12 heinäkuuta 2013

Kesäaksaa vol2

Meiän keskiviikon itsenäiset treenit ei mennykään ihan niinku ajattelin kun keskiviikolle olikin siirretty jotkut 1-luokan(?) treenit joltain toiselta päivältä. Onneksi ei aiheuttanu hirveetä ongelmaa, pyysin rataa rakentamassa olevia ohjaajia jättämään radan numeroineen treenien jälkeen paikoilleen ja lähdin itse treenien ajaksi koiran kanssa katsomaan siskojen jalkapallopeliä (joiden loppumista mun ois muutenkin pitänyt odotella).

Kentällä oleva rata oli kuulema joku vanha 1-luokan kisarata. Ei onneksi mikään mahdoton, eikä tarvinu oikeestaan mitään ihmeempiä ohjauskuvioitakaan, tai en ainakaan tehnyt :D Ja kun palkkasin kontakteille niin kerkesin hyvin vaihtaa ohjauspuolta tuossa A:n jälkeen ja hakea puomin jälkeen ohjauspaikkaa 15-esteelle. Tehtiin osin pätkissä ja pidettiin paljon taukoja.

Eli rata oli tähän tyyliin, etäisyydet kyllä heittää, mutta eiköhän tuosta idean saa. Mutta olipa taas hieno pilkku liikenteessä! Kaikki kontaktit oli ihan super hienot, keinukin mentiin tosi reippaasti eikä mun mielestä ees hirveen hitaasti. Otin alussa keinua ihan yksittäisenä esteenä, nurmikentällä keinusta ei kuulunut oikeastaan ollenkaan pamahdusta ja oli muutenkin kivan hiljanen keinu. 

Ongelmat tuli 8 esteellä kun hyppäsi renkaan ensin väärästä välistä ja kolautti vähän kylkeään reunoihin. Otti siitä sen verran nokkiinsa, että lähti uudella yrityksellä kiertämään eikä tahtonut hypätä. Otettiin muutama onnistunut yksittäisenä esteenä superkehuilla (missä ei kertaakaan ongelmaa) ja sen jälkeen putken kautta kunnes saatiin onnistumaan. Jätettiin rengas siihen ja oikeestaan jätettiin tuo 8-11 osuus väliin seuraavilla toistoilla yhden onnistuneen pätkän jälkeen. Rengasta pitää kyllä vahvistaa osana rataa ja erityisesti niin, että se hakee itsenäisesti sinne renkaalle enkä mä oo toisella puolella oottamassa, mikä mää uskon oli tässä tapauksessa loppujen lopuks se suurempi ongelma kun teki kuitenki yksittäisenä esteenä hyvin kunhan itse olin toisella puolella varmistamassa oikean välin.

Loppuradassa ei ollu mitää ihmeellisyyksiä.Tuolta 11 hypyltä sain sen hyvin kuljetettua tuonne kauimmaiseen putken päähän, eikä mennyt kertaakaan väärään päähän putkea. Kepit oli tosiaan ohjureilla ja haki ihan kivasti keppien alun, mutta teki hitaasti. Mä en tiiä onko se koskaan tehnykään nopeempaa vai muistelenko mä vaan ite väärin kun se tuntuu hitailevan joka treeneissä kepeillä :D Tuo väli 15-17 meni kans aika näppärästi kun sain sen kivasti irtoamaan putkelle.


Hain tosiaan siskot treenien jälkeen pelistä auttamaan kantamaan esteitä. Siskotki halus kokeilla Jalin kans rataa ja alun kangertelun jälkeen (no en varmasti mene istumaan ton käskystä enkä ainakaan lähde radalle mukaan vaan etsin oikean ohjaajan...) se meniki ihan sulavasti. R teki tuota pätkää 1-7 ja S 12-18. Vähän joutu totaali agilityalottelijoita ohjeistaan, että miten ohjataan, miten käskytetään, miten palkataan, mutta ihmeen hyvin se meni! Aika hyvin se Jali kyllä paikkailee epäselviä ohjauksia. Olipa hauska nähä oma koira radalla toisen ohjaamana, näki jotenki ihan uusin silmin (mun pitäis niin saada videoitua omaa menoa).

Mä hokasin, että kunhan me saatais kepit edistymään niin meillähän alkais hiljalleen olla kaikki palaset jotakuinki kohdillaan. Eli kepit vois olla tän kesän missio(n impossible?)! Harmiks noi kentän verkkokepit on ihan kököt jesarilla kiinni teipatut verkot (miksi, oi miksi?!), joten saan sitte olla niitä joka treenien jälkeen teippailemassa takasin jos haluan välistä verkon pois. Nyt vasta ymmärtää miten hyvä Jattilassa onkaan treenata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!