04 lokakuuta 2015

Treenivideoita

Videoita, pitkästä aikaa. Me ollaan vähän vietetty siestaa ja treenailtu lähinnä olohuonetreeniä. Mutta jotain on tarttunut videollekin. Ja kun nyt on kaikenlaista uutta ohjelmistossa niin kiva kuvailla edistymisiä.

Ollaan treenattu Riitan ohjeilla seuraamisen käännöksiä vasemmalle. Entiseen verrattuna käännöksissä on tapahtunut ainakin minun silmiin selkeää suuntaa parempaan vaikkei nyt mitenkään parasta settiä edes tullut videolle (hölkynkölkynpeitsaamista). Se ei enää tee sitä liioiteltua nyökkäystä ja hallitsematonta takapuolen heittoa vaan kontakti pysyy paljon paremmin ja käyttää paremmin takapäätään.

Samalla setillä kuvailin myöskin ruutua. Pallon kanssa ja näyttöruutuna. Tuo ruudussa taputtaminen on ihan äärimmäisen hölmön näköistä ja tuntuista enkä ihan tarkalleen käsitä miksi se toimii. Ruutu on mulle vielä vähän mysteeriliike, pitäisi pureskella se ajatuksissaan läpi. Siihen kun on olemassa niin monenlaisia opetustapoja ja jonkun mielestä toiset tavat ei toimi ja toiset taas on parempia tapoja kuin toiset niin mä oon tällä hetkellä vähän sekaisin tuon kanssa. Onneksi ei oo niin vakavaa.

(mulla oli vissiin tosi tylsää tuota videota käsitellessä)

Peruuttamiset on lähteneet hyvin käyntiin. Odotin, että siirtyminen seinän vierestä muualle olisi vaikeaa, mutta se sujuikin melko kivuttomasti. Ei toimi kuitenkaan vielä samallalailla esim ulkona tai jos on vire korkealla, mutta näin sisätreeninä oikeinkin kivasti. Jopa käännöksessä on jo ajatusta. Jalilla oli vaihe "peruutan kilometrin päähän kun lähdet liikkeelle", mutta kun pari kertaa yhdistin perusasentoon tulemisen pysähtyessä ja tein vain yhtä askelta niin yhdisti, että tää liittyy jotenki myös perusasentoon eli kannattaa pysyä lähellä. Kyllähän se vielä välillä vetää liian taakse, mutta varmuutta vaan. Tekniikka on ihan kiva vaikkakin vielä hidas. Mutta pysyy hyvin suorassa, eikä tuolta voi hirveästi ketterämpää menoa odottaakaan. Huomaatteko miten vaatii peruuttaminen keskittymistä, ei voi häntä heilua kun pitää niin ajatella. Saman keskittymisen voi havaita myös omistajan vasemmasta kädestä ja quasimodo niskasta ;)

Viel pari nose work vireoo.

Tehtiin illalla ja Jali oli vähän väsynyt, raukalla ihan punaiset silmät. Ensimmäinen löytö oli hyvä, sen jälkeen tapahtui pieni äksidentti kun en hokannut, että Jali ilmaisee vahingossa tilaan jäänyttä eukalyptuspulloa. Alkoi loppua koiraltakin usko, että mitä sä oikein haluat. Laitoin kameran pois ja poistin häiritsevän pussin kun tajusin mistä on kyse ja saatiin lopulta vielä ihan onnistunut löytö hanan alla olevasta hajusta. Ei näin Henna.

Ja ulkotreeniä. Mietin tuota, että miksi se käy ensin molemmat piilot haistamassa ilmaisematta ja sitten kun ilmaisee ensimmäisen niin hyökkää suoraan toisellekin piilolle ilmaisemaan? Kun se kuitenkin jatkaa etsimistä ja tekee sen ilmaisun lopulta, niin en nyt vielä ole mitenkään puuttunut. Täytyy katsoa sitten uudestaan jos jää tavaksi.

Siitä on tullut myös ihan höveli "kyllä se haju tuolla jossain on" ja ei enää tarkenna samallalailla hajulle niinkuin aikaisemmin. Liian helppoa? Pitäisikö vaikeuttaa piiloja? Se on niin tohkeissaan ilmaisemassa, että paikantaa hajun vähän sinne päin. Pitää ehdottomasti olla tarkempi tuossa kun pyydän tarkentamaan missä se haju onkaan, että tarkeentaakin sitten kunnolla, eikä vain "suurinpiirtein täällä se oli". Jos minä oon höveli kriteerini kanssa niin koirakin on höveli. Ja ei noin montaa tarkennusta samalle hajulle.

Ihana miten tosta videolta on leikkaantunut just tuo mun "sikamakee" kehu kahtia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!