26 syyskuuta 2012

Elukkatohtorilla (taaaas)

Kyllä eläinlääkärillä käynti on masentavaa. Käytiin siis tänään taas eläinlääkärillä, koska Jalilla näkyi virtsassa perjantaina verta (testasin ja syötin viikon toista ruokaa) ja muutenkin iho-ongelmien takia oli tarkoitus käydä kontrollissa. Vein samalla taas virtsanäytteen. Halusin toisenkin eläinlääkärin mielipiteen Jalin hoidosta, joten käytiin eri lääkärillä kuin ennen.

Lopputulos oli- masentava. Arvatenkin näytteestä löytyi kiteitä ja ultrassa näkyi uraattikiviä. Siis kiviä, ei kiteitä tai sakkaa. Eläinlääkäri ihmetteli, miksei Jalia ole kontrolliultrattu aikasemmin vaan on luotettu vaan puhtaaseen virtsanäytteeseen. Kiteet/kivet ei kuulema oo mitenkään voinu syntyä vaan viikon eri ruokinnan seurauksena vaan luultavasti niitä kiviä rakossa on ollut koko ajan huolimatta, että näytteet on ollu puhtaat. Tuo Hill´sin u/d ruoka ei kuulema liuota kiviä vaan on enemmänkin ylläpitoruokaa. Että kiva. Ei tämmösestä vaan oo ollu ennen puhetta.  Kun ei oikein tiiä ketä uskois.

Iho-ongelmista ei osannu sanoa oikein mitään. Epäili yhtenä vaihtoehtona kapiakin, muttei testissä mitään moisesta näkynyt. Ihosta otetussa teippinäytteessä näkyi jotain bakteereja. Ei suorilta uskonut, että ongelmat johtuisivat ruuasta, mutta tilasin siltikin toisen ruokamerkin ruokaa (eivät tosin osanneet sanoo säkin hintaa, niin saa nähä mimmonen yllätys sieltä tulee...). Jalin korvanpäät on siis ihan samanlaiset kuin kuukausi sitten ja lisäksi rapsuttelee poskiaan. Tassut ei oo ehkä ihan niin kuivat kuin ennen eikä iho punota ihan yhtä paljon.

Lykkäs meille antibiootit, jotain voidetta tuohon ihoon (käski jatkaa malaseb shampoo pesuja) ja allonol-kuurin. Allonol-lääkkeen siis pitäis liottaa niitä kiteitä, mutta toimii kuulema vain noin. 50% tapauksista. Mä itse mietin, että oisin voinu testata raakaruokintaa tuolle yhtenä vaihtoehtona, mutta siinä vaiheessa ku eläinlääkäri saneli niinki pelottavia sanoja kuin "tukos", "hengenvaarallinen", "kallis leikkaus", niin pikku-Henna nyökytteli vaan kilttinä, että juujuu, mennään näillä ohjeilla. En mä tiiä, ku en mä tohtis leikkiä tuon terveydelläkään. Äh. Ehkä sitte kun (KUN, ei jos *sormet ja varpaat ristissä*) ne kiteet ja kivet on ihan oikeesti pois, vois alkaa testailla eri ruokintavaihtoehtoja.

Tympäsee aina kirjottaa näistä meiän lääkärikäynneistä. Mä antasin mitä vaan, että toi ois terve. Onneks se ulkosesti vaikuttaa ihan terveeltä, vois kai asiat pahemminki olla. "Pikku"-Jali painoi muuten eläinlääkärin puntarilla jo 34,8kg!! Hups heijaa, iso poika.


6 kommenttia:

 1. Voi höhlä :( Koitahan jaksaa noitten kanssa, toivottavasti johtuis vaikka hormooneista ja menis vanhemmiten ohi. Onneks Jali on kuitenkin pirteä itsensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän me joskus jotenki näistä päästä eroon, onneks mulla on tolle vakuutus! Yrittäny vaan toitottaa itelle, että kyllä ne asiat vois tosiaan olla huonomminki ja koira ei ite tiiä mitään vaivoistaan. Eiköhän se tästä :)

   Poista
 2. Mä vaihoin Sakun syömään nyt väliaikaisesti brit carea, siis samaa mitä Lissukin syö. Kutina ja ihottuma loppui parin päivän päästä siitä kun aloitettiin tolla britillä. Toki karva ei oo vielä kunnossa, mutta pikkuhiljaa. Kun saan seuraavan palkan niin Saku siirtyy syömään James Wellbelovedia, siinäkun on vähemmän proteiinia kun tossa brit caressa. Ärsyttäviä nää virtsaongelmat. Sakukin pitäs viedä kontrolliultraan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eläinlääkäri ei oikein uskonu, että tuo ihottuma ruuasta johtuis vaikka mainitsin myös, että teilleki on tullu samankaltasia oireita ku Hill´siin siirryitte. Mä tilasin nyt kuitenki sitä Royal Caninin kideruokaa nii kokeillaan ainaki. Tän eläinlääkärin mukaan muuten ammoniumuraattikiteitä ei edes voi liottaa ruokavalion avulla vaan se vaatis aina ton lääkityksen tai pahimmassa tapauksessa sen leikkauksen. Tiedä sitten...

   Toivottavasti te ees saisitte kontrolliultrassa hyviä uutisia!

   Poista
 3. Ruuan lisäksi kannattaa kokeilla jotain ihoa hoitavia tuotteita. Onko uloste ok? Esim biotiini, b vitamiini, e vitamiini ja rasvalisät parantaa ihoa. Ja nyt kun Jalilla on ab kuuri, rasittaa se suoliston hyviä bakteereja mikä voi myös näkyä ihossa, joten esim joku vatsa bakteeri tuote voisi olla myös hyvä tuki hoito. (esim Inupectforte) Toivottavasti saatte kiteet kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä uloste on ollu koko ajan ihan ok, siinä en oo huomannu mitään kummallista. Rasvalisiä tuo onki syöny nyt kuukauden verran, ne onki ehkä auttanu mahollisesti tassujen kuivuuteen ainaki.

   Mut kiitos vinkeistä, täytyypä miettiä noita erilaisia lisiäkin, ei niistä varmasti mitään haittaakaan olis :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!