14 helmikuuta 2016

Ystispäivän treenit

Kaikista postauksen kuvista kiitos Hanna Jaloselle! :)

Talmaattitreenit vol2. Paikalla 5 pilkullista ja teemana agility. Jalman kanssa paukuteltiin ja muistuteltiin mikä se keinu olikaan. Vähän epäröi ennenkuin muisti. Kerran hyppäsi keinulta alas, mutta teki pääasiassa ihan kivoja (toki varovaisia) kokonaisia keinuja. Suurin ongelmahan tässä on edelleen ne liian vähäiset toistot. Äkkiäkös tuon kisakuntoon saisi kun pääsisi säännöllisesti tekemään toistoja.
Bella, Reco, Jali
Loppuun vielä rällättiin pieni "rata", joka oli siis kentän ympäri, hyppyjä, putkia, puomi, A ja kepit. Kepeille hankala 90 asteen kulma, joka yllättäen onnistui kivasti niistämällä. En muista ollaanko näitä kulmia treenattu, mutta ajattelin, että yritetään. Kepeiltä oli kiiiiiiire A:lle (koska A on Jalin mielestä maailman paras?) ja jätti viimisiä välejä pujottelematta. Ohottelin ja lopulta saatiin onnistumaan. Tosin onnistunut toisto meni niin, että Jali pysähtyi keppien loppuun, mietti hetken ja pujotteli loppuun. Oikein näki kuinka aivoissa raksutti, on se hölmö :D Jätettiin kepit siihen ja juostiin loppuun.
Tehtiin me myös jotain pientä tokohömppää. Jäävien erottelua (seisominen tällä hetkellä vaikein!) ja oikealle perusasentoon tulemista (sivu-liki-erottelua). Sitä ollaan treenattu vain kotosalla ja piti testata mitä tuumaa siitä vieraassa ympäristössä ja häiriössä. Hyvin toimi! Se on vihdoin alkanut oikeasti erottelemaan tässä käskysanoja ja tulee oikealle puolelle perusasentoon melkein yhtä varmasti mitä vasemmalle. Peppu ei vielä heilahda samallalailla oikealle ja kriteeri on tällä hetkellä huomattavasti löysempi oikealla puolella, mutta toistoja toistoja. Arvon tässä, että haluanko oikealle myös samallalailla suoran perusasennon mitä vasemmalle kun rallytokossa se suoruus ei ole niin justiinsa. Nyt olisi se hetki kun voisi alkaa nillittää niistä vinoista ennenkuin on liian myöhäistä ja oppii sen vinon asennon.
Jali, Reco, Rilla ja Bella
Viime kertaan nähden Jali oli kivasti kuulolla ja treenimoodissa alun "hei me oikeesti tultiin tänne treenaamaan"-herättelyn jälkeen. Ei kuitenkaan kestä vielä agilityhäiriössä vaan irtosi häiriöön kun toinen meni muutaman metrin päässä putkirataa. Tilanne tuli itsellekin niin yllättäin etten kerennyt ennakoida ja häiriö oli Jalille vaikea. Oh well, sitä sattuu ja oon pikku hiljaa alkanut ymmärtää, että eihän sitä voi koskaan tietää koiran rajoja jos niitä ei kokeile, eikä se koskaan opi toimimaan vaikeammissa häiriössä jos se ei joudu sellaisiin tilanteisiin.
Loppuun lähdettiin metsään juoksuttamaan koiria. Mukana myös kaksi leikkaamatonta urosta, joista toinen noin vuoden ja toinen neljä. Tämän samanikäisen kanssa ei uskallettu ottaa riskiä kun hihnassa vaikutti vähän riskialttiilta. En tiedä jos olisivat molemmat olleet vapaana, olisivatko saaneet välit selvitettyä? Eipä näistä uroksista koskaan tiedä. Vuotiaan ja kahden nartun kanssa juoksentelivat kivasti vapaana suht sovussa. Mitä nyt pojat pari kertaa kokeilivat kumpi täällä on pomo, mutta ei mitään vakavaa. Sellaista poikien pullistelua, jossa lähtee enemmän ääntä kuin oikeasti mitään tapahtuu.
Kuvia on paljon, mutta en osannut oikein karsia kun nää oli jotenkin niin hauskoja! Katsokaa nyt miten kivaa niillä oli, kunnon dallutolloilua <3

Hyvää Ystävänpäivää! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!