17 huhtikuuta 2016

Pois mukavuusalueelta

Pilkkutreenit lauantaina ja aiheena toko. Jali oli ihan taas hirveänä alussa kun pitkästä aikaa näki rotutovereitaan. Oikeesti, mun kohta 5v koira käyttäytyy kuin joku pahainen kakara kun sille päälle sattuu. Huoh.

Hallikausi on ohi, joten treenattiin uudessa paikassa nurmialueella. Kaikki yhtä aikaa kentällä. Pilkullisellekin alkoi pienen vääntämisen jälkeen aivot palautua kutakuinkin oikeaan osoitteeseen (asiaa ei auttanut, että pääsi ennen treenejä hihnassa vähän peuhaamaan Nialan kanssa) ja kun tuntui keskittyvän ihan kivasti ajattelin haastaa itseäni (ja koiraa) ja oltiin hihnatta. Kolmisen kertaa taisi lähteä livohkaan. Ensinnäkin pallopalkkailua joudun harkitsemaan, oli ihan pakko käydä näyttämässä muille, että kato mitä mulla on. On se pallon kans treenannu aiemminkin koiraseurassa, mutta etäisyydet oli ehkä silloin suuremmat ja häiriönä ei ollut muita pilkullisia. Ei oikein päästy treenikuplaan kunnolla, ajattelin liikaa itse mitä ympärillä tapahtui enkä keskittynyt 100% koiraan. Vois ehkä ensi kerralla laittaa liinaan. Vaikka itse olenkin varmempi liinan kanssa eli toisaalta jos haluan treenata sitä irtioloa niin se liinakin on vähän välttelyä...

Samaten huomaan Jalin keskittymisessä heti aukkoa kun testataan jotain mitä ei vielä täysin osaa. Testattiin kiertämistä lyhyellä etäisyydellä, mutta kun Jali ei ihan ollut kartalla, että mitä tehdään niin katsoi parhaaksi käydä moikkaan muita (huooohh). Saatiin me onnistuneitakin, mutta oli koko ajan vähän vaikeeta ja selkeesti muut häiritsi ja veti kaarrokset suht suuriksi. Se meidän hallinta ei oikein tahdo aina riittää kun "napanuoraa" venytetään pidemmälle ja sitten kun se jotain päättää niin en vain yksinkertaisesti saa sitä enää kääntymään takaisin... Mikä on äärimmäisen turhauttavaa, mutta en vaan osaa. Ja sekin kun välillä se saattaa vain vilkaista pahaakin häiriötä, että jaa tommonen ja välillä kärjistäen tuntuu että riittää kun joku vähän vilkaiseekin meitä kohti.

Muuten tehtiin vähän mitä sattuu. Seuraamisessa ei oikein koko aikaa keskittynyt, otti muista häiriötä eikä tahtonut luopua häiriöstä vaan selkeästi jäi ajattelemaan liikaa. Toisaalta tahallaan teinkin vaikeasti ja seurautin muita kohti, oli selkeästi hankalaa. Näkee taas ettei olla muiden seurassa hetkeen treenailtu. Teki ihan hyviäkin pätkiä kun helpotin, mutta pakkohan noita vaikeitakin asioita on treenata. Jäävät on selkeästi unohtunut kun ei niitä nyt olla oikein tehtykään. Aikamoiselta arpomiselta tuntui, tarjoili seisomista. Noutoa otettiin pari kertaa ja oli super hyviä! Tuli vauhdilla sivullekin ilman erillisiä käskyjä. Ruutukin oli tosi hyvä! Se on alkanut tosi kivasti bongaamaan ruutua, ehkä tuntuu jäävän liikaakin ruutuun kiinni mikä tekee liikkeen aloituksista hankalia. Ei löytänyt ihan aina optimipaikalle, mutta ruudun sisälle kuitenkin. Korjaa hienosti kun käskytän uudestaan tai ainakin lähtee tarjoamaan uutta paikkaa. Ruudussa pysyi pakka kivasti kasassa. Vaikka bongailikin myös häiriötä niin ei jäänyt niihin kiinni vaan fokusoi ruutuun.

Otettiin alkuun ja loppuun paikkikset. Alussa istuen, lopussa ALO-paikkis maahanmeno käskytyksineen. Istumisessa oli yllättävänkin rauhallinen vaikka vierustoveri nousi. Maahanmenossa taisi kerran nytkähtää toisen käskytyksellä ja kerran taisi lyödä maahan ennen aikojaan, mutta treenimäärään nähden ihan kivasti. Maapaikkis oli vähän levottomampi. Otettiin vielä niin, että vierustoveri tahtoi koiran luo. Helpotin ja olin varuilta hihnan päässä, mutta ei se tainnut nytkähtääkään perään. Kiinnosti kyllä, mutta ei tuntunut siltä että olisi siitä lähtenyt minnekään. Näitä pitäisi tehdä kyllä enemmän kun niin helposti "unohtaa" mitä pitää tehdä. Hengaili "paikkamakuussa" myös treenien aikana sen aikaa kun vähän seurailin muita, siinähän se pönötti.
Tuli taas vähän sellainen olo, että mitenkähän ulkokisoihin uskaltaa. Toisaalta mun mielestä me molemmat petrataan tosi paljon kisatilanteessa, jotenkin keskitytään paremmin. Kai se pieni jännitys tekee jopa hyvää.

Kuvat meidän yhdeltä vakilenkkireitiltä kun ei tullut otettua kameraa mukaan treeneihin. Näitä kuvia on enemmänkin kun innostuin kun kuviin saa pitkästä aikaa muutakin väriä kuin valkoista! Mutta täytyy säästellä myöhempiin postauksiin kuvitukseksi :)

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!