06 helmikuuta 2014

Kädetöntä menoa

Treeneissä aiheena siis kädetön ohjaaminen ja lopussa otettiin vielä kepit ja kaikki kontaktit. Rata oli jotakuinkin vieressä olevan ratapiirustuksen näköinen.

Eipähän päässyt Henna heilumaan käsineen! Ja ihan hyvin meni silti. Ongelmia tuotti lähinnä tuo 7-8 pätkä. Joko sain linjattua Jalin seiskalta ohi kun varmistelin liikaa 6 hyppyä tai en kasille saanut koiraa takaakiertoon. Se minun katsekin yllättäin taas harhaili missä sattuu millä oli toki vaikutuksensa. Ja sitten oli ongelmana koiran hyppääminen kasin takaakierron jälkeen minun selän taakse kun ei se vaan isona koirana saa käännyttyä hyppyä bortsutyyliin siivekettä nuollen ja jos katse ei sattunut olemaan mukana niin vaikea oli koirankin ilman kättä arpoa, että minnes sitä ois tarkotus hypyn jälkeen pyrkiä.

Jalmar oli hieno ja jaksoi hyvin tehdä toistoja vaikka minä töpeksinkin ties kuinka monta kertaa. Muualla ei oikeastaan ollut ongelmaa, putkiinhan se nyt irtoaa ihan surutta. Kotiläksyksi kädetöntä ohjaamista, josko sen avulla saataisiin myös sitä estehakuisuutta hypyille kun koiran ei tarvitse arpoa minun huitomistani ja minun on pakko huomioida muun kropan käyttöä esteille ohjaamisessa.

Tauon jälkeen tehtiin tosiaan vielä kepit ja kontaktit. Voihan kepit. Jalilla oli vire vissiinkin vähän turhan korkealla ja keskittymiskyky nollassa ja huomioi vaan keppien sivussa seisovan Sannin ja palkkapallon. Olipahan räiskimistä kepeillä. Noh, pointsit koiralle tässäkin miten jaksoi yrittää vaikkei palkkaa tippunutkaan vääristä suorituksista. Helpotettiin sen verran, että tehtiin vain puolikkaita kuuden keppejä, mutta ohjureita ei laitettu kun kyllä sen pitäisi osata, nyt vaan ei ollut aivot mukana ja ei malttanut. Ja tulihan sieltä ne oikeat kepit kun aikamme yritettiin ja sen jälkeen tekikin kivat ja nopeat toistot. Kun se tuolla vireellä sais pidettyä päänsä kasassa ja maltettua keskittyä niihin keppeihin niin voipi olla, että meidän kepit on vielä hyvinkin nopeat ja itsenäiset!

Kontakteista ensimmäisenä keinua. Viime treeneissä se teki ihan superhienot keinutoistot, nyt mentiin taas vähän takapakkia. Ei ekalla toistolla mielestäni ollut ihan perillä, että tehdäänkö keinua vai puomia ja otti siitä vähän nokkiinsa mikä näkyi sitten seuraavalla toistolla. Ihan ok keinut saatiin kyllä, mutta ei läheskään sitä Jalin parasta. A:n ja puomin kontaktit oli superhyvät. Varsinkin puomiin olin erittäin tyytyväinen, ei aristellut puomille kiipeämistä yhtään (tultiin puomille putken kautta) ja teki nopean suorituksen ja hyvän pysähdyksen kontaktille.

Josko pakkaset pysyis nyt kohtuullisena niin täytyy yrittää raahautua hallille treenaamaan oikein kunnolla. Samoja ongelmiahan tässä ollaan pyöritelty niin kiva ois saada joku asia pois päiväjärjestyksestä. Treenistähän se on kiinni. Pakkasten mukana on vaan kadonnut totaalisesti motivaatio kaikenlaiseen treenaamiseen. Millon viimeksihän me ollaan tokoakaan treenattu...

4 kommenttia:

 1. Käypä katsomassa tästä linkistä miten toi Chin keinu on parantunut. Kyllä se saadaan vielä teilläkin kuntoon :) superpalkkaa kehiin. http://www.oneminddogs.com/article/agility-chi-fear-of-seesaw-video/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa katoinkin tuon eilen, tuohonhan tietty pyritään ;D En mä vielä mitenkään huolissani tuosta keinusta ole, kyllä se kuntoon ajan kanssa saadaan. Pitäis vaan saada kunnolla niitä toistoja tehtyä ja nimenomaan positiivisesti vahvistaen :)

   Poista
 2. Voisitko videoida sun harkkoja joskus? Ois kiva nähdä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pitäny ottaa kamera mukaan treeneihin jo vaikka kuinka kauan, mutta aina se jotenki jää. Tuo järkkäri on jotenkin niin kömpelö videokamerana. Mutta yritän ryhdistäytyä ensi treeneihin ja nakittaa jonkun kuvaamaan. Tekis nimittäin mullekin hyvää nähdä omaa toilailua videolta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!