07 heinäkuuta 2013

Kesäaksaa

Mepä tosiaan käytiin testaamassa molemmat kentät ja valinta oli aika selkee. Kyllä voiton vie edellisessä postauksessa mainittu paikka1, jossa kenttä oli huomattavasti suurempi, esteet parempi kuntosia ja kepeille oli olemassa jonkunlaiset verkot. Kävin tutustumassa myös alkeiskurssilla ja ohjaaja oli mukava ja me saatiin tehdä vaikeampaa rataa mitä alkeiskurssilaiset. Sen lisäks selvis, että keskiviikkoisin kenttä onkin koko päivän käytettävissä itsenäiseen harjoitteluun, joten kerkeän hyvin töistäkin käydä treenaamassa. Ja kun sunnuntain alkeiskurssi loppuu, saa treenaamassa käydä myös halutessaan sunnuntaisin. Käydään siis nämä muutamat kerrat treenaamassa ohjatusti ja jatketaan sitten itsenäistä treenailua.

Tosiaan, viime sunnuntaina pyörähdettiin treeneissä. Kurssillehan kuului vaan 3 koirakkoa, joista tällä hetkellä oli paikalla vaan kaks (mun lisäks), joten lähes tulkoon yksityisopetustahan ne tuolla kurssilla on saanu :D Mä odotin pilkulta älytöntä haistelua ja kuuroja korvia uudella kentällä ja vielä ulkona, mutta pääsipä taas yllättämään! Ei ollu ihan niin fiiliksissä mitä viime aikoina treeneissä, selkeesti vähän uusi paikka ja hajut kuitenkin häiritsi. Ei kuitenkaan karannu radalta haistelemaan ja jäi lähtöönkin nätisti. Ainoostaan muutaman kerran unohtu haistelemaan ko ite vähän unohin koiran kun ite töpeksin enkä heti palkannu ja ottanu koiraa haltuun. On se vaikeeta muistaa palkata enste se koira jos tekee ite virheen eikä jäädä vaa miettimään mikä meni vikaan...

Tehtiin rataa kahessa pätkässä. Ekassa osassa oli hyppy-hyppy-hyppy-A-mutka putki- hyppy (en oo omalla koneella enkä viiti tähän asennella ratapiirustusohjelmia niin saatte nauttia nätistä paint-taiteesta).
Ihan simppeli pätkä siis, esteetki oli ihan nätisti linjassa. A-estettä meillä ei ennen oo ollu osana rataa niin sitä vähän jännitin ja jäinki varmistelemaan, että Jali jää varmasti kontaktille. Ihan turhaan, jäi yhtä varmasti mitä ennenkin. Meinas tosin ohittaa koko A:n kun käskytin melko myöhään ja vissii oli outoa tulla niin vauhdilla A:lle, mutta korjas kyllä tosi hyvin.

Rata ois jatkunu tästä keppien kautta eteenpäin, mutta koska meiän kepit on hyvin vaiheessa, eikä niihin ollu tällä hetkellä ohjureita niin skipattiin ja tehtiin tauon jälkeen loppurataa erikseen.

Toinen osa oli vähän sitte monimutkasempi ja kutakuinkin tämmönen (klikatkaa kuva isommaks nii näkyy noi numerotki):
Elikkäs siellähän oli muuria ja pussia radalla. Ei ne esteet kyllä noin tökerösti ollu sijotettuna, mut ei riittäny kärsivällisyys leikkiä paintin kans yhtään enempää :D Vieras, kirkkaan punainen pussi oli Jalille vähän hui, mutta sain sen alun kieltäytymisen jälkeen kyllä ihan näppärästi pussiin. Sille tekee kyllä ihan hyvää tehä välillä vierailla esteillä.

Tuota lopun hyppyhässäkkää vähän pohdiskelin ja olin varma, että siellä tulee ne suurimmat ongelmat. Lopulta päädyttiin siihen, että juoksen pussilta tekeen tuonne kutosen taate valssin ja vaihtaan ohjauspuolta siellä ja ohjaan nuo seiskan ja kasin sitten koira vasemmalla puolella. Vähän kiire tuli ehkä valssille ja Jali meinas ohitella ton kasin esteen vasemmalta puolelta kun liian laajasti vissiin ohjasin (ihan niinku näin ois tapahtunu ennenki :D). Mutta yllättävän sujuvasti me lopulta saatiin sekin pätkä suoritettua kuitenki! Tuo alkukin oli yllättävän vaikea, kun tuo muuri oli jotenkin jännässä kulmassa ja ite hätäilin tuon tuplahypyn kans vaikkei mulla ois pitäny olla mitään kiirettä ottaa koiraa vastaan tuolta putken toisesta päästä ja ohjata tuonne kolmoshypylle.

Tänään ei välttämättä oo treenejä, kun on sen verran lämmin. Muuten me ollaan vietetty Jalin kans pitkälti ulkoelämää, rakenneltu terassia, hypitty pelloilla ja käyty kalassa. Tai Jalin näkökulmasta kiusattu kissoja, hypitty pelloilla ja syöty makkarapaketteja. Maalla on mukavaa :)

2 kommenttia:

  1. missä teet bannerin? vai onko kenties tilattu? on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan itse olen gimpillä väsännyt :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!