16 marraskuuta 2014

Menestyvän koirablogin resepti?


 • Valitse koiran rotu huolella. Shetlanninlammaskoira, kelpie, lk. collie, bordercollie tai villakoira ovat hyviä vaihtoehtoja. Samaa rotua omistavat pitävät yhtä ja saat kymmeniä seuraajia pelkästään omistamalla oikean rotuisen koiran.
 • Hanki järjestelmäkamera ja ennenkaikkea opettele käyttämään sitä ja vielä tärkeämpää opettele muokkaamaan kuvia. Mitä hienompia kuvia ja erikoisempia muokkauksia, sen parempi. Hyödynnä erilaisia filttereitä. Muista kantaa kameraa kaikkialla. Tekstillä ei ole väliä kunhan kuvat ovat laadukkaita. Videoita kuuluu jokaisessa koirablogissa olla myös tasaisin väliajoin.
 • Panosta ulkoasuun. Kaikkein paras olisi kun osaisit koodata ulkoasusi itse. Ulkoasun pitäisi olla yksinkertainen muttei tylsä. Mieluusti valkoinen, mutta silti värikäs. Sivupalkissa kuuluu olla hieno itse muokattu kuvalinkki koirasi omalle sivulle, tekstilinkki on niin so last season. 
 • Mitä enemmän hienoja muokattuja pikkukuvia saat sivullesi tungettua, sen parempi. Otsikon eteen, sivupalkkiin, kommenttiboxiin... Keskitys on in (vähintään päivämäärä ja otsikko), sillä sitähän ei bloggerissa voi  suoraan tehdä, joten blogisi on erilainen.

 • Mainosta. Ole aktiivinen erilaisilla koirafoorumeilla, facebookissa, keskustelupalstoilla... Kirjoita kommentteja niin moneen blogiin kuin mahdollista (jonka yhteyteen toki liität oman blogisi osoitteen). 
 • Muista liittää blogisi blogloviniin, blogilistalle, intagramiin, facebookiin... Facebook seuraajille on tietenkin luvassa blogissa näkymätöntä materiaalia vaikka todellisuudessa linkkaatkin vain linkin aina uuteen postaukseen.
 • Ota osaa jokaiseen "linkkaa blogisi" postaukseen jonka vain löydät. Googlesta on apua, jos tuntuu ettei kyseisiä postauksia löydy (usko, jossain blogissa kyseinen postaus on joka tapauksessa parasta aikaa pyörimässä).
 • Järjestä blogissasi arvonta. Vain teille lukijoille. Muista antaa lisäarpa kun blogiasi mainostetaan eteenpäin ja kun liityt blogin lukijaksi.
 • Anna lukijoiden vaikuttaa. Ei haittaa vaikka olisit aikonut kirjoittaa kyseiset postaukset muutenkin, mutta anna lukijoiden itse päättää ja äänestää mikä postaus seuraavaksi kirjoitetaan. Myös kysymyspostaukset kuuluvat asiaan. Tärkeintä, että osoitat ottavasi lukijat huomioon.
 • Toteuta blogissasi DIY-postauksia. Ihan sama vaikka paracord-pannan ja koiran namien ohjeet ovat jo kiertäneet useammassa blogissa, sinun kuuluu toteuttaa nämä postaukset ollaksesi uskottava koirablogisti. Näitä jokaisesta koirablogista löytyviä postauksia ovat myös varustepostaukset, päiväni kuvina ja erilaiset haastepostaukset.
 • Kirjoita mielipidepostauksia. Jälleen, ei ole väliä vaikka samat aiheet ovat kiertäneet blogimaailmassa sen viidennen kerran sillä onhan sinulla uusi näkökulma aiheeseen. Haistele mikä aihe on tällä hetkellä pinnalla ja kirjoita siitä. Saat lukijoita ja toivon mukaan blogikirjoituksesi lähtee leviämään facebookissa.
 • Kirjoita niin monta erityispostausta kuin mahdollista. Aiheen voit ihan hyvin kopioida jostain toisesta blogista, kunhan vain saat kirjoitettua tägin "erikoispostaus" alle mahdollisimman paljon erilaisia postauksia, joilla erotut muista blogeista.
 • Tutustu jo valmiiksi suosittuihin koirabloggaajiin ja hankkiudu heidän kanssaan koiratreffeille tai treenaamaan. Saat varmasti näkyvyyttä blogillesi sillä voit olla varma, että tämä bloggaaja kirjoittaa tapaamisesta blogiinsa.
 • Kysy lukijoiden mielipidettä asiaan.
Unohtuiko jotain?
Kuumehöyryissä tylsyyteen vaipuneena sitä tulee mietittyä kaikenlaista. Älkää kukaan loukkaantuko, tekstiä ei pidä ottaa tosissaan.

