06 toukokuuta 2013

Hammashoitoa

Sen jälkeen kun eläinlääkäri huomautteli Jalin hammaskivestä ja mahdollisesta kiven poistosta parin vuoden päästä mä aloin tarkemmin kiinnittää huomiota tuon hammashuoltoon. Voisin olla vielä ahkerampikin hampaiden hoitaja, mutta tällä hetkellä mennään periaatteella hoidan kun jaksan ja muistan.

Ensimmäisenä ihmisille koirien hammashoidosta tulee varmaankin mieleen luut. Lihaisat luut on tuolta (tällä hetkellä) vähän bannassa ruokavalion takia, lähinnä se syö niitä siililuita eli tähän malliin:
Nyt viime viikonloppuna kun olin pitkästä aikaa maalla käymässä niin poika bongaili ulkoa jonku lumen alla ihanasti mädäntyneen luun, joka oli kyllä niiiin sen aarre koko viikonlopun ja sitä kannettiin ulkona kaikkialla. Sisälle sitä ei saanu tuoda, mutta aina se muistu mieleen kun ulos mentiin ja siitä nautittiin antaumuksella. En viittiny viiä lapselta tikkaria kun oli vissiin niin kivasti muhinu ja maustunu luu :D Huomatkaa Jalin ergonominen syömisasento tuossa kuvassa oikeassa alanurkassa!


Tämmösillä sotavälineillä niitä hampaita sitten muuten hoidetaan (enemmän tai vähemmän aktiivisesti ja säännöllisesti...). Tuo kakspäinen hammasharja oli ihan perus marketista ja sen mukana tuli myös joku mintun makuinen hammastahna. Mä en siihen hammastahnaan kaupassa sen kummemmin kiinnittäny huomiota, aattelin vaan, että kerta se on koirille niin täytyyhän sen kelvata. No eipä oikeen. Se ensinnäki haisi ihan järkyttävän voimakkaasti etten ihmetelly vaikka Jali katos kauimmaiseen nurkkaan ku yritin sillä harjata ja harjaaminen oli aina yhtä tappelua. Kävin ostaan apteekista sitten tommosen kananmakusen hammastahnan, joka onki ilmeisesti ihan superherkullista, koska Jali on nykyään oikein jonottamassa hammaspesuun :D Ja veikkaan että on oikeesti tehokkaampaakin kuin se markettimössö. Jos siis peseminen tökkii niin testatkaa ihmeessä eri hammastahnalla!

Tuo keltasessa paketissa oleva on hammaskivenpoistaja eli sillä ois tarkotus raaputella hampaan pinnalta hammaskiveä pois. Etin vähän semmosta kakspäistä, missä toisella puolella ois semmonen "taltta", mutta ei täällä tullu semmosta vastaan enkä jaksanu alkaa netistäkään tilata. Vähän kalliskin tuo oli, mutta jospa se nyt kestäis käytössä. Jali antaa tosi hyvin raaputella, varsinkin kun palkintona on aina herkkua tuosta hammastahnatuubista ;D Mulla ei valitettavasti oo "ennen" kuvaa, mutta tossa alla on kuva Jalsun hampaista muutaman kerran jälkeen kun oon kiveä rapsutellu.
Molemmat puolet
Aika hyvin oon sitä kyllä saanu irrotettua kun valehtelematta koko poskihampaan juuri oli tommosen keltasen hammaskiven peitossa! On siellä vieläkin rapsuteltavaa, mutta aika hyvältä nuo jo näyttää.

Ehkä me nyt säästytään yheltä eläinlääkärikäynniltä? 
Muita hammashoitajia?

2 kommenttia:

  1. Sakulla on ihan hirvee hammakivi ongelma. Sen takimmaiset hampaat on ihan harmaanruskeet. Pitäis myöskin hommata tollanen piikki millä sais sitä kiveä itse rapsutella pois. Paljon maksoi ja mistä ostit? Hammasharja mulla sille jo onkin mutta se vihaa sitä yli kaiken. En tiiä johtuisko sekin sitten tosta hammastahnasta. Täytyy ehkä ostaa kananmakuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on faunattaresta 15,50e. Oli noita mustissa ja mirrissäki, mutta vieläki kalliimpi. Keskustan reporangassa en käyny kattoon. Netistä saa tilattua halvemmalla esim http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/hammaskivenpoistaja-kaksip%C3%A4inen-17-5-cm/1102000/ . Jos koira vaan on yhteistyökykyinen niin tuolla on kyllä ihan hyvä rapsutella :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!