07 toukokuuta 2016

Rallya rallya, enemmän rallya

Meillä oli jälleen rallykisat, tällä kertaa Kauhavalla. Pitkästä aikaa jännitin kisoja, Jali on tosiaan treeneissä ollut vähän muissa maailmoissa ja kisat järjestettiin meille vieraalla kentällä ulkona. Olin jo päättäny, että jos vaikuttaa siltä ettei Jali ole ollenkaan kuulolla tai ottaa liikaa häiriötä ympäristöstä niin ei lähdetä radalle ollenkaan. Se oli kuitenkin kisapaikalla ihan fine, joten lähdettiin radalle.

Tuomarina Minna Hillebrand. Kisapaikka oli (ilmeisesti) koulun hiekkakenttä ja ihan mukavan rauhallisella paikalla. Radalla oli aika paljon meille hankalia juttuja, varsinkin hyppyä jännitin etukäteen. Sitä kun ollaan treenattu varsinaisesti vain kerran ja sekin jo monta kuukautta sitten.
Oltiin vuorossa neljänsinä ja otin Jalin autosta ulos rataantutustumisen jälkeen. Jali tuntui tosi kivalta, tarjosi itse kontaktia ja oli ihan messissä. Kun radalla olevalla kesti niin päädyin viemään Jalin vielä autoon ja seurasin meitä edeltävät koirat. Näin jälkikäteen olisi ollut parempi kun olisin ottanut Jalin autosta vasta myöhemmin, nyt kun hain sen uudestaan autosta oli se jo vähän bläääh. Se bongasi nurmikolta jonkun iiiihanan hajun ja oli huomattavasti huonommalla vireellä enkä sitä oikein saanut nostettuakaan kunnolla mukaan.
Virhepisteitä kertyi seuraavasti:

 • 6. uusi -3p
  • istu, 1. askel istu, 2. askelta istu, 3. askelta istu
  • ei ottanut ensimmäistä istumista. Haahuili ihan omiaan ja lopulta taisi kääntyä minun eteen ja päädyin uusimaan. Uusinnassa tosi hyvä.
 • 8. puutteellinen yhteistyö -1p
  • houkutus
  • oisko jääny houkutuksessa taas jälkeen tai jotain muuta epämääräistä?
 • 10. uusinta -3p, puutteellinen yhteistyö -1p
  • istu, seiso, kierrä koiran ympäri
  • olisiko läväyttänyt ensimmäisellä maahan? Uusinnassa meinasi myös lyödä maahan, mutta nostin äkkiä seisomaan ennenkuin kyynärät osui maahan.
 • 11. ohjaajavirhe -1p, epätarkasti suoritettu liike (pysähtym.) -1p
  • vasen täyskäännös
  • luulen, että tuli siitä kun pysähdyin ennen käännöstä kun lähdin varmistamaan, ettei Jali tee meidän perusvirhettä ja kierrä kylttiä
 • 14. kontrollin puute -3p, väärin suoritettu tehtävä (rintama hypyn jälkeen) -10p
  • hyppy
  • hypyltä odotinkin virhettä, Jali kun hyppää niin pitkästi ja vauhdilla ja kun ei olla päästy kunnolla treenaamaan. Oli siis jo menossa 15. kyltillä ja jouduin kunnolla huutamaan takaisin.
Tuomarin kommentti: Upeita yhteistyöpätkiä!
Eli virhepisteitä kertyi yhteensä -23 ja tulokseksi siis 77pistettä ja AVOHYV.  (Hih, me saatiin viimeksikin Minnan tuomaroimista kisoista saman verran pisteitä :D) Ja kaiken lisäksi vielä päästiin sijoillekin, ei hirveän korkea taso ollut muillakaan ja oltiin lopulta kolmansia. Hienolla dalluedustuksella kun Niala päihitti meidät yhdellä pisteellä ja pääsi sijalle kaksi!

Rata ei tuntunut mitenkään erityisen sujuvalta, monessakin kohtaa jouduin Jalia kalastella ja tehdä pelastuksia. Ei oikein saatu sitä "me osataan" flow-fiilistä missään vaiheessa. Jalin seuraaminen oli ihan blaaah, kontakti putoili ja parissa kohtaa taisi jäädä jumittamaan syystä tai toisesta ja jouduin houkutella takaisin seuraamaan. Perusasennot oli (taas) hankalia, luulen että johtuu myös siitä että ollaan liikkeestä eteentuloa treenattu niin hämmentyy eikä oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Se kun jää niin helposti kiinni siihen mitä ollaan viimeksi treenattu. Täytyy ottaa puhtaasti seuraamis- ja perusasentotreeniä taas pitkästä aikaa ja unohtaa kaikki rallyn kiemurat.

Tuntui jotenkin hätäiseltä meno kaiken kaikkiaan, uusinnoissakin olisin voinut ottaa ihan rauhassa koiran mukaan, mutta en sitäkään mahdollisuutta käyttänyt hyödyksi. Itse en taas luottanut koiraan (itseeni) ja varmistelin ja jännitin niin ei sitten saatu sitä itsevarmaa menoa aikaiseksi. Oikein tympäsi kun itsekin huomasin radalla, että käskytin seuraamaan sillälailla epänormaalin kimeästi "piippiiipviitsisitköseuratajookos". Luulen, että näytti paremmalta kuin tuntui, ei ole videota niin en osaa sanoa. Oli siellä kai ihan hyviäkin pätkiä tosiaan joukossa, mutta jotenkin jäi vähän vaisu fiilis.
Mutta tulos kuin tulos :) Vielä yksi tulos koulariin, mutta voi olla että hengähdetään nyt välillä. Luulen, että molemmille tekee vain hyvää päästä taas treenaamaan "paineetta". Ostin muuten kisoista vihdoin kunnon korkean tokon kiertokartion, jos vaikka höntsäilis hetken näitä tokojuttuja. 

Ja käytiin muuten Jalin kanssa ottamassa myös viime viikolla vihdoin ne selkäkuvat virallisina. Vielä ei ole virallista lausuntoa tullut, mutta kuvannut eläinlääkäri ei ainakaan mitään ihmeellistä nähnyt kuvissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!