17 lokakuuta 2013

Puolittain pakolla valssaten- tai jotain sinne päin

Ensinnäkin, treenien aikana satoi lunta <3
Toisekseen, Jali oli tänään treeneissä hieno! <3

Ideana oli tehdä siis puolivalssi (vai pakkovalssi? Mä tuun hulluks näitten termien kans...) tuohon kakkoshypylle, ensin oikealta puolelta, sitten vasemmalta (ratapiiroksessa suluttomat numerot). Pikaisella googlettelulla päädyin siihen tulokseen, että tehtiin pakkovalssia :D Oikea puoli oli helpompi ja siinä saatiin ihan superhienoja käännöksiä ja toistoja lopulta! Silleen, että mustaki tuntui, että olin ajoissa  ja koira teki just eikä melkeen niinku mä ohjasin. Näitä onnistumisia itelleki ois kiva saada useamminkin.

Vasen puoli oli vähän vaikeampi. Siinä ei keretty saada käännöksiä niin sujuviksi mitä ne saatiin oikealla puolella, mutta parempi vaan, ettei alettu jankata kun tehtiin nää kaikki harjotukset tällä kertaa putkeen. Kerran hyppäs tässä kakkosen väärästä suunnasta, mutta sekin meni varmasti ihan mun piikkiin. Kyllä se siis aina oikeaan suuntaan hyppäs, mutta tuppas valumaan liikaa kakkosen taate. Täytyy treenailla näitä vielä itekseen, jotenki oikeastaan tosi kiva ohjaus!

Tän jälkeen katottiin tota (1)-(4) pätkää. Jätettiin koira lähtöön, mentiin ite putken puoliväliin kutsumaan koira ja lähdetään heti itse liikkeelle kun koira on saanut lähtöluvan. Ja taas molemmilta puolilta. Jali haki ihan ihmeen hienosti tuon kakkoshypyn jo ekalla toistolla vaikka mulla olikin kiire jo eteenpäin enkä kattonu ollenkaan koiraa. Piti varmistaa Sannilta lopussa, että hyppäskö se sen kakkoshypyn kun en oikeesti ollu varma :D Seuraavilla toistoilla muistin pitää sen katseen siinä koirassakin.

Oikeakaan puoli ei yllättäin tuottanut ongelmaa eikä vetäny ykköshypyltä suoraan putkeen vaikka se ois siinä linjalla ollutkin ja miten monet muut koirat teki. Aijaijai miten olin ylpeä pilkusta! Me ollaan jonku verran käyty itsenäisesti treenaan hypylle irtoomista ja sitä itsenäistä suorittamista ja ehkä se on jopa auttanu. Min lilla pojke är so fin!

Muutaman kerran viimesillä toistoilla otti ehkä häiriötä viereiseltä kentältä ja/tai meinas varastaa eli nous lähdössä, mutta sain sen komennettua kauempaa takas paikoilleen ja käytyä sitten palkkaamassa kun pysyi. Ei hajonnu siis pakka kummaltakaan. Se on kyllä vähän semmonen, että jos sen päästää varastamaan niin voi olla varma, että siitä tulee sille pian tapa. Toisin sanoen mun pitäis muistaa olla tiukka noitten lähtöjen kans...

Liekö viimesiä sula maa kuvia hetkeen? (mur, panta kaulassa)

Loppuun vielä yksittäisenä esteenä pituutta. Otettiin vaan yhet toistot molemmilta puolilta, turha tehä liikaa toistoja kun este on kuitenkin tuttu ja alla oli ihan tarpeeks toistoja. Pituus on ihan piece of cake. Sanni oli palkkaamassa ihanalla pallolla, mikä aiheutti pilkulle vähän ylimääräisiä ongelmia lähtöönjäämisessä kun palkalle ois ollu niin kiirus. Jäi kuitenkin, mutta oli kyllä ihan intopiukeena. Se palkkaantuis tuolla pallolla kyllä kans tosi hyvin, mut mä oon ollu vähän varovainen sen kans kun pelkään, että hajoo pakka käteen hallinnan suhteen jos sillä nousee kierrokset ton pallon takia. Helpompi pitää koira hallinnassa kun palkkaan sen namilla. Ehkä tää on taas näitä mun pään sisäsiä ongelmia, hienosti se tänäänki toi pallon aina mulle takas ja oli hyvin kuulolla. Mitä nyt lähtöön oli vähän hankalampi jäädä pallon takia. Kyllähän se  pallo virettä nostaa, mutta ei se nyt välttämättä aina huonokaan juttu ois. Pallopalkka toimii hyvin esim. kepeille, mille se oikeesti tarttee enemmän nopeutta.

2 kommenttia:

  1. Ei mulla muuta mut ihan älyttömän komee Jali tossa kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan Jali on <3 Mut on se mustaki kivan ryhdikäs tossa kuvassa, mut vitsit mua harmittaa tuo panta kaulassa. Pakkoko sen on aina esittää parhaimmat seisotukset tollee vahingossa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!