23 syyskuuta 2013

Vihtavuoren mölliagit 22.9

Mepäs käytiin korkkaamassa meiän ekat mölliagit! :D Sanni laitto viestiä, että kyydillä pääsis Laukaaseen niin pakko se oli lähteä. Tosin eilinen päivä oli jokseenkin sateinen ja hetken mietin, että oliko tässä nyt mitään järkeä lähteä ulos kastumaan. Onneksi se sade kuitenkin vähän hellitti eikä sitten ratojen aikana ihan hirveesti satanu.

Sen pidemmittä puheitta, videomateriaalia radoilta (uusinta mukana):


Ei jaksa mitään hirveen yksityiskohtasta analyysiä, tuolta videoltahan kaikki näkyy :D

Tavoitteena oli lähinnä, että vieraalla kentällä koira pysyis tekemisessä mukana ja tehtäis yhdessä. Siinä onnistuttiin ihan kivasti ja ihan hauskaa oli :D Uusinnassa huomas jo alussa, ettei ihan ollu 100% mukana vaan tuijotteli edellisen koirakon perään ja oli jo häviämässä portista ulos. Eikä uusinnassa tainnu näkyä juuri minkäänlaista parannusta edelliseen :D En viittiny lähteä jauhamaan noita ohitettuja esteitä vaikka en tiiä oisko pitäny ottaa sit vaikka uusinnassa niitä uudestaan. Ainaki ne ois voinu ohjata tarkemmin.

Mut kai se ihan meiän tason mukasesti meni. Kokematon ohjaaja ja kokematon koira. Mua ei tosin liiemmin jännittäny vaikka olo oliki kentällä jotenki hektinen. Mut koira ei jääny ihmettelemään vieraan kentän hajuja (huomaako miks mä en mieluusti puomilla palkkaa sitä kontaktilla maahan) vaan oli ihan tekemisessä mukana ja maltto jäädä lähtöönki. Niin, no uusinnan alun hömpöttelyä lukuunottamatta. Uusinnalla itse asiassa ehkä sadasosa sekunnin saatto varastaa minkä huomaa ehkä siitä kun käsky tulee multa pikkasen hitaasti. Tän sadasosa sekunnin aikana mietin varastiko se oikeesti ja otanko uudestaan vai en, mutta radalle näemmä lähdettiin (hyi minä, hyi Jali). Niin ja ekan videon lopussa tais olla menossa "loppupalkalle" mikä oli joku ihme möhkäre kentässä :D

Herra Ohittelen Esteitä Oman Mielen Mukaan kanssa aletaan nyt harjotteleen sitä estehakusuutta, hyviä vinkkejä tähän otetaan vastaan :) Se meinaa näemmä, että jos este ei oo suoraan nokan edessä niin sitä ei ole olemassa vaikka mä mitä huutelisin (ellei se ehkä oo putki tai A). Kun se ei hae niitä hyppyjä nii mä veän sen herkästi ohi ja mun pitäis ohjata ne lähempää estettä ja tarkemmin jos haluun sen hypylle. Mutku mä en haluu olla varmistelemassa sille joka ikistä hyppyä niin treeniä tarvitaan kun ei tuo näköjään mikään luonnonlahjakkuus oo :D Muutama älytön ohittelu tuolla oli mitkä ois kyllä pitäny mennä.

Siispä hyppyjä, hyppyjä, enemmän hyppyjä, pois suorasta linjasta, mutkitellen menemme. Niin ja ehkä pidemmillä esteväleillä kun niitäkään tosiaan ei oo tullu hirveesti reenattua.

Tehtiin kentällä odotellessa ihan pieniä tokoiluja. Se oli hirmu kivasti kuulolla häiriöstä huolimatta :)

Ps. Pakollinen keppihehkutus. Kuusi keppiä ilman mitään ohjureita, ekalla toistolla!

3 kommenttia:

 1. Meno näyttää hirveän paljon samalta kuin meillä Kelmin kanssa ekoissa möllikisoissa :D Tai no meillä oli paljon katastrofaalisempaa kun koira irtoili ohjuksena joka suuntaan ja aina raahasin sen pois radalta kun ei kuunnellyt yhtään. Jali pysyy lähellä sentään :D ja tekee vissiin aika hyvin niinku sä ohjaat? Mutta tottakai kokemattomuus ja vieras tilanne näkyy ja just toi estehakusuuden puute niinku sanoitki :)

  Mä lähtisin tekemään varmaan ihan irtoomisharjotuksia. Esim. just tommonen loppusuora vaikka ihan suoralla linjallakin. Ja just käännöksiä ja esteitä eri linjassa jne että saat vähän kauempaaki lähetettyä. Vaikka kaveri apuna palkkaamassa esteen takana. Luulen että toi estehakusuuskin paranee kokemuksen myötä, meillä ainakin parani. Koira tulee tavallaan varmemmaks ja vähän itsenäisemmäks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä meilläki on siis toivoa :D Kyllä se joo pääsääntösesti kuuntelee ihan hyvin ja tosiaan varmaan menee ihan just sinne minne mä ohjaan. Esimerkiks tossa ekalla radalla jäi ton suoran putken jälkeen arpomaan että minne sitte ko ite olin myöhässä enkä ohjannu minnekään. Ja mun mielestä toi ekan radan vikalle putkelle irtoominen oli hauska, jätti sit hypyn tekemättä, kun kuuluikin jo putki käsky :D Ihan päämäärättömästi se ei joo onneks irtoile.

   Täytyy joo tehä ihan irtoomisharjotuksiakin. Toisaalla sain kans ihan hyvää vinkkiä alkaa palkkaamaan ahkerammin hypyille ja tekeen ihan yksittäisiäki hyppyjä nii koira hakeeki niitä mieluummin. Ei ihmekään että irtoilee nykyään hirmu mieluusti A:lle ku kontaktilta on aina saanu varman palkan :D

   Jatketaan harjoituksia :)

   Poista
 2. Joo sekin on totta, hyppimistä pitää varmaan niin itsestäänselvänä että se jää helposti palkkaamatta :D Meillä kans haetaan noita kontakteja aika innolla kun niitä on hinkattu. Haetaan kyllä kaikki muutki esteet mitä eteen sattuu jos ohjaaja on vähänki myöhässä. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!