27 syyskuuta 2013

Tuuliviiri rauhaton, mun sydämeni on

Doddi, treeneistä taas. Mulla oliki tällä kertaa treeniseurana keskittymiskyvytön häslä, joka ei ollu kuullukaan hallinnasta ja lähtöönjäämisestä. Voi blaaah, tommonen se ei oo ollu iäisyyksiin.

Okei, samalla kentällä treenas tällä kertaa toinen koirakko (joka ois voinu ehkä kysyä multa enste onko ok tulla kentälle tai ees muuten ilmottaa, että on tulossa samaan aikaan), jota piti sitte käydä moikkaamassa. Samoin otti hirveesti häiriötä viereisen kentän vinkulelusta ja putkeen huudoista ja haukkuvista koirista ja seisoskelevista ihmisistä, kaahaili itekseen putkeen, nousi lähössä ylös tai hiipi perään, teki rundeja muiden ihmisten luo... Murrr. Mua ärsyttää kun mä nään jo koirasta lähdössä mimmonen se tulee olemaan, mut en tiiä miten saan sen siitä "kuin viritetty jousi" mielentilasta pois ja keskittymään.

Nojoo. Ideana oli puolivalssia ja rata oli tämmöönen:

Eli puolivalssi aina noiden kahen rinnakkaisen esteen väliin. Rataa tehtiin tosissaan osissa. Minä yllättäin myöhässä ohjauksieni kans. Loppusuora ei tahtonu ekalla kerralla onnistua vaan kääntyili ja pyöri varmistelemaan minulta. Toisella kertaa hyvä kun hokas, että siellä lopussa on tosiaan palkka odottamassa.

Vasta lopussa sillä klikkas kunnolla, että ainiin pitäiskö tässä oikein keskittyä. Kierrettiin ympyrään asetettuja siivekkeitä niin, että kädellä ohjattiin laajemmin kun piti kiertää ulkokautta (ohjaaja seisoi siis ympyrän keskellä) ja kun käsi tuotiin kiinni kroppaan koiran piti tulla käteen kiinni ja palkattiin. Eli sen ohjauskäden lukemista. Meni ihan kivasti ja jopa ilman ääniapuja. Hirmu kiva harjotus, jota täytyy kyllä käydä tekeen itekseenkin!

Menin ilmottautumaan jo aikasemmin viikonlopulle harjoituskoirakoksi koulutusohjaajakurssille ja nyt torstain treenin jälkeen vähän pelottaa mitä siellä tulee olemaan. Kun kurssille toivottiin hallinnassa olevia koirakoita niin nyt torstain perusteella mä oisin mieluusti perunu meiän ilmottautumisen. Aattelin antaa sille kuitenkin vielä mahdollisuuden kun on kuitenkin ollu niin kivasti muuten kuulolla. Mennään sit nolaan ittemme ihan totaalisesti jos ei muuta :P

Himputin tuuliviirikoira.

2 kommenttia:

  1. Noo, me oltiin kans tos joskus sil koulutusohjaaja kurssil koirakkona, niin ei ainakaan se tuomari joutunu meijän kohalla miettiin et oliko hylky vai ei -_- mut sitä ei ikinä tiä kuin menee, jospa pilkku vaikka yllättäis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainaki se tänään oli ihan super, mut harjotukset oliki simppeleitä. Mut samapa tuo, hieno se oli joka tapauksessa :) Kattoo vieläkö jatkuuko into vielä huomennakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!