03 huhtikuuta 2016

Rally-Tokokisat Seinäjoella

Kauan mietin jätänkö kisat väliin kun meillä oli tosiaan se hieronta torstaina, mutta kun kisa-aamuna Jali tuntui ihan kivalta niin ajattelin, että no mennään kun on kerta maksettu. Tiedä sitten kuinka järkevä päätös loppujen lopuksi, mutta tulipa tehtyä. Hieronnassa löytyi jumia eniten etupäästä. Selkä sillä oli nytkin jäykkänä, siitä on maininnut varmaan jokainen jolla ollaan käyty hoidettavana. Vasen takareisi oli jumissa ja samoin saman puolen etujalan lihaksista löytyi sanottavaa. Vissiin kaikki jumit pehmeni kuitenkin loppujen lopuksi ihan kivasti. Oikean puolen etujalan lihakset tuntui kuulema oudoilta. Ei jumiselta, mutta lihaksen pinta oli kuulema "halkeileva/röpelöinen/jotenkin outo". Hieroja ei ollut kuulema koskaan ennen moista tuntenut ja sanoi tiedustelevansa asiaa viisaammilta. Mietittiin jotain vanhaa revähdystä, mutta kun en saanut mieleen mitään erikoista eikä se koskaan ole esim ontunut jalkaa. Noh, katsoo nyt. Mennään uudemman kerran ens kuun puolella.
Noniii ja pienen sivupolun jälkeen sitten itse asiaan. Päästiin siis varasijoilta 2.4. Seinäjoelle Lagun järjestämiin rally-tokokisoihin. Tuomarina Tytti Lintenhofer ja meille AVO-luokan korkkaus. Viimeksi ollaan tosiaan kisattu rallya yli vuosi sitten, huhh. Jali oli tosiaan ihan rennoilla fiiliksillä liikenteessä. Ei ottanut ressiä tai vetänyt iiiiiiiihhhhhhmuitakoiria-pultteja. Seinäjoen halli on meille tuttu paikka (Seinäjoelta haettiin meidän RTK1 tulos) ja kun nyt kisoissa oli vain yksi luokka kerrallaan oli hallilla tilaa vaikka kuinka. Oltiin luokassa toiseksi viimeisiä, joten aikaa oli ilmottautumisen jälkeen kivasti. Katselin parin koiran suoritukset ja lähdettiin Jalin kanssa kunnon lämppälenkille.  Hallin lähistöllä on niin kivat lämppämaastot ja ilma oli ihanan keväinen niin aika kului kuin siivillä. Sainkin hyvin aikataulutettua meidän lenkin niin, että tultiin takaisin kun jäljellä oli ehkä 5 koiraa ennen meitä.
Se jätti mut tähän oottaan omaa vuoroa ja se oli tooooooosi tylsää!