36 kommenttia:

 1. Hih hih, tätähän tää blogimaailma on ja postauksia pitäisi tehdä lähes joka päivä, vaikka sitten ei ehtisi elää sitä todellista elämää ;) Tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, postaustahti unohtui täysin! :D

   Kiitoksia kommentista ja tsempeistä, ollaan tässä jo paremman puolella :)

   Poista
 2. Hah, varsin osuvasti kirjoitettu. Ekaan kohtaan lisäys että myös harvinainen rotu voi osaltaan tuoda lukijoita. Itse liityin joka ikiseen koikkerinblogiin aikanaan kum rotu tuntui kiinnostavalta ja halusin saada mahdollisimman hyvän mielikuvan millaista on arki ko. rodun kanssa. Kun on vähemmän valinnanvaraa niin on pakko kelpuuttaa kaikki blogit, vaikka blogissa itsessään olisikin erittäin huonoa kieltä tms. mikä muuten karkoittaisi lukemasta. :P

  VastaaPoista
 3. Hajosin. :D Juuh, totta. Paras oli toi fukken paracord-panta-kohta. Ykskin vielä, niin lätisee (en tiedä kyllä miten virtuaalimaailmassa mikään lätisee, ehkä pitää uhkailla lukijuuden lopettamisella, mikä sekin on Bloggerissa laiskalle liian monen napin päässä :D). Oon joskus miettinyt, pitäisikö tehdä koirablogiblogi, siis metaa parhaimmillaan, ja tunkea sinne esim. kaikki tässä postauksessa esitetyt asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo :D Muutamaan paracord-ohjeeseen tosiaan törmää jos yhtään enempää koirablogeja selailee. Liityn lukijaksi jos koskaan toteutat tämän "ultimate-koirablogin"!

   Poista
 4. Kyllä minä niin mieleni pahoitin nyt. -_-

  ..unohdit, että sen muotirotuisenkin koiran pitää olla (menestyvä) kuuden lajin harrastuskalu ja perheestä olisi hyvä löytyä kenneli. kodinvaihtajilla kerää sympatiapisteet kotiin, muita tölvimällä saa suurimmat komppailija-armeijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä turhaan mieltäsi pahoita. Samassa veneessä täällä ollaan. Jos minua ei yhtään kiinnostaisi lukeeko kukaan blogia niin enkai kirjoittaisi julkista blogia? t. "linkkaa blogisi"-postauksia joskus oikeasti googlettanut ja muutenkin suurinta osaa kohdista toteuttanut.

   Sen verran pitäisi jokaiselta löytyä itseironiaa ettei ota tätä bloggausta turhan henkilökohtaisesti :)

   Hyviä lisäpointteja, mutta muiden tölvimiseen en ole törmännyt ja mikäli viittaat sillä tähän tekstiin niin se ei ollut ollenkaan tekstin tarkoitus.

   Poista
  2. Tsorge, ajattelin että toi aloituslause ois kaikille jo tuttu pilailumielisenä muka-marttyyrikommenttina. :D

   Muiden tölviminen on tietysti väärien rotujen, koulutusmetodien, harrastuksien ja välineiden julistamista. Jonkin verran näkee sitäkin (joko sitten rivien välistä tai suoraan), sarjassamme "ilman Hurttaa et ole mitään". :D

   Poista
  3. Hah, oli mulla kyllä kutina moisesta mutta kun ei koskaan tiedä nii parei ottaa varman päälle :D kun näitä mielensäpahoittajia koiramaailmasta löytyy.

   Jaa no nyt alko soittaa kelloa! Tuli vain mieleen joku "vähänkö se dalmatiankoira blogin pitäjä ei osaa kirjottaa" tyyppinen nälväily :D

   Poista
 5. Loistava teksti, tunnistan kyllä ilmiön vaikka olen aivan liian vanha tällaisiin. :D Mun blogin tarkoitus on ensisijaisesti toimia arkistona itselleni ja toisekseen varmaan herättää koulutusajatuksia lukijoissa joita on just se määrä mikä on, ei vois vähempää kiinnostaa koettaa haalia niitä mistään erikseen lisää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Enemmän minäkin itselleni muistiin kirjoitan, ei jaksa nähdä ihan sitä vaivaa mitkä jotkut tekee lukijoiden eteen :D Blogi on vähän niinkuin kuva- ja muistopankki.

   Poista
 6. "Panosta ulkoasuun. Kaikkein paras olisi kun osaisit koodata ulkoasusi itse. Ulkoasun pitäisi olla yksinkertainen muttei tylsä. Mieluusti valkoinen, mutta silti värikäs. Sivupalkissa kuuluu olla hieno itse muokattu kuvalinkki koirasi omalle sivulle, tekstilinkki on niin so last season."

