18 kesäkuuta 2013

Sadas postaus! (yllättäin agiliidellen)

Heh, onpa viime postaukset ollu aika agility painotteisia :D Onhan meillä ollu aika tiiviisti nyt treenejäkin ja vapaa-aika on muuten menny tehokkaasti viimesiin tentteihin päntäten. Ollaan me iltasin käyty humpuuttelemassa yhellä kentällä vähän tokoakin vaikkakin meiän tokoilu on ollu lähinnä yhtä leikkiä. Vitsit miten kivaa kun ennen kentän hajujen perässä nyysävä koira kentälle päästessään oikeesti odottaa, että mä tahon sen leikkiin. Meillä on ollu oikeen kivaa :) Mikä on oikeesti ehkä miljoona kertaa tärkeämpää kuin se, onko meiän seuraaminen täydellistä vai ei (ei se muuten ole).
No mutta tämän päiväsiin treeneihin. Harjottelussa oli valssi, mut vähän erilailla kuin yleensä. Eli tänään ohjattiin koira hypylle niin, että samalla käännytään ite jo lähestulkoon selin samalla kun ohjataan koira hyppäämään ja irtoamaan itse esteelle. Ennakoiva valssi? Joka tapauksessa, tarkoitus oli siis saada koira kääntymään tehokkaammin hypyn jälkeen takaisin tulosuuntaan. Kai se ihan ok meni, en tiiä :D Kuivaharjotellessa tuntu ihan simppeliltä, mutta siinä vaiheessa ku sulle lyödään koira viereen ja pitäis vielä pitää huolta, että se tulee mukana niin ei ookaan niin helppoa. Mut kyllä siinä eron huomas kun vertas siihen "kökkövalssiin" mitä ollaan ennen tehty miten se käänty paremmin ja samalla saan itelle etumatkaa kun ei tarvi ohjata koiraa esteelle saakka. Jalikin ponnistaa niin tuhottoman pitkälle, että sen kans saa kyllä olla tarkkana jos sen haluaa saada kääntymään nopeesti. Tekis mieli testata tota valssia tolla yhellä vanhalla radalla mikä meillä on ollu (mistä hypyn jälkeen palattiin takas päin putkelle), se vois olla aika just eikä melkeen siihen sopiva!

Pitäis melkeen askarrella kotikotia maalle jotkut esteet kun pelkän yhdenkin hypyn kans pystyis treenata jo aika paljon...Tehtiin tänään muuten niin, että koirat oli samaan aikaan kentällä ja muut teki esimerkiks kontakteja eri puolilla hallia ja Anna ohjeisti tätä valssia. Mä en ihan luota Jaliin vapaana kun kentällä on muita koiria (vaikkei se onneks ketään söiskään), mut ei se tainnu käyä ku kerran tsekkaamassa mitä villistoveri puomilla puuhaa ja sillonki tuli yllättävän kivasti takas kun nätisti huusin. Se on aika hyvin jo jättäny ne keskarinheiluttelu, perseilykierrokset pois kun ei vaan lähe sen kans siihen leikkiin mukaan. Ei kiinnostanu muuten hajut tänään, pilkku oli oikeen kivalla tekemisenmeiningillä mukana :D

Tosiaan, muuten tehtiin vaan kontakteja, rengasta ja muuria. Sen kontaktit (A:lla, puomilla, keinulla) alkaa olla oikeesti aika kivat, se jäi häiriöstä huolimatta kontakteille vaikka itse jatkoin matkaa ja on selkeesti hokannu, mitä siinä haetaan. Uskoisin, että tuosta skeittieste treenaamisesta on ollu kyllä hyötyä. Tehtiin keinua niin, että pari kertaa hidastin keinun liikettä, mutta kun meni niin rohkeesti tänään niin aattelin, että syteen tai saveen. Keinu oli semmonen vanhahko, puinen keinu, joka ei pitäny yhtälailla meteliä kuin metalliset, mutta hain vielä tyynyn keinun alle kolahdusta edes vähän vaimentamaan. Ja mehän mentiin kokonainen keinu ihan omalla vauhdilla! Ja pilkku ei ollu juuri moksiskaan vaan jäi nätisti kontaktilleki pönöttään. Ehkä mä oon varonu koko keinua ihan turhaan? Noh, ei vara venettä kaada ja parempi ku se vaan ei hommaa mitään keinukammoa.
Wannabe seisotus (vapaasti seisotettuna)
Rengas oli ihan ok, pari kertaa kun otin eri kulmista lukitsi väärän välin ja hyppäs sieltä, mutta muuten ok. Muuria otettiin ihan lopussa kun multaki alko jo olla namit lopussa ja pilkulla alko keskittyminen vähän herpaantua, mutta sekin ihan ok.

Mua hiukan harmittaa, että meille tulee tässä kohta parin kuukauden tauko, justiin ku tuntuu, että on alkanu oikeesti sujua. Mä oon vähän kattonu jo sillä silmällä kotipaikkakunnan tarjontaa (joka oli yllättävän runsas!) ja voi olla, että pääsisin ehkä ainakin ulkokentälle vapaasti treenaamaan agia jos ei muuta. Yhteen hakuryhmäänkin vois olla kesäks toiveita päästä testaan jos vaan töiltä kerkeän ja mulla on auto käytettävissä. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan...

2 kommenttia:

 1. On vain valssi ja kökkövalssi. Jos haluaa sanoa ennakoivaksi niin siitä vaan, mutta sen pitäis aina olla ennakoiva. Suuntaahan kuitenkin olet kääntämässä ja seuraava suunta pitäis olla tiedossa hyvissä ajoin, että koira voi ponnistuksensa sen mukaan sovittaa.

  Tää on oikeasti yksi vaikeimmista jutuista.

  Kyllä muakin harmittaa teidän puolesta :( Nyt on ollut niin hyvin kuulolla ja mennyt suorastaan loistavasti ja sit tulee pitkä tauko :( Jos oot viikonloppuna joskus täälläpäin käymässä, koitetaan sopia jotkut kimppatreenit, jos oon maisemissa.

  T: A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkäämme siis pelkkiä valsseja täst edes :D Aattelin vaan kun tuntuu, että joka ikiselle liikkeelle on eri nimitykset niin kai niitä on sitten miljoona eri valssiakin :D

   Me kovasti yritetään ainaki päästä johonki treenaamaan! Jos ei muuten niin itsenäisesti. Mut ilmottelen kyllä jos tänne päi ollaan tulossa nii ehdottomasti täytyy hyödyntää treenitarjous! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!