07 elokuuta 2016

Selästä asiaa

Ensimmäisen kerran Jalin selkä on kuvattu epävirallisena virallisten luustokuvien yhteydessä 20.2.13 kun ikä ei vielä tällöin riittänyt virallisiin selkäkuviin. Vasta kahden vuoden ikäiseltähän voidaan lausua kaikki viralliset selkälausunnot, Jali oli kuvauksen aikaan 1,5 vuotias. Tuolloin ei mitään ihmeempää selästä löytynyt. 
Halusin kuitenkin myös selästä lausunnon virallisena ja muutenkin tuntui hyvältä tarkistaa onko mitään muutoksia tapahtunut. Ja kun dalmatiankoirilta tuntuu jonkun verran näitä spondareita löytyneen, niin halusin tuoda oman korteni kekoon virallisilla lausunnoilla. Jali kävikin 27.4.16 virallisissa selkäkuvissa noin kolmisen vuotta yllä näkyvien ensimmäisten luustokuvien jälkeen, 4v7kk ikäisenä.  
Muutos ympyröity
Kuvat tulivat Kennelliitolta puhtaina, mutta maininnalla "Rajatapaus sp". Kyllä meinasi moinen maininta jäädä kokonaan huomaamatta kun se luki lausunnon lopussa omalla sivullaan. Minähän heti laittamaan tarkentavaa viestiä, että mitä ihmettä. Sähköpostia laitoin siis kuvat lausuneelle Anu Lappalaiselle, sekä kun kuvat sain käsiini niin vinkistä myös Juha Kalliolle.

Lopputulema oli se, että muutos ei ole perinnöllinen vaan voi olla esim. minkä tahansa vamman tai muun syyn aiheuttama. Varsinkin kun koira on iso, aktiivinen ja agilitytaustaa löytyy, sekä ikääkin alkaa olla. Lappalainen mainitsi vastauksessaan, että muutos voi liittyä välilevytyrään, mutta Kallio toppuutteli, että muita merkkejä välilevyn sairauksista ei näy eikä pidä sitä todennäköisenä ja näin ollen voi olla ihan rauhassa. Muutos on niin pieni, ettei tällä hetkellä vaivaa mitenkään eikä ole mitään syytä rajoittaa mitään harrastuksia. Jos selkä myöhemmin tuntuu kipeytyvän niin sitten uusi röntgen ja tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Jatketaan siis hyvillä mielin niinkuin ennenkin :)

6 kommenttia:

 1. Helpottavaa kuulla, ettei mitään radikaaleja muutoksia ole tullut, ja voitte jatkaa treenailua hyvillä mielin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se :) Vaikka toki muutos kuin muutos eli seurailla toki pitää, mutta helpotti kyllä ettei pitäisi mistään isosta jutusta olla kyse eikä tosiaan välttämättä koskaan vaivaa mitenkään :)

   Poista
 2. Hyvä ettei ollut mitään vakavaa ja voi jatkaa kuin ennenkin.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Hyvä lukea tällaisia blogeista, ihmiset eivät tunnu tajuavan mitä eroa on spondyloosilla ja vanhemmilla koirilla todetuilla yksittäisillä luupiikeillä -_-'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, täytyy myöntää, että ihan en itsekään asiasta sen kummemmin tiennyt aiemmin :D Mä ite tykkään ottaa asioista selvää netin avulla ja lukea muiden kokemuksia niin täytyy tuoda omakin kortensa kekoon ja jakaa näitä juttuja :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!