01 helmikuuta 2013

Astetta kivemmat treenit

En tiiä johtuko siitä että mä oon vihdoin oppinu, että mun on ihan turha treeneissä turhautua ton pelleilystä ja haistelusta, koska se turhauttaa koiraaki vaan lisää. Että joo, se on uros, se haistelee paikkoja. Nyt se oli jotenki paremmin hallinnassa vaikka haistelureissuja tekikin, ehkä koska
 1. haistelusta ja kuuroudesta seuras vaan vihanen omistaja joka ajaa huspois jos ei tulla luo (toimii!) ja 
 2. omistajan luota sai hurjasti paljosti kehuja ja nameja ja 
 3. minimoidaan ne mahollisuudet lähteä rälläämään eli hihnassa/valjaissa kiinni kun ei tehdä mitään tai siirrytään paikasta A paikkaan B
Sen lisäks koska lähtöön jääminen on ollu ongelma nii testattiin jääntiä maahan ja namia eteen-> toimii! Ainakin huomattavasti paremmin ku istumaan jättäminen. Muutaman kerran vapautuskäskystä jäi kyllä namit syömättä ja joko 1. lähti suorittamaan rataa (ei haittaa!) tai 2. karkaileen puuhaan omiaan. Mutta tuntu kyllä huomattavasti toimivammalta ja tän avulla saatiin paljon kivoja lähtöjä eikä koira turhautunu jo lähdössä. Tällä jatketaan. 

Me tehtiin tänää ensimmäistä kertaa kunnollista 7 esteen rataa. Mä olin aluks että voi ei, apua, tästä ei tuu yhtään mitään. Mut Jali oli kuin olikin yllättävän kivasti kuulolla!
Rata itessään oli ihan simppeli. Ekaa kertaa milläänlailla radan osana oli pituus ja muuri, joista muuri tuotti Jalsulle vähän ongelmia ja se oli jostain syystä kivempi kiertää. Tarkoitus oli ottaa haluamilleen kohdille putkien jälkeen valssia ja persjättöä, kuitenkin niin että molempia mukaan tuli. Tuohon nelosen jälkeen taisin ottaa persjätön ennen muuria ja siinä lähti kuulema mukaan mun liikkeeseen eikä hakenu muuria. Otettiin sitte pelkkää putki-muuri pätkää ja vähän oli vaikee kyllä tuo muuri ja lähti aika helposti tuonne kutosputkelle. Otettiin myös ihan pelkkää muuria. 

Mut olin kyllä tyytyväinen rataan (vaikka radan jälkeen vähän karkaili palkkaan ite itteään) kun oletin että ei pysy yhtään hanskassa. Ja teki ihan suht hyvällä innolla vaikka ei se oo semmonen "jee pääsee tekeen agia!". Ehkä joskus. Sitä ei vaan piä päästää turhautumaan sillä sillon sillä lähtee kyllä se vähäsinki mielenkiinto hyvin äkkiä. Eli paljon palkkausta ja jeejeee vähänkö kivaa!! Jos mulla on kivaa niin todennäkösemmin koirallaki on ja jos mua ärsyttää niin arvaa vaan huvittaako koiraa. Niin ja otettiin me myös takaaleikkausta tuolla 5-7 pätkällä molempiin suuntiin. No prob. Nii paitsi se muuri. Jali hakee kyllä tosi kivasti mun mielestä putken eikä hirveesti välitä mitä mä siellä perässä teen.

Radan jälkeen tehtiin yksittäisenä esteenä vielä pussia ja keinua. Pussilla päästiin jo kangas kokonaan maassa läpi! Hyvä hyvä. Keinulla otettiin niin että vietiin koira keinun toiseen päähän kun toinen pitää keinua ylhäällä ja sitten siitä alettiin heilutella keinua koira kyydissä koko ajan namitellen. Ihan pienesti jäykisteli, mut ei mun mielestä ollenkaan pahasti. Häntä kuitenkin heilu koko ajan ja nameja söi hyvillä mielin.

Kyllä me täältä vielä noustaan :D

3 kommenttia:

 1. Noniin kyllähän se siitä taas :) Taisoniki on päässy tekemään välillä paria estettä tokon lomassa, mutta kyllä mä vähän luule ettei siitä agikoiraa tuu vaikka kuinka tekis :P Teillä onneks tehään kunnon peruskoulutus heti, Ronpan kaa joudutaan edelleen harjottelee ihan perusjuttuja vaikka kisaamassa ollaanki käyty :/
  Ja sun edelliseen kirjotukseen viitaten niin se Rukan panta on edelleen ihanan värinen :P päädyin ite sit kuitenki Hurtan pinkkeihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikä jottei tulis agikoiraa? Mä tykkään kyllä ihan kans että tehään pohjat kunnolla, vaikka sitte edettäiski "hitaammin" niin kyllä se jossain vaiheessa varmasti palkitsee :)

   Pinkkiä pojille, moniko erehtyy luulemaan sen takia nartuks? :D

   Poista
 2. Emmä tiä ku ei kukaan uskalla tulla lähelle ku mä pidän niin kovaa meteliä :D ku nyt ku käy vaunujen ja koirien kans ulkona ni se on ehdoton et niitten on kuljettava just tasan joka ikinen askel kunnolla ja se ei aina onnistu ihan äänettömästi :D
  Taisoni ei vaan ymmärrä, tosin se nyt on ehkä harjotuksen puutetta mut se ei vaan tajuu :P nooh katotaan jos jossain vaiheessa innostuu sen kanssa harjottelee :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!