymmärsin niin mahdollista on, että kiteet johtuivat tulehduksesta eikä toisin päin. 

Niin tai näin, siirrytään nytten erikoisruokavaliolle (täytyy vielä lueskella tarkemmin että mihin merkkiin päädytään) ja otetaan parin kuukauden päästä uusi näyte. Jos näyte on puhdas testaillaan siirtymistä vanhaan ruokaan. Katotaan, toivottavasti me saadaan ruokavalio kohdilleen ja koira kuntoon, ei kyllä näin opiskelijakukkarolle lähes 100€ erikoisruokapussien ostaminen hirveen mukava vaihtoehto oo. Minkäänlaisia oireita ei nyt ainakaan ole ollut ja kaikki muut arvot näytteessä olivat kunnossa jos jotai positiivista pitäis tilanteesta löytää. 

Tympäsee vain, että näin nuorella koiralla on jo ongelmia näiden kanssa. Ja kun Pikin kanssa ei koskaan käyty eläinlääkärillä niin tuntuu hölmöltä rampata jo pennun kanssa lääkärillä. Huoh.

6 kommenttia:

 1. Tää on niin tuuripeliä dallujen kanssa saako uraattikiteisiin taipuvaisen vai ei :/
  Helpottavaa on ne olis siitä tulehduksesta tulleita, tai tulehdus laukaissut niiden syntymisen, niin se on heti parempi. Mieluummin niin päin.
  Ja tosiaan koirat.comissa jo sanoin (ja joku toinenkin taisi sanoa) että raakaruokintaa kannattaa harkita, pääsee halvemmalla kuin kalliisiin ruokiin rahan työntäminen, kun niissä on pääasiassa vehnää/maissia/muita hiilareita.
  Vaaleat lihat ja kalat on edelleen ok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täytyy nyt katella. Hirveästi yrittäny tutkia ja katella kyllä vaihtoehtoja. Tuo raakaruokinta muuten ois hyvä vaihtoehto, mut siinä mua epäilyttää saanko varmasti kaikki tarvittavat ravintoaineet ja vitamiinit sun muut ruokaan mukaan ja varsinki ku tuo on vielä kasvavassa iässä. Ihan outoa aluetta muutenkin mulle tuo raakaruokinta, pitäis löytää joku kunnon sivusto josta lähtis opiskelemaan.

   Poista
 2. Mulla olis raakaruokinnasta erittäin hyvä kirja, voitas treffata koirapuistoilun merkeissä niin voisin antaa sen lainaan.
  -sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois ihan huippua kyllä! :) Ollaan itse asiassa tällä hetkellä sittenki 50/50-ruokinnalla eli puolet raksuja ja loput lihaa, katotaan sitte kontrollinäytteessä mikä on tilanne, mitään oireita ei ainakaan oo ollu. Mutta olis kyllä kiva päästä lueskelemaan kunnon tietoa kun kuitenkin kiinnostaa tuo barffailukin. Täytyy todellakin törmäillä joskus, huomasin kyllä dallufoorumilla sun viestin mutten oo saanu aikaseks vastata vielä :D

   Poista
 3. Heippa!
  Sanni vinkkasi että Jalilla olisi oma blogi, eli terveisiä velipoika Douglasilta ja Danny-isältä täältä Kukkumäestä! Olipa kurjaa lukea Jalin vaivoista. Toivottavasti kyse tosiaankin olisi vain tulehduskiteistä. Mitä Jali söi ennen sitä erikoisruokaa? Mä olen syöttänyt Douglasille luovutusiästä alkaen Royal Caninin dalmatian junior-ruokaa, joka ainakin Douglasille on sopinut eikä ole ollut mitään oireita. Kamalan kalliita nuo erikoisruoat ovat, toivottavasti pääsette siirtymään tavallisiin pian. Olisi kiva tavata vaikka koirapuistossa joskus niin veljekset pääsisivät temuamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahti ja vahdin kanariisiä, en itse asiassa kyllä tiedä mitä tätä ennen söi. Sannille vastailinkin jo että päädyttiinkin vaihtamaan raksumerkkiä ja siirryttiin puolet lihalle, kattoo tosiaan sitte näytteessä mikä on tilanne ja syödäänkö sitä erikoisruokaa jos vielä kiteitä löytyy.

   Olis kyllä kiva nähdä Jalin velipoikaakin eli ehdottomasti treffiä vaan! :) Ja Dannykin olis mukava nähdä ihan livenä, mä oon kuvia vaan ihastellu netistä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!