19 tammikuuta 2013

Puli puli

Jalsu kävi tänään polskimassa KoiraSportilla. Ja oli ihan semmonen kun ajattelinki. Enste koko paikka oli ihan hurjan pelottava ja altaassa oli pientä hätäilyä ja huitomista, mutta kyllä se siitä sitte. Uitiin 4 tai 5 kierrosta, noin 10min, ja kyllä se vissiin näin ekalla kerralla vähän raskasta oli kun ei meinannu lopuks omat jalat kantaa kun ramppia pitkin piti nousta (tai sitte vaan jänskätti). Ui kuulema ensikertalaiseks ihan hyvin, on kuulema nähny huonomminki uivia dalmatialaisia. Kuulema dalluilla voi olla melko omaperäsiäki uintityylejä :D Tukeutu kyllä aika paljon uittajaan eikä se näyttäny siltä että täähän on superkivaa ja hauskaa... Raukka mihin kaikkeen omistaja raahaakaan :D Kohtuu väsyneenä se tossa vieressä rötköttää ja onhan toi ihan kivaa vaihteluaki eli täytyy kattoa josko sitä uudemmanki kerran joskus vie. Kamera oli mukana mut enhän mä sit kerenny siinä mitään kuvailla...

Käytiin tänään myös hallilla pyörähtämässä. Niin meiän aksatreenitki ku tältä viikolta peruttiin. Kateltiin vähän tokoa kun joku oli kentältä siististi keränny kaikki esteet sopivasti eestä sivuun :D Hajut meinas taas viedä, mut vitsit miten hyvin se alko keskittyä ku vaa pääs vauhtiin. Namikuppi takapalkkana toimii tolle kyllä ihan loistavasti ja kun kupille saa luvan vaan mun pään nyökäytyksestä niin pojan joutu oikeesti tuijotella mua (se kadonnu katsekontakti!) ja saatiin ihan nätskää seuraamista. Lyhyttä, parin askeleen seuraamista, mutta seuraamista kuitenkin.

Oon nyt kans vähän kaukoja aatellen treenaillu ton kans istu-maahan-seiso siirtymisiä. Ihan alussa ollaan vasta eli käsiavun kans noita siirtymiä treenataan. Haetaan vähän sitä oikeeta maahan menoa (ei istumisen kautta) ja seisomista pitäis saada vahvistettua niin ettei heti löis takas istumaan. Ja sitä nopeutta.

Otettiin lopuks pikkasen myös aksaa. Kontaktia A:lla ja puomilla -> A:lla tahtoo jäädä liian ylös pönöttään eikä ota oikeeta 2on2off asentoa, hmph. Toistoilla saatiin muistuteltua A:lleki se oikee asento. Puomilla ei mitään ongelmaa.

Otettii myös vähän keinua kun sitä ei olla aikoihin tehty. Ensin niin, että lasken ite keinua alas -> meni ihan superhyvin ja jäi hyvin kontaktille. Sitte aloin laskea vähän nopeampaa ja lopulta mentiin keinu ihan ilman hidastelua kun meni niin rennosti ja se osas jo vähän iteki hillitä sitä vauhtia! Vähän säikähti ekaa kertaa kun keinu paukahti maahan, mut lopulta meni ihan superhyvin koko keinun! Ei uskois, että tää oli se sama koira joka jäykisteli jo kun keinu liikkui vieressä ja pienesti paukahteli. Hieno poika! Toivottavasti se ei keksikään alkaa tätä taas pelätä ku meni nyt niin hyvin. Otettiin tän perään vielä yks kokonainen puomi.

Pienen pientä ratapätkää tehtiin kans. Mut joo, ei sillä keskittyminen pysy kun tehään tämmöstä vauhikkaampaa. Houkutus lähteä rilluttelemaan omiaan on vähän turhan suuri eikä se malta oikein seurata ohjausta. Tai sitte mä oon yksinkertasesti vaan liian hidas. Nojaa. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin tosi tyytyväinen siihen miten koira tänää keskitty :) Varsinkin kun ottaa huomioon mitä sen keskittyminen lähi aikoina on ollu...

2 kommenttia:

  1. Ootko tulossa ens sunnuntaina JATpailuihin? Jos sua kiinnostaa niin me voitas ottaa treeniseuraa hallille lauantaina. Jos siis ei ole liian kylmä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos semmoset ois taas tulossa! Josko mä nyt vaikka kerkeisin ja muistaisin tulla kattoonki :D Mut voidaan tulla hallille kyllä lauantaina :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!