22 lokakuuta 2012

Taistelu kiteitä vastaan jatkuu

Uraattikivien kans sitä samaa vanhaa. Rakossa olevat kivet oli kuulema hitusen ehkä pienentyny, mutta niitä kiviä ja sakkaa oli silti rakossa runsaasti. Myös virtsanäytteessä oli kiteitä. Mä en ymmärrä miten niitä kiteitä nyt yhtäkkiä virtsanäytteessäki on runsaasti kun monta puhdasta näytettä on kuitenkin ollut? Eikä kyllä mikään oo muuttunu, ainoa vaan, että söi noin kuukaus sitte tosiaan yhden viikon toista ruokaa. Ja edelleenkään eläinlääkärin mukaan ei voi johtua vaan yhden viikon erilaisesta ruokinnasta.

Lisättiin lääkitystä (ihan hurjia määriä tuo kyllä vetää tuota allonolia...) ja saatiin ohjeistus juoda vieläkin enemmän. Juu u, kaikki ruuat se saa runsaan veden kera ja vettä on muutenkin koko ajan tarjolla, miten ihmeessä sen saa muka juomaan vielä enemmän? "Käytä mielikuvitusta" oli eläinlääkärin vastaus... Se on jo mestari poimimaan raksuja vedestä juomatta tippaakaan eli ei toimi. Tänään testasin laittamalla öljyä veteen ja kyllähän se sitten jopa joi, mutta vaan niin kauan kun sitä öljyä siinä veen pinnalla on. Mut täytynee yrittää käyttää vaikka tuota konstia. Tai vois kans koittaa sitä lihalientä liuottaa veteen.

Mä oon jo valmistautunu siihen, että joudutaan leikkauspöydälle kun nuo kivet ei muuten häviä. Koko ajan on kuitenki riski, että ne kivet tukkii virtsatiet, jolloin viimeistään sinne veitsen alle joudutaan.

Tyhmät virtsakivet!
Noh, jotain positiivista. Ilmeisesti tuo nykyinen ruoka sopii paremmin Jalille. Ei enää rapsuttele poskia ja iho on muutenkin normaali. Korvatki alkaa pikku hiljaa parantua vaikka kyllä ne vielä ruvella on. Tassuja se vielä nuolee ja ne on jotenki kuivat/kummalliset, melkeen oon miettiny sille jotai tossuja jo jalkaan. Mut elättelen toiveita, että kun nyt nää kelit vähän paranee niin tassutki paranee. Kun tuntuu että ne vaivaa aina enemmän kun pääsevät kastuun.

Kuukauden päästä taas uutta raporttia...

4 kommenttia:

 1. Voi kurjuus noiden kivien kanssa :(. Mä oon päättänyt Sakulle tilata tätä ruokaa: http://www.zooplus.fi/shop/koirat/kuivaruoka/bosch/elaman_suoja/140853

  ei pitäis ainakaan olla sitten kiinni liiasta proteiinimäärästä ja sopii muutenkin herkille koirille.

  Onko Jalin tassuissa hiivaa? Lissullahan on ollut aina välillä ja syö siksi tassujaan. Oon pessyt sillä malasebilla niitä pari kertaa viikkoon (siis hinkannu ihan kunnolla sen shampoon sinne anturoiden väliin) ja se oikeasti auttaa. Nyt täytyy vielä saada korvista hiiva kitkettyä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ei pahan kuulonen ruoka! Ainoo mikä mietityttää on tää lause: "Hieman happamen virtsan tiedetään vähentävän aineenvaihdunnan sivutuotteiden kerääntymistä virtsaelimiin." eli tuo ruoka happamoittaa virtsaa? Kun uraattikiteisiin ois parempi että se virtsa ois mieluummin emäksistä eli kannattaa ehkä ph:ta seurata jos tuota syöttää tai nostaa sitä ph:ta vaikka sillä ruokasoodalla. Vieläkö Sakulla on ollu kiteitä?

   Voi hyvinki olla hiivaa. Malasebilla mä oon tuota pessy 1-2 kertaa viikossa niitten muittenki iho-oireilujen takia mut en osaa sanoa onko sillä ollu tassuihin mitään vaikutusta.

   Poista
  2. Haista niitä tassunpohjia. Hiivaa haisee aika imelälle.

   Sakulla ei nyt ollut kiteitä, mutta sakkaa kyllä paljon edelleen.

   Poista
  3. Ei ne mun nenään haise mitenkään erikoiselta...

   Poista

Kiitos kommentistasi!