15 helmikuuta 2013

Agijakso loppuu

Viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla ja kouluttajalla. Justiin ku ehit tottua yhteen kouluttajaan ja kouluttaja oppii tuntemaan koiran niin vaihetaan seuraavalle. Noh, kivahan se on eri kouluttajan näkemyksiä ja vinkkejä oppia :) Heipä hei siis Jenny ja muut ryhmäläiset, me alotethan uudessa ryhmässä uudella kouluttajalla, mutta vanhalla kurssilla eli jatko1:llä kunhan uudet ryhmät alkaa.

Tämä kerta oli vissiin ekstrakerta, jonka Jenny meille piti. Kerrattiin oikeestaan kaikki esteet yksittäin, pituutta, putkea ja hyppyä lukuunottamatta.

Otettiin muutaman esteen satseissa. Alotettiin A-esteellä, pöydällä, kepeillä ja keinulla. A:lla otettiin pelkkä loppukontakti, joka on ihan hyvällä mallilla. Kerran otettiin koko este, mutta vaikka hidasti alasmenossa ei kuitenkaan malttanut ihan jäädä 2on2off asentoon. Ei siis oo vielä ehkä sisäistäny kuitenkaan tuota 2o2offia koko esteen suoritukseen.

Jos en ihan väärin muista niin me tehtiin ekaa kertaa täyskorkeeta pöytää. Eipä mitään ongelmaa, nätisti hyppäs ilman mitään houkutteluja eikä karannu pöydältä itekseen alas.

Kepit oli kuuden tai kaheksan kepit (en muista) ja tehtiin ohjureilla. Ihan kivasti menee, ei yritä ylittää eikä alittaa ohjureita. Mutta aika hitaasti, mihin saatiin ohjeistukseks alkaa vähän hetsata (tää on ehkä hulluin sana mihin oon tähän mennessä koiran kouluttamisessa törmänny :D) sinne kepeille ja vois ottaa keppien aikana kannustukseks sille "kepitkepitkepit" hokemisen. Testattiin kerran ja saatiin sitä vauhtia kyllä selvästi lisää!

Keinulla otettiin nyt niin, että hidastettiin alasmenovauhtia mutta että lopussa vähän kolahtaa. Jänskätti vähän eikä 2on2off asentoon jääminen meinannu onnistua. Ehkä sitä keinun kyydissä keinuttelua vois tehä enemmän.

Ja tauko ja tauon jälkeen vielä puomi, rengas ja pussi. Puomilla pelkkää kontaktia, josta mulla on jopa videota omatoimitreeneistä:
Tästä näkee aika hyvin meiän kontaktien tilanteen, puomin edessä siis namikuppi. Stoppaa siis hyvin oikeaan asentoon, muttei juurikaan siedä mun liikettä. Tätä pitäis nyt sitten treenailla.

Rengas on hyvä ja bongaa hyvin sen oikean välin vaikkei ihan suorasta kulmasta tullakaan. Tätä pitäis tosin harjoitella niin että mä pystyn lähettään sen renkaalle vaikka kukaan ei oo renkaan takana palkkaamassa. En oo koskaan kokeillu, voihan olla että se sen osaiski. Täytyy vaikka jollain omatoimitreenikerralla testata.

Pussissa ei ekalla kerralla meinannu tohtia mennä läpi, joten nostettiin taas vähän pussia. Sen jälkeen se sitte meniki pimeään pussiin. Se nyt vaan on tommonen höhlä, että eka kerta on aina pelottava ja sit on ihan ok. Mutta hyvällä mallilla tääkin.

Pilkku oli mun mielestä hyvin kuulolla tänään eikä haistellu ollenkaan niin maata kuin yleensä. Kyllä mun mielestä toi omatoimitreenailu hallilla auttaa kun se halli ei oo niin uus juttu, että se pitää aina enste haistella läpi vaan se on jopa hetkittäin silleen "noni, mitäs tehään!?". Että mua ärrrrsyttää se hajonnu auto. Busseja kulkee kyllä, mutta ärsyttää olla bussin aikataulujen varassa kun ois kiva käyä edelleenki treenaileen hallilla. Möhh. Mä jo vähän velipojan kans kattelin että mitä jos katottais mulle auto, mut en tiiä. Joutunee pikkasen säästää/nostella lainaa moiseen... Ehkä mä jaksan kerran/kaks viikossa kulkea sillä linkallaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!