19 maaliskuuta 2015

Osataanks me enää ees aksata?

Pitkästä aikaa päästiin treeneihin! Rata kutakuinkin alla olevan mukainen. Tehtiin pienin sovelluksin, oikeasti hypyltä 5 oltaisiin menty keinulle, keinulta takaisin 5 hyppy takaakiertona ja sitten vasta putkeen. En halunnut kuitenkaan keinua kahta kertaa radalle, varsinkaan kun mittasuhteet olivat radalla joissain kohdin ihan omituiset, keinulle oli oikeasti piiiitkä matka, eikä tulokulma ollut suora.

Nooh, ihan ongelmitta ei selvitty. Heti alkuun Jali täräytti rikkoutumattomaan(!!) renkaaseen. Pysäytin siihen, käplin koiraa ja tiedustelin mihin se osui. Kuulema pää/niska eli hyppäsi liian korkealle. Treenitauko (rutiininpuute) ja minun käännösyritys luultavasti sekoitti koiran. Jali tuntui olevan kunnossa, joten otettiin uudestaan. Muuten hyvä, mutta renkaasta tulikin Juttu ja kielsi. Alkoi vältellä tekemistä, nuuskutella maata sijaistoimintona. Ei ollut alusta alkaenkaan mitenkään hyvällä vireellä liikenteellä (tuntui vähän poissaolevalta), joten ei ihmekkään, että otti itseensä. Otettiin yksi toisto alkeita kun ei tuntunut onnistuvan eli koira hihnaan, menin kutsumaan toiselta puolelta ja kouluttaja päästää koiran hihnasta kun näyttää että hyppää. Hyvin tuli. Tähän perään vielä hyppy-rengas-muuri rallittelu ongelmitta ja jätettiin siihen.

Jatkettiin kolmoshypyltä. Tuossa ei mitään ihmeempää, mutta pimeä putki ei löytynyt vaan löytyi tuo kauempi putki :D Minä en kerennyt pitkän välimatkan takia kunnolla putkelle ohjaamaan, eikä Jali oikein tiennyt minne olisi pitänyt mennä. Helpotettiin, jätin koiran 5 hypyn taakse, otin etumatkaa ja tehtiin putkelle vienti pakkovalssina. Sujui hyvin! Sain hyvin niistettyä koiran putken suulta A:lle (ei jysäyttänyt!) ja siitä sujuvasti jatkettiin.

En muista yritettiinkö keinua tähän heti suoraan vai paukuteltiinko aluksi? Luulen, että aloiteltiin paukuttelulla. Ensimmäisillä toistoilla Jali kyllä tiesi mitä oli tekemässä, niiasi puoleen väliin keinua, mutta kun keinu ei alkanutkaan laskeutua (ei tullut tarpeeksi pitkälle), ei uskallus riittänytkään ja hyppäsi alas. Ja taas alkoi välttely, hiippaili putkiin, haisteli, jäi hyvin vastahakoisesti istumaan. Kouluttajakin totesi, että ole tarkka ettet anna koiralle mitään virhesignaaleja (olisinko huikannut "oho"?) kun tuo ottaa niin itseensä jos ei onnistu. Jos virhe tulee, ei välitetä vaan ehkä jopa mieluummin jatketaan rataa eteenpäin. Jos koiran vire laskee niin mieluummin rallatellaan hetki jotain muuta ja yritetään vasta sitten uudestaan kuin että jankataan ja jatketaan epäonnistumisia. Ja toimihan se! Rallateltiin siis menemään ja yritettiin vasta sen jälkeen uudestaan kun koiran fiilis saatiin taas nostettua. Ja kappas, ei ongelmaa! Näin olisi pitänyt tehdä renkaallekin, mutta päsmäröin. Saatiin ihan hyviä toistoja keinulle.
Lopussa ei ihmeempiä. Saatiin tuo 11-14 onnistumaan ihan sikahyvin! Lähetys putkeen, itse ottamaan koiraa vastaan 12 hypyn taakse, selkeä osoitus koiralle mihin käteen tullaan ja minne matka jatkuu (rintamasuunta), 13 hypylle takaakierto-päällejuoksu, 14 hypylle takaakierto-niisto. Se oli hieno! Muurilta hyppäsi alussa väärällä linjalla renkaalle ja meni komiasti ohi, 14-15 välille joutui siis suoristaa koiran linjaa vekkaamalla (eli 14 hyppy taisi olla vähän ylempänä), että sai suoran linja renkaalle. Noo, renkaasta oli vielä jotain hampaan kolossa kun selkeästi suoristuksen jälkeenkin kielsi. Otettiin siis ihan helpotetusti suora linja ja lähetys muurin takaa ja rallateltiin menemään. Ei osata muuten enää eteenmenoa, pitää muistaa palautella mieliin jahka päästään omatoimisesti joskus treenimään.

Loppuun vielä hassuttelurallattelua, että jäi koiralle hyvä mieli kun oli Jalille sattumusten takia ehkä vähän ikävämmät treenit. Onpa muuten kiva rallatella itse menemään ilman mitään suunnitelmaa, tehtiin hieno nolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!