11 kesäkuuta 2013

Sulavaa liitelemistä agiradalla

Sehän oli taas aksatiistai. Päivän teemana oli ohjaajan sekoilu ja kompastelu ja koiran kampittaminen ja mitä kaikkee :D Mä en tiiä oliko mulla jotain yliväsymystä ilmassa kun lähdin suoraa koulusta treeneihin vai oliko päivän "kiire kiire kiire" olo jääny päälle kun tuntu, että oma meno oli vähän hmm, hektistä.

Noh, pidemmittä puheitta päivän rataan joka oli kuta kuinkin jokseenkin tämän näköinen:

Radassahan ei sinäänsä muuten ollu mitään muuta ihmeellistä kuin että noi 5 ja 6 esteet ei ollu ihan linjassa (en nyt ihan tarkalleen muista miten ne oikeesti oli), ei tarttenu ees mitään puolenvaihtoja miettiä. Nii ja tuo 3 este on sitte okseri ku en tuosta rataohjelmasta okserille omaa merkkiä löytäny. Jalsu meni ihan kivasti tänään, jäi ongelmitta odottamaan lähtöön (*tuuletushymiö*), hyppäs renkaasta oikeasta välistä ja pussissakaan ei ollu ongelmaa. Pussia otettiin tosin varmuudeks alussa pari kertaa yksistään.

Njaa ne ongelmat tuli sit enimmäkseen tuolla putken jälkeen kun joku ei osannu ohjata noita hyppyjä. Ja oikeesti, mä kampitin koiran tossa seiskaputken suulla... Mä en ymmärrä itekään miten mä onnistuin kun se oli jo menossa putkeen ja sit tää yks pölvästi onnistuu menemään koiran kans mukkelis makkelis siihen putken suulle :D Mä muistelisin, että mä olin jossain muuallaki nätisti jostain syystä maata syleilemässä, ihme häseltäjä. (Jali, koita kestää!)

Toinen rata oli käytännössä eka rata toiste päin, mutta jätettiin pussi pois. On se jännä miten oma pakka menee ihan totaali sekasin kun vaan esteet on vähän pois linjasta :D Enste Jali ohitteli ton kolmosen esteen vasemmalta puolelta, sitte mä sain ohittaan sen oikealta puolelta ja mitähän vielä. Kun oli puhe hartialinjoista niin mä aloin sit jotenki ylianalysoimaan ja ajattelemaan liikaa ja sit ei mistään tullu mitään. On kyllä oikeesti ihme juttu miten se koira seuraa niin tarkasti jotain niinki kummallista asiaa kuin hartialinja! Mä sain sen ohittaan ton vitos-okserinki vaikka se oliki putken jälkeen ihan nätisti ja helposti linjassa kun aloin ajatteleen liikaa. Sekoilin sanoissa, ohjasin miten sattuu, oli ihan supertumpelo olo koko ajan :D Mä en oikeesti jaksanu muutako nauraa itelleni...

Ei pysty pienet aivot näköjään
1. huutamaan oikeita käskysanoja
2. valitsemaan oikeaa juoksulinjaa
3. miettimään käsiohjausta
4. kiinnittämään huomiota hartialinjaan ja vielä
5. seuraamaan sitä koiraa.
On tää vaikee laji.

Hei niin ja rengas oli taas oikeen kiva vaikka oli ekaa kertaa jonku toisen esteen jälkeen. Mä en tiiä miten se on oppinu noin kivan renkaan kun tuntuu ettei sitä nyt niin hirveesti olla ees treenattu.

Ratojen välissä tehtiin myös keppejä ohjureilla niin, että yks ohjuri oli välistä pois. Nytpä se pikku-Jali sen välistä puuttuvan ohjurin huomas vaikka tuulettelinki jo kun itsenäisissä treeneissä ei kiinnittäny siihen mitään huomiota. Pitäis nyt vaan treenata niin, että jättää sieltä välistä ohjurin pois kun tuo vissiin on siinä luulossa, että kun ohjurit loppuu niin kepitkin loppuu.

Omista toilailuista huolimatta oli oikein mukavat treenit. Oli kyllä kiva kuulla muiltaki kommenttia miten me ollaan edistytty ja yhteistyö on parantunu :) Eikä oikeestaan tarttenu ku muuttaa sitä omaa asennetta. Joskus on ihan syytäki kattoo peiliin!

4 kommenttia:

 1. Yksinkertaisuudestaan huolimatta kumpikaan rata ei todellakaan ollut helppo ;) Karu totuus tais tulla selväksi, että linjata pitää ja helpoltakaan näyttävä rata ei sitä aina ole :D

  Kuten huomasit, radalla ei tarvii olla yhtään vaikeeta ohjauskohtaa, kun se koira vaan menee väärään paikkaan, kun sen sinne ohjaa.

  Käskysanoilla ei oo mitään väliä. Mähän en ohjaa ite äänellä kuin putket ja kepit huudan jo hyvissä ajoin (lupa irrota jo kaukaa) ja kontaktit käskytän. Muuten olen ihan mykkä, jos ei erikseen tarvii jossain vauhtisuoralla jarruttaa, ettei hyppää liian pitkälle. Ihan sama vaikka huudat hyppäähyppää ja ohjaat se putkeen. Se menee tasan sinne, minne ohjaat :D

  Jos noi radat olis liian helppoja ja onnistuis suitsait sukkelaan ja mitään ei tarviis korjata, väärällä jaksollahan sä olisit ;)

  Koirahan oli kuulolla ja taas parempi kuin edellisellä kerralla siltäkin osin :) Ne itkut on nyt itketty ja katse eteenpäin!

  T: Anna

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan multa! :D Varsinkin toi että kun alkaa liikaa ajattelemaan niin mikään ei suju.. Mä oon huomannu myös sen että meillä menee itsenäisissä treeneissä huomattavasti paremmin kun sillon kun joku kattoo.. olen vissiin paljon varmempi sillon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotovereita! :D
   Mä en tiiä, me ollaa tehty itsenäisesti vaa melko helppoja juttuja nii ei oo tarttenu hirveesti asioita miettiä. Onhan se niin, ettei ite oikee pysty kattoa mitä tekee väärin nii helpompi ku on joku korjaamassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!