10 lokakuuta 2012

Missio: Toisten koirien ohitus

Tämän hetkinen tilanne: Toisia koiria jo kaukaa vaaniva peto, joka koiran kohdalla vaihtaa vaihteen kuutoselle ja pyrkii tervehtimään. Ohituksen aikana/jälkeen on hirveillä kierroksilla.
Tavoite: Nätisti toiset koirat ohittava, mieluusti kontaktia omistajaan pitävä koira.
Utopistinen tavoite: Vapaana ollessaan, toisen koiran nähdessään ottaa heti kontaktin muhun, siirtyy vierelle seuraamaan ja pysyy vierellä kunnes annan luvan poistua (tämmönen tuli kerran lenkillä vastaan ja mä niiiiiin kateellisena seurasin vierestä...)

Suunnitelma:

 • Hihnassa ei tervehditä lenkillä ketään. Jos ei muu auta niin tää syö iholle pyrkiviä pikkufifejä aamupalaks ja napostelee lounaaks suurempia sessejä (tai vois tällä olla vaikka kennelyskäki, ettei aiheuteta mummoille sydänkohtausta)
 • Jos mahdollista, ei ohiteta vielä läheltä, vaihdetaan suuntaa tai hypätään pusikkoon.
 • Joka lenkille nameja mukaan. Heti kun Jali huomaa toisen koirakon niin hirveet kehut ja namit naamaan (=vastaehdollistaminen). Ihan ylisuuret juhlat jos sattuu ottamaan katsekontaktia!
 • Mennään tuijotteleen koiria johonki missä niitä on paljon. Koirapuiston lähelle (tulee olemaan Jalille vaikeaa), mätsäreihin...
 • Kierretään sitä rantaraittia, jossa yleensä tulee paljon koiria vastaan. Liikutaan "ruuhka-aikoina" (mut ei unoheta tuota kakkoskohtaa)
 • Se kuonopanta vois olla ihan hyödyllinen näin aluks (sen päälle laittaminen ei vie mun kallista aikaa niin paljon, ettenkö mä vois laittaa sitä pojalle päälle...)
 • Vahvistetaan sitä kontaktia muutenki ihan normilenkilläki. Ei ois pahitteeks, että se osais oikeesti seurata kontaktissa.
 • Hengitä syvään, älä hermostu, älä kiinnitä huomiota toiseen koiraan...
Helppo homma!
Noni, nyt ku tää on täällä ylhäällä nii mun on ehkä pakko alkaa tehä asialle tosissani jotain, eikö niin?

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä ! :D Meillä oli kanssa hirveet ongelmat, Pongo sai kauheet rähinäkohtaukset aina välillä, mutta toisinaan nyt jopa on ohituksia kun ei tee muutakun kyttää. :) Ja olen just tunkenut vaan nakkia naamaan ja sillä imuttanut. Ja turruttanut agitreeneissä,mätsäreissä jne koiriin. :D Kyl se siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eiköhän se, pikku hiljaa pikku hiljaa... :D

   Poista
 2. Onko Jali toisen koiran nähdessään vaan innokas vai räyhääkö se?
  Lissun kanssa lenkkeily on yhtä helvettiä (siis remmilenkkeily), se rähisee kaikille koirille ja on niin kiihdyksissä ettei sitä saa mitenkään aisoihin. Yritä siinä sitten namilla saada koirna huomio itsees kun se on siinä mielentilassa ettei se edes pysty syömään :/ Kun muutettiin keskustaan niin se rupes murisemaan vastaan tuleville pyöräilijöille (tää johtuu luultavasti siitä että joku pappa potkasi sitä ohimennessään pyörän selästä) ja kävelijöille. Onneks tosta on nyt päästy eroon kun on namit mukana lenkillä. Mutta en vaan tiedä miten siltä sais sen rähisemisen pois :(

  VastaaPoista
 3. Ei se rähise (ainakaan vielä- onneks!), on vaan ihan yli-innokas. Jali syö niitä nameja ku koira on kauempana, mut jos on kohalla nii menee just siihen mielentilaan ettei syö mitään, ei kuuntele, eikä huomaa mitään muuta.

  Edellisellä koiralla oli tota rähinää, mut sitä vaan tolla sitkeällä namittamisella ja koirien tuijottelulla kaukaa (palkitaan se oikee käytös) yritin saada pois. Pikin kohalla autto myös ihan hirveesti oma asenne, jos mä aloin valmistautua siihen ohitukseen kiristämällä hihnaa ja pelkäämällä että nonii, kohta se räyhää niin voi olla varma että se myös räyhäs. Jos ite olin oikeessa mielentilassa nii ohituksetki oli paaaaaljon helpompia. Tosin helpompaa oli vaa yrittää vältellä niitä toisten koirien ohituksia...

  Mä aattelin nyt että tartun asiaan ajoissa ennenku Jali keksii alottaa sen rähinänki... Seuraavaa koiraa en päästä kyllä KOSKAAN, en IKINÄ, tervehtimään toisia koiria hihnassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!