01 tammikuuta 2015

Ystävämme kapula

Jali on ilmeisesti käynyt lukemassa meidän tavoitteet sillä niin hyvin lähti käyntiin meidän vuoden ensimmäiset kapulatreenit.

Mä en ehkä kestä. Kuka on vaihtanut minun koirani? Miksei uudet alo-säännöt voi tulla voimaan jo aikaisemmin?!

Way to go Jali!

ps. Tervetuloa kaikille uusille lukijoille! 
pps. Jos saatais kiva tasaluku täyteen (eli 40 lukijaa) niin vois keksiä jotain kivaa...

8 kommenttia:

 1. Vau! Kyllä se vaan on uskottava et kun jaksaa treenata niin kehitystä tapahtuu! Me tullaan teijän perässä kapulan kanssa, mutta nää teijän edistymisvideot antaa kyllä toivoa, et joskus joskus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuon kanssa kyllä lyötykin päätä seinään, että huolestuttavampaa ois jos mihinkään ei oltais edistytty :D kiva että motivoi muitakin, se pitää vaan alkaa treenata! ;)

   Poista
 2. Hei! sinulla on ihan mahtavan ihana koira blogi ja todella kauniita koiria :) olisiko mahdollista että voisit seurata uutta kooira blogiani kun meille tuli 3 viikkoa sitten koira? tietysti seuraisin takaisin! (voi liittyä helposti lukijakseni vaalean punaisesta pallosta ylhäällä) --> http://jellonat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Käyn katsomassa blogisi ja liityn lukijaksi mikäli koen blogisi kiinnostavaksi :)

   Poista
 3. Hyvää kehitystä :) Sen verran kuitenkin vinkkaisin, että kannattaa opettaa jo luovutusta. Tai ei niinkään luovutusta, vaan kapulan ottamista rauhassa koiralta. Pudottelu naksusta ei välttämättä ole hyvä pidemmän päälle. Etenkin metalliesineen kanssa täytyy tuota pudottamista välttää, koska pahimmassa tapauksessa metalli tipahtaa koiran varpaille ja sattuu. Sama toki voi käydä jo puukapulan kanssa. Siispä naksu ja koira saa irrottaa kapulasta, mutta olet ottamassa sitä vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack :) Nyt aletaankin seuraavaksi sitä kunnon palautusta vaatimaan eli pyrin saamaan sen kapulan siivosti käteeni. En ole halunnut/voinut aikaisemmin mennä sörkkimään käsilläni väliin kun Jali pudotti pienimmästäkin liikkeestäni. Muutenkin ahdistui kun joutui kapulaa nostelemaan minun lähellä eli oli pakko antaa sen nostaa (nimenomaan nostaa, ei ottaa kädestä) ja pudottaa kapulaa kauempana.

   Mitenkähän sen kapulan saisi otettua vastaan koiran pudottaessa ilman että koira alkaa ennakoida pudotusta? Toinen käsi jo valmiina odottamassa kapulaa kapulan alla? Entä ennenkuin koira kestää liikehäiriötä? Jotenkin pelkään että saa herkemmin kapulan päällensä jos olen ottamassa vastaan ja kapula lipsahtaakin kädestäni/en saakaan sitä kiinni. Nyt kuitenkin osaa tiputtaa sen "hallitusti" ja osaa siihen kapulan tippumiseen suhtautua kun sen itse aiheuttaa. Muutenkin kaikki minun härkkimiset alkuvaiheessa varsinkin paineisti vain koiraa.

   Metalliin me kosketaan vasta kun puisella kapulalla nouto on ihan varma eli toiveissa olisi että osaa (ja yhdistää) oikean palautuksen myös siihen metallikapulaan eli selvittäisiin ilman pudottelua. Mikä saattaa olla toiveajattelua kun metallinen kapula on varmaan miljoona kertaa ällömpi...

   Mutta kiitos ajatuksistasi, näitä on ihan hyvä pohtia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!