Jali tuntui odotellessa tosi kivalta. Ennen kuin päästiin lähtökyltille niin se odotteli perusasennossa ja piti ihan superkontaktia. Jonkunlaista kisavarmuutta kyllä havaittavissa meissä molemmissa, oli kiva mennä radalle kun Jali oli ihan messissä. Pientä hapuilua kuitenkin lähtökyltillä perusasennon kanssa (tätä on nyt ollut liikkeellä, en tiedä olenko taas lipsunut perusasennon kanssa vai onko alkanut sluibailla jumien takia vai sekä että?), mutta päästiin yhteisymmärrykseen siitä missä se perusasento onkaan ja päästiin aloittamaan.
Pistevähennyksiä kerättiin seuraavasti:
 • 1. kontrollin puute -1p, puutteellinen yhteistyö -1p, epätarkasti suoritettu liike -1p
  • Istu-koira eteen-oikealta sivulle-istu 
  • Vaikea kyltti meille, varsinkin heti ensimmäisenä. Ohjasin varmaan hyyyyvin suurilla avuilla ja epäselvästi. Jostain syystä pitää ottaa aina kisoissa varman päälle vaikka ollaan esim eteen istumista treenattu pienilläkin avuilla.
 • 3. puutteellinen yhteistyö -1p, kontrollin puute -1p 
  • Istu-seiso-kierrä koiran ympäri
  • Virheet luultavasti siitä kun ohjasin seisomaan käsiavulla ja Jali törkkäsi kunnolla käteen? Jouduinkohan myös erikseen käskyttää istumaan?
 • 4, uusinta -3p, epätarkasti suoritettu liike -1p
  • Saksalainen
  • Tuttu virhe meille eli Jali lähti kiertämään kyltin vaikka niin yritin varoa :D Uusinnassa otin hyyyyvin varman päälle ja varmistelin että lähtee seuraamaan apuja eikä kierrä kylttiä. 
 • 12. väärin suoritettu tehtävä (viimeinen istuminen puuttui) -10p
  • Istu- täyskäännös vasempaan- istu
  • En huomannut! Mielestäni itse ainakin pysähdyin kyltin jälkeen, mutta veikkaan, ettei Jali istunut kunnolla vaan jäi ns. "kärkkymään". Tehnyt sitä ennenkin enkä vaan yksinkertaisesti huomaa sitä sivusilmällä enkä nyt ajatellut, että olisi tarvetta varmistaa. Luultavasti olen näistä "istumisista" palkinnutkin huomaamatta. Hmph. Kyltti sujui muuten ihan superhienosti eli ihan vähän harmittaa nuo pistemenetykset!
 • 15. kontrollin puute -1p
  • Houkutus
  • Olisinko joutunut antamaan uuden seuraamiskäskyn kun jäi hetkeksi jälkeen? Houkutuksina tyhjä ruokakuppi ja pahvilaatikko ja taisi jäädä hetkeksi tuijottamaan ruokakuppia kun tultiin suorittamaan? Luopui tosi hyvin kyllä eikä jäänyt houkutuksiin kiinni ja alkanut laamailla perässä! Tosi kivasti siis.
Tuomarin kommentti: Todella kivaa yhteistyötä, iloinen, pirteä suoritus.

Yhteensä siis virhepisteitä -20 ja tuloksena 80p eli AVOHYV tuloshan se sieltä. 
Maailman paras palkka!
Ja sit se käski mut poseeraamaan muka palkintokuvassa, hmph.
Meinasin ottaa 10 kyltillä (koira eteen- oikealta sivulle) myös -10p kun melkein pysähdyin odottamaan perusasentoa. Se oli hauska kun hokasin asian, vilkaisin tuomaria ja oikein nytkähdin liikkeelle ennenkuin Jali kerkesi kunnolla sivulle. Olin ihan varma, että saataisiin siitä jotain virhepisteitä, mutta ehkä se sitten näytti sulavammalta kuin tuntui :D 

En odottanut oikeastaan etukäteen mitään, varsinkin kun näin ratapohjan. Tiesin, että tulos on mahdollinen, mutta yhtä hyvin oltaisiin voitu kerätä tuolta noita -10p virheitä enemmänkin. Radalla oli meille muutama tällä hetkellä vaikea kyltti, mm. molemmat edestä, oikealta sivulle kyltit, joihin siis tykkää tarjota oikean puolen perusasentoa. Otettiin niitä pari siinä odotellessa ja ensimmäisellä kerralla teki väärin, mutta sain korjattua ja radalla ne sujuikin yllättävän kivasti. Meillä oli radalla ihan kiva flow ja varsinkin kaikki käännöskyltit tuntu tosi kivoilta! Minäkin kiinnitin huomiota siihen, että steppaan paikallani käännöksissä- niin hölmöltä kuin se tuntuikin- ja Jali teki hommansa just niin hyvin kuin on opetettukin. Tosi kiva rata meiltä kaikin puolin!

Seuraavat kisat onkin sitten ensi kuun alussa, hih :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!