18 joulukuuta 2016

Kuvauskaluston päivitystä

Tänään perheeseemme liittyi kauan haikailtu 70-200mm kun veronpalautukset saivat kyytiä. Hirveästi tuli puntaroitua Canonin, Sigman ja Tamronin versioiden välillä. Canonista lähinnä 4L pohdinnassa (koska hinta) ja Sigmalta ja Tamronilta 2.8 versiot. Canonin 2.8 ylitti budjetin. Lopulta marssin Seinäjoelle Foto-Formaan ja sieltä ulos Tamronin vakaajallisen f/2.8 version kanssa. Hinta oli liikkeessä kyllä kohdillaan ja kun Tamronin kampanjalla sai vielä 100€ alennuksen ja 5v takuun niin lähti nyt sitten testiin. Jännää! Hirveästi etukäteen lueskellut noista vaikka ja mitä, mutta liikkeessä saivat vakuutettua ettei tuo Tamron Canonin linsseille häviä. Ja saatiin muuten ihan loistavaa palvelua, kysäisi tarvitsenko linssinsuojaa ja lopulta kaivoi jostain meille kaupan päälle suojan. Kysyin tuleeko linssin mukana mitään suojapussia ja ei aikaakaan kun tiskillä oli meille myöskin kaupan päälle kunnollinen suojakotelo olkahihnalla. ISO peukku!
Tottakai piti heti ottaa putki lenkille mukaan vaikka lähinnä se oli vaan itsensä kiusaamista kun lähempänä puolta neljää alkoi olla jo melkoisan hämärää. Tuntuma on hyyyyyyyvin erilainen kun on tottunut kuvaamaan 50mm pannukakulla, huhhhh täähän painaa! Paha vielä sanoa juuta eikä jaata, kunhan tästä lomille päästään niin pääsee kuvaamaan myös valoisalla ja paremmin testailemaan.
Vaikkei ero suuri olekaan, en osannut päättää onko parempi mustavalkoisena vai väreillä? :)
Ja piti nyt sitten vielä pienet "kotistudio" kuvaukset kuvailla myös sisällä. Vähän oli hankala kun ei ole mitään kunnon settejä mutta olosuhteisiin nähden ihan hauska testi!

Toivotaan rahalle vastinetta ja pitkää yhteistä taivalta :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!