08 toukokuuta 2013

Lihasjumeja

Istunko minä vähän hupsusti?
Jali pääs hierojalle. Katottiin enste liikkeet ja peitsihän se sieltä irtos ihan superhelposti. Samoin jättää istuessa ja maahan mentäessä oikean takajalan usein "auki" ja niinhän sieltä löytykin ihan kivasti jumeja. Oon mä ton huomannuki, mutta en oo sen kummemmin miettiny asiaa kun tekee sitä kuitenkin satunnaisesti. Mutta nyt kun mietin, niin voi olla ettei se ookaan ihan niin satunnaista mitä mä oon ajatellu...

Selkä oli ihan jumissa, varsinkin sieltä oikealta puolelta. Vastaavasti sitten vasemmalla puolelta lavat ja niskat oli jumissa. Niskoista en kyllä oikeastaan yllättynyt kun tuo semmonen sinkoilija välillä on. Kaiken kaikkiaan lähestulkoon jumia koko koira. Muuten kehu kyllä lihaksia ja ihmetteli, että on meiän proteiini määrillä saanu moiset kehitettyä. Jali rauhottu käsittelyyn ihan suht kivasti vaikka vähän pitikin kyräillä, että mitä tuo outo ihminen oikein meinaa. Vasemman puolen lapoja ei tahtonu antaa käsitellä, ne ilmeisesti oli sen verran jumissa ja niskaa jännitti kans. Muuten oli ihan rennosti.

Saatiin kotiläksyks paljon ravia, pehmeällä alustalla (ei asfaltilla!) ja mieluiten "polkevaa ravia" eli niin että joutuu oikeasti nostella niitä koipia esim korkeassa heinikossa. Samaten niskaa, selkää ja lapoja saan ite yrittää hieroskella. Iltaruuan yhteydessä vielä magnesium ja b-vitamiini kuuri. B-vitamiinia multa kaapista tuolle jo löytykin, mutta täytyy käydä hakemassa tota magnesiumia.

Riekkumiset ja koirapuistoilut jää nyt vähäks aikaa. Vapaana juoksentelu ei oo kielletty, mutta koska sitä ravia pitäis saada irti niin taidetaan lisätä sitä hihnassa kulkemista kun eihän tuo vapaana malta mitään ravia päästellä kun laukalla pääsee kovempaa! Onneks pururadat on sulana niin täytyy vaikka siirtyä pururataa kiertämään. Saanpahan mäkin laittaa vähän tossua toisen eteen, että saan tuon pysymään ravissa.

Kyllähän se on pieniä vihjeitä näyttäny koko ajan, että jossain on jumia. En sitte tiiä miten se oli saanu vedettyä ittensä noin jumiin jo näin nuorena. Toivotaan, että ne jumit nyt lähtee aukeemaan ja kun kolmen viikon päästä katotaan uudestaan niin ois vähän vetreytyny.

2 kommenttia:

  1. Veli poika pääsee kans parin viikon päästä hierojalle. Viime kerralla joskus ennen joulua ei ollu mitään sanottavaa mut nyt oli niin hyvä tarjous et päätin viedä molemmat ja onhan se hyvä tarkistaa välillä :) jospa ne ois jumit vieny mielenkiinnon agilitista, ei muuta kun vetreytymistä teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, voipi olla ettei oo kivaa hyppiä esteitä jos lihakset jumittaa, toivottavasti hieronnalla helpottaa vaikken mitään ihmeparanemista odotakaan :D Toivottavasti velipoika on pysyny yhä vetreänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!