12 toukokuuta 2018

Mejäkoe Kauhava

Vuoden ensimmäinen verijälki mennään tottakai tekemään kokeeseen! Aurinko porotti ja lämpöä oli yli 20 astetta vaan niin hienosti jaksoi pilkullinen työskennellä vaikka kartturilta meinas usko loppua kun välillä käytiin vähän elukoitten jälkiä tarkastamassa ja vauhtia piisasi... Viime kokeen alun epävarmuudesta ei tietoakaan vaan koira veti jo alkumakaukselle nelivedolla maata viistäen ja eteni paikoin haastavassa maastossa itsevarmasti. Välillä tuntui että pyörittiin ihan miten sattuu, mutta koira työsti jälkeä koko ajan ja kehoituksesta palasi hienosti omilta jäljiltään (maastossa oli runsaasti mm hirven jälkiä) takaisin etsimään oikeaa jälkeä. Oli kyllä rankka reissu, loppujen lopuksi ehkä ohjaajalle kuitenkin enemmän mitä koiralle. Oon oikeesti positiivisesti yllättynyt miten hyvin se jaksoi työstää eikä luovuttanut missään vaiheessa vaikka selkeästi oli paikoin hankalaa.

Tuloksena kuitenkin AVO1 41/50p ja oikeus siirtyä voittajaluokkaan! Tuomarin sanoin "Kyllä sä tosta jälkivalion teet" 😊

Tarkemmat pisteet:
Jäljestämishalukkuus 6/6
Jäljestämisvarmuus 10/12
Työskentelyn etenevyys 7/10
Lähdön/kulmien/makausten selvittäminen 12/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 3/5

"Ohjattu aloitus. Koira jäljestää ilma- ja maavainua käyttäen. Ajoittain vauhti on aivan liian nopeaa ja koira joutuu tehdä tarkistuskaarroksia ilmavirran mukana. Makaukset merkataan hyvin. 1. kulma suoraviivaisesti 2. ulkokautta tarkistaen. Sama toistuu sorkalla, että ajautuu yli ja joutuu tarkistella että tietää minne mennä. Löytää sorkan, josta on kiinnostunut. Vauhtia reilusti pois niin työskentely on määrätietoisempaa ja parempia tuloksia syntyy" Tuomari Kristina Erkkilä.

Hieno Jali on palkkansa ansainnut 😊

Vinkkejä muistiin:
- Etene tipunaskelin äläkä puske koiraa eteenpäin. Hidasta reilusti, koiralle tunne että joutuu kuljettaa sua perässä ja että ohjaaja määrää loppujen lopuksi etenemisestä. Mennään tiiminä.
- Kun vauhti hitaampi, ei ajaudu niin helpolla esim kulmien yli kun jalat vie, työstää paremmin. Koira joutuu tehdä suuren työn kun on ajautunut esim kulman ohi ja joutuu etsiä jäljen uudestaan. Vaikuttaa myös koiran jaksamiseen pidemmillä jäljillä kun energiaa ei kulu turhaan kaahottamiseen ja tarkistuslenkkeihin.
- Muista pitää liina kireällä ja jättää oma häslääminen ja pyöriminen vähemmälle! Jos koira jää pyörimään paikoilleen voit "kelata" liinaa lyhyemmälle ja kun koira jatkaa niin antaa liinan taas liukua pidemmälle.
- Hanskat! Ison koiran jarruttaminen paljain käsin raskasta.
- Koiraa saa kehottaa jatkamaan jälkeä jos selkeästi ajautuu muualle.
- Suopursuja olisi hyvä treenata. Nyt jäljen alussa oli suopursimätäs ja selvästi joutui miettimään että voiko tuosta mennä läpi. Meni kuitenkin vaikka kävi kyllä tsekkaamassa molemmat puolet että kierränkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!