27 maaliskuuta 2014

Oi jospa oisit saanut olla mukana

Joka ikinen viikko treeneissä mä mietin "oi kunpa mä saisin tehdä näitä Jalin kanssa". Nuo radat mitä ollaan tehty on ollut sopivasti haastavia, muttei mahdottomia ja niiiin mieluusti niitä Jalin kanssa haluaisin päästä treenaamaan. Vaikka Domista alkaa jopa hiljalleen löytyä sitä vauhtia minunkin kanssa (jee!) niin silti se on hyvin eri tyyppinen kuin Jali ja musta tuntuu, että mä "laiskottelen" sen ohjauksen kanssa kun se antaa niin paljon anteeksi ja ohjaan entistä huolimattomammin. Enää se ei tuntunut oikeastaan ollenkaan perässä vedettävältä vaan sain kyllä itsekin liikkua. Toisaalta mä kiirehdinkin ihan turhaan ja saatan liikaa esteille. Rytmitys, mikä se on? Samaa teen tosin Jalin kanssa. Eli oikeastaan ainoa ero on ehkä siinä, että Domi on estevarmempi ja -hakuisempi. Mun ohjaushan nyt on mitä on, oli koira mikä tahansa eli lopeta koirien vertaaminen ja keskity siihen ohjaamiseen!?
Jotakuinkin näin
Olipa taas kiva rata. Kakkoshyppy pakkovalssimaisesti ja kepeille kerkesin niistämään. Jalin kanssa tuskin olisin eli oltais testattu varmaan hakeeko itsenäisesti alun, ehkä ohjureiden avustuksella. Meillä oli vähän erimielisyyttä Domin kanssa keppien suorituksessa ja mä sekoilin tuon niiston kanssa, mutta saatiin ihan onnistunutkin suoritus sieltä. Koira pöydälle, josta kutsumaan oikealla kädellä jo esteen 6 yli. Ysille odottamaan koiraa putkesta tai oikeastaan, jotta oma liike jatkuu niin ei liian lähelle estettä. Eikä hei muutenkaan saa saattaa liian lähelle estettä kun ohjauksen ois syytä kuitenkin tulla ajoissa ja siihen koiraan voi vaikka luottaakin. Välistävedolla kympille, vastakäännös ja 11 esteelle. Myöhässä, myöhässä, myöhässä. Aaaarrgghh. 12 hyppy takaakiertona.

Oikeestaan tää ois voinu olla ihan kivakin rata Jalin kanssa. Keppien hakeminen ois ollut luultavasti hankala ja en tiedä miten olisin kerennyt kepeille ohjaamaan. Tuota 6 hypyn tyylistä näyttämistä ei olla tehty, mutta eiköhän se ois käteen tullut ja siitä sitten esteen yli. Putkeen se hakee sen verran hyvin ettei niissä ole ongelmaa ja A on myös kiva este. Välistävetoja ollaan tehty ja ne sujuu hyvin jos ajoissa ohjaan eli 9-10 ois luultavasti ollu ihan ok. Kympin jälkeen kääntyminen 11 esteelle ois ehkä ollu se kohta missä venähtää kaarrokset kun samaa ongelmaa mulla oli Dominkin kans ja sillä on sentään lyhyempi loikka. Kun oon myöhässä ohjaukseni kanssa niin eipä se koira voi ajatuksia lukea. Lopussakaan ei ehkä ois ollu ongelmia. Virtuaali-Jalin kanssa selvittäisiin radasta hyvällä tuurilla viidellä virhepisteellä, mutta koska ohjaaja ois jotain lisämokaillut niin hylkynä se varmaan ois läpi menny :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!