10 maaliskuuta 2012

Paikallisliikennettä ja kaupunkimatkailua

Jalilla tuntuu pääkoppa olevan kunnossa eikä tuo tunnu arastelevan hirveästi mitään. Vai kuinka moni pentu olisi heti palannut tutkimaan hihnaan sotkeutunutta perässä kolisevaa lumikolaa omasta aloitteestaan? Mä jo ajattelin, että hirveät traumathan se tapahtuneesta olisi saanut, mutta vielä mitä. Niinpä päätin tänään lähteä vähän avartamaan maailmaa ja testaamaan julkisilla kulkemista ja kaupungin vilinää.

Yllätys olikin kun linja-auto oli pelottava kapistus eikä sisälle tohtinut millään tulla! Kiitos kärsivälliselle ja ystävälliselle bussikuskille, joka jaksoi odottaa temppuilevaa dallupoikaa. Bussiinhan asti me ei kuitenkaan koskaan päästy, nakkihoukutteluista huolimatta. Toiseen kertaan.

Onneksi matka keskustaan ei ole pitkä, joten mehän lähdettiin sitten tallustamalla. Osa matkasta kului vapaana jäätä pitkin (miten mä rakastankaan Jyväsjärveä!) ja nätisti tultiin käskystä aina takaisin. Kerran meinasi lähteä yhden miehen perään, mutta onneksi kääntyi viime hetkessä takaisin.

Keskustassa oli vilinää ja varsinkin kaikki teinit tuntuivat parveilevan keskustassa juuri siihen aikaan. Nätisti Jali kulki hihnassa, mutta selvästi haki turvaa minusta, sen verran pelottava väenpaljous oli. Ei onneksi ihan lukkoon mennyt, mutta selkeästi saadaan väenpaljoudessa liikkumista harjoitella, että kulku vähän rentoutuisi. 

Sen verran oli jännittävä päivä tänään, että jaloissa makaa rättiväsynyt koira. Anteeksi postaus ilman kuvia, kamera on lainassa porukoilla :)

Ps. Onneksi en omista turkkikoiraa, mä en kestäis näitä rapakelejä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!