16 tammikuuta 2013

Voihan kevät

Njaa, on saanu kevät pienen dallupojan pään sekasin tai sitte se on kehittäny hyper murkkuiän tähän väliin. Mutta ai että se koettelee mun hermoja tällä hetkellä!

Tarvineekohan mun agilityharkkojen pelleilyä enää mainita? Itekseen kun käytiin hallilla pyörimässä oli maa kans niiiiin ihanan tuoksusta että vois luulla että se oli valeltu lihapullilla...

Se herätti mut tänään kuudelta kun satuin kääntämään kylkeä tulemalla korvan viereen haukkumaan! Ja sitte hyöri ja pyöri ympäriinsä eikä millään meinannu rauhottua. Ihana aamuherätys... 

Sitä ei voi enää päästää missään vapaaks (korkeintaan ehkä koiraseurassa). Se ottaa häiriötä ihan vieraista ihmisistä (jee, tuolla on ihminen, mä meen tervehtimään!) mitä se ei ikinä, koskaan, millonkaan oo ennen tehny. Tässä se vielä malttaa sentään kuunnella ees vähän kun sen perään karjuu, mutta:

Toiset koirat. Se bongailee jäältä varmaan kilometrin päästä (saatan ehkä onneks hieman liiotella) toiset koirat ja sillon katoo korvat 100%. Ai että mua nolotti ku se otti tänään hatkat eikä auttanu muutako juosta perään. Ja kun oltiin jo kerran päästy lähölle ja jatkaan matkaa niin poikahan kääntyy takas eikä välitä mitään vaikka huutelen sen perään ja jatkan matkaa toiseen suuntaan. Se ei ois varmaan ees huomannu vaikka mä oisin menny kotiin ja jättäny sen sinne. Tarviiko mainita että joutu tän jälkeen tiukasti hihnaan?

Ei se musta puhu,
varmaan jostain naapurin sessestä
Ei muuten tuu pääsemään hetkeen irti muutako korkeintaan koirapuistossa... Tai kun se 20m koulutusliina vihdoin suvaitsee tulla sieltä postista niin voi vähän yrittää kurinpalautusta sen avulla. Ja koska se ei oo päässy hetkeen oikein vapaana juoksemaan niin se tottakai on padonnu ittensä täyteen energiaa, jota ei hihnalenkeillä nii vaan puretakaan.

Hihnakäyttäytymisestä en ees jaksa mainita. Hajut... Toisten koirien ohituski oli jo ihan superhyvällä mallilla mutta nyt seki on ottanu takapakkia :(

Ainiin ja: Apua, keskellä käytävää seisoo ihminen, vuh?!! Joku raappaa jossain auton ikkunoita, rrääyh!! Iiik, pelottava pikku ihminen, joka huutaa ja nauraa, hau!?! Jossain kolisi, ihan varmasti kolisi, vuhvuh?!?

Tämmöstä arkea meillä tällä hetkellä, oikein mukavaa...

2 kommenttia:

  1. Jaa, tätä siis tarkotti se kommentti että sitä on liikkeellä :P Onneks me ei olla yksin näitten ongelmien kanssa vaan voi lohduttautua sillä että ehkä rodulla on jotain tekemistä asian kanssa (vaikka harvemmin se lohduttaa) :) Sitä paitsi sitten kun kaikki sujuu (edes sen yhden viis minuuttia) niin siitä nauttii ja sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo oishan se toki liian helppoa jos koira koko ajan tottelis ja toimis ku unelma :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!