02 tammikuuta 2018

Viime vuoden tavoitteet

Vuodelle 2017 olin asettanut aika maltilliset tavoitteet. Tsekataas miten toteutuivat.
 
 • Me aiotaan pysyä edelleen terveenä. Ensi vuodelle voisi kyllä sen uraattikivikontrollin käydä katsomassa, mutta muuten on oikeastaan rankakin jo kuvattu läpi eikä mitään ihmeellistä pitäisi olla tiedossa. 
  • Ei käyty kontrollissa, mutta ainakin näennäisesti Jali on pysynyt oikein kivasti terveenä. Alkuvuodesta ainoastaan irronnut kannuskynsi hiukan aiheutti saikkuilua, mutta muuten en muista ainakaan mitään erityistä. Waldo noudatti isoveljensä mallia ja myöskin onnistui telomaan etutassun kynnen ja lisäksi ennättänyt huolestuttaa ajottaisella ontumisellaan.
 • Harrastellaan puuhastellaan oman mielen mukaan ja ilman mitään tulostavoitteita. Jos ei huvita treenata mitään niin sitten ei treenata eikä podeta siitä mitään huonoa omaa tuntoa. Mitä sillä on väliä käydäänkö me kisoissa tai menestytäänkö me? En minä tarvitse koiran nimen eteen hirveää tulosrimpsua (joskus huvittaa kun ihmiset joka paikkaan ilmoittaa aina kaikki ne tittelitkin koiran nimen eteen :D). 
  • Eipä tosiaan juurikaan kisattu ja tuntui ettei hirveän aktiivisesti jaksettu treenatakaan. Käytiin suorittamassa kuitenkin toukokuussa hiukan extempore AD-koe ja ehkä yhtä extempore MEJÄ-koe ja rallytokon VOI-luokka. Sen lisäksi oltiin rallytokon VOI-luokassa nollakoirakkona.
 • Testaillaan taas vähän oman mielenkiinnon mukaan juttuja ja opitaan koiran kouluttamisesta ja eri tyyleistä/tekniikoista.
  • No tämä ehkä voipi katsoa toteutuneeksi suoritetulla AD-kokeella ja MEJÄ-kokeella. Missään koulutuksissa ei juurikaan tullut käytyä, muuta kuin Waldon kanssa kävin Skogsterin pentuseminaarissa hakemassa vähän erilaista näkökulmaa.
 • Pidempi vaellusreissu jonnekin. Lappiin? Hetta-Pallas?
 • Enemmän oma tavoite, mutta kehitystä valokuvauksessa ja erityisesti kuvien käsittelyssä. En tiedä onko mun näyttö kalibroitu ihan miten sattuu vai muuten vaan ihan susi kun tuntuu että omat kuvat on välillä ihan ihmeellisiä muilta näytöiltä katsottuna :P
  • Nääh blaaah ja ähh. Edelleen masistelen omaa näyttöä ja yhä enemmän on alkanut houkutella rungon päivittäminen. Välillä tuntuu etten millään enää saa tarkkaa kuvaa ja värit ovat jotenkin latteita, en tiedä auttaisiko esim kennon puhdistaminen (mitä ei ole kertaakaan tässä 4-5 vuoden aikana suoritettu...) vai onko se vika vaan tosiaan käyttäjässä. Jotenkin tuntuu että vanhoja, samalla kameralla otettuja kuvia katsoessa jälki oli paljon parempaa. Sellaisia kivoja kuvia suoraan kamerasta tulee nykyään jotenkin tosi harvoin.
Muuten vuodesta tietty mainittava tuo Wallupallurainen, joka tuli ilahduttamaan ja sekoittamaan arkea.

Vuoden 2018 tavoitteista myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!