  Haters gonna hate!!1 :---D

  VastaaPoista
 7. :D Aluksi olin vakavalla mielellä ja meinasin heittää jo tietokoneen seinään, mutta onneksi se pieni huumori kurkisti esiin ja viha vaihtui hymyksi. Hyvä postaus! JEP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaah, onneksi löytyi sen verran huumorintajua, että tietokone säästyi :D

   Poista
 8. Thumbs up for this one! Nauran partaani aina, kun julkaisen omassa blogissa kuveja jotka on yleensä otettu luurilla, koska koira heitti sorkalla kameraa ja kamera sanoi poks. Järkkäreitä ei tässä taloudessa ole eikä niitä tule, mutta onhan se visuaalisuus niin iso osa ihmisfokusta, että niistä on tullut hurjan iso osa koirasomemaailmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kolmatta kertaa vastata tähän sun viestiin pari päivää sitten ja kun ei onnistunut niin luovutin. Mikälie vika oli :D Uudella yrityksellä siis.

   Nauratti mielikuva koirasta heittämässä sorkalla kameraa :D

   Juu, niinhän tuo tuppaa olla, eikä pelkästään koirablogeissa vaan blogimaailmassa ylipäätään. Susirumilla kuvilla teksti saa olla melkoista tai aihepiirii jollainlailla ennenkuulumaton että lukijoita on mahdollista saada.

   Mutta sullahan oli jopa ihan kivoja kännykkäkuvia! Ei minun lumialla vaan tuonkaan tasoisia saa.. :( :D

   Poista
 9. Hahaaa tämä kyllä nauratti luvattoman paljon, sillä osa kohdista kyllä liippasi läheltä(kuten koodattu ulkoasu, muotirodut) :'D Hyvä, että vähän huumoriakon saa tähän peliin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mieti, sulta löytyy niitä oikeita rotuja jopa kaksin kappalein! ;D

   Poista
 10. Hahaha, tää oli loistava :-D mutta joo, yllättävän moni asia liippasi läheltä! Mutta kun huumoria on matkassa, niin tälläset on vain hauskoja ja jaksaa naurattaa :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, sullahan on menestynyt koirablogi, tottakai sieltä löytyy siis listalta yhteneväisyyksiä :D

   Poista
 11. Huikee! Olen vähän samaa haistellut koirablogeissa - pitää olla niin erilainen, puhua päivänpolttavista aiheista (seropi vs rotupi? Kennelliiton monopoli! Koiranäyttelyiden varjopuolet. Pentutehtailu. Liian nopeasti harrastusissa eteneminen jne), kuvata järkkärillä ja muokata niitä kuvia ihan ihmeellisen näköisiksi :D Mua ainakin kiinnostaa eniten ihan vaan se ihmisten ja koirien yhteiselo, harrastukset ja kertomukset arjen jutuista. Oon lukenut sen seittemän erilaista "tätä mieltä minä olen asioista"-kirjoitusta, ettei niistä jaksa enää kiinnostua.

  Mutta diy-postaukset on musta kivoja - jos ne on jotain muuta kuin "näin teet näyttelyhihnan satiininarusta" tai "treeninamiohje sikanautajauhelihasta" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! :) Ei mulla oo mitään mielipidekirjoituksia tai diy-postauksiakaan vastaan, muttakun välillä kaikki tuntuvat olevan niiiiiin samasta kaavasta tai tekemällä tehtyjä että kuka niitä jaksaa lukea.

   Poista
 12. No nyt mä tiedän, miks mun blogissa ei koskaan käy kukaan: oon valinnut ihan väärän rotuset koirat!

  Tää oli kyllä hyvä postaus! Sattumalta tänne päädyin näin vuoden myöhässä :D

  Käykää toki kaikki kurkkaamassa http://metsaveriset.blog...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen tuskasi, kyllä truuu koirabloggaajan nyt ois pitänyt valita koiransa huolellisemmin :D

   Parempi myöhään kun ei millonkaan! Teretulemast lukijaksi!

   Poista
 13. Moikka! Sain tästä ihan superisti ideoita oman blogin parantamiseen. Oon sen verran aloitteleva koira blogaaja että jos vain sinulla aikaa ja kiinnostusta riittää käy katsomassa blogini: http://terrierintahtiin.blogspot.fi ja kerro vaikka vastauksessa mitä kannattaisi parantaa jotta saisin lukijoita lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiks! Kiva jos irtosi oikeitakin ideoita, vaikka postaus oli kirjoitettu vähän huumorimielellä :) Minäpä käyn kurkkaamassa vaikka ei mulla sen kummosempia vinkkejä ole jakaa kun en itse hirveän aktiivisesti jaksa lukijoita lisää kerjäillä :D

   Tervetuloa lukijaksi!!

   Poista
 14. Näen kyllä itseni yllättävän monessa kohtaa, vaikka mun blogi ei mikään supersuosittu oo.. :D Täytyy vielä muutama kohta korjata niin alkaa niitä lukijoita ropista ;)

  Hauskaahan tässä on se, että löysin tänne sun Paimenlauma -blogiin kommentoiman linkin kautta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se on kiinni niistä puuttuvista kohdista ettei supersuosiota ole vielä tullut :DD

   Noniii, kommentointi siis pelittää mainostamisena ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi!