31 tammikuuta 2013

Tarpeellisen epätarpeellista

Jalille on jonkun verran kertynyt jo erilaisia tarvikkeita ja näin vuoden aluks on hyvä tehä vähän koostetta. Välillä sitä ostelee vähän tavaroita turhaankin vaikka aina mä jonkun tarpeen ostotilanteessa yleensä keksinki :D Tää postaus on ollu mulla jo luonnoksena ehkä, ööö, kuukauden ja tän ajan sisälläki mä oon ostanu tolle mm. uuden hihnan ja pannan ja valjaat. Hups.

Tosiasiassa se näyttää yleensä tältä
Eteisen tarvikekaappi (myös siivouskaapiksi kutsutaan)
Pantoja Jalilta löytyy kolme (edit. neljäpäs!). Pikku-Jalin ensimmäinen Jokken nahkapanta alkaa olemaan jo viimeisessä reiässä ja joutunee jäämään kohta eläkkeelle

Toimii lähinnä koirapuistoissa riehumispantana, minkä takia on jo vähän resunen.Puolikuristava ohut nahkapanta on peruja kotikotoa, kellä lie koiralla aikoinaan ollut käytössä. Mutta koska sille ei nyt ole porukoilla kenelläkään käyttöä niin nappasin sen Jalille.

Tää on ehkä meillä eniten käytössä. Ihan vaan siks, että se on niin helppo pujottaa lenkillä tuolle kaulaan ja mä tykkään, että se on niin "näkymätön" kaulassa niin jos esim napsin kuvia niin tuo panta ei häiritse. Hilppasen turhan kapea ehkä ja siinä ja siinä alkaako tääki olla liian pieni.Sittenpä löytyy vihreä Rukka panta. Kiva panta tämäkin, mutta jotenkin on jäänyt vähemmälle käytölle. Jotenki en kuitenkaan tykkää tuosta lukituksesta ja tosta kiinnityssysteemistä. Muistelisin, että noi lenkit kalisee ärsyttävästi jos tuo juoksentelee vapaana tuo panta kaulassa. Kivan värinen se kyllä on!Niin ja se uusin ostos. Mustista ja mirristä tarttu mukaan ihana nahkanen Hurtan puolikuristava vinttaripanta vain ~8€ (ovh 29,90€)! Eikai sitä pystyny jättää kauppaan?! Sanoinko mä jo että tää on ihan superihana? Tästä tais tulla meiän uus vakipanta.


Niin ja kuonopanta. Jaltus inhoaa tätä. Mä harvemmin jaksan tätä sille laittaa kun tuntuu että jos se on sillä päällä että se vetää, niin kyllä se osaa vetää tänki kans.

Hihnojakin toki löytyy. Ensimmäinen tuolle ostamani hihna oli piiiiiiitkä monitoiminahkahihna.
 Ensinnäkin normilenkeille se on ihan liian pitkä (muistaakseni halusin ehdottomasti nahkahihnan ja mieluusti monitoimarin ja jostain syystä parempia vaihtoehtoja ei siihen hätään ollut) ja toisekseen se on jotenki melko painava. Tää on bgb-lukolla, tykkään käytössä enemmän pikalukituksesta. Varsinkin näin pakkasella kädet jäätyy kun tuota ei voi oikein lapaset kädessä avata. Pahoittelen huonoja kuvia, näistä hihnoista ei taho käytössä löytyä kuvia nii piti vähän lavastaa..
Tälle hihnalle ostin kaveriks alennuksesta parilla eurolla nailonmonitoimarin. Ja ihastuin miten kevyt se on! Se on myös paremman pituinen kun tuo nahkainen vaikka tuo kuosi onkin aika hirveä. Ja pikalukko <3

Koska nyt ihastuin nylonhihnaan ja törmäsin Rukkan ihanan värisiin pantoihin ja hihnoihin niin mukaan tarttui myös Rukkan vihreä nylonhihna. Kiva hihna, tykkään tuosta pehmustetusta käsilenkistä ja helposta, nopeasta ja portaattomasta hihnan pituuden säädöstä.

Tää toimii Jalille aika hyvin palkkana kun kerran vahingossa keksin tällä jostain syystä palkata. Sen takia tuo käsilenkkiosa on vähän, hmm, kärsiny... Sillä vaan on niin helppo palkata kun se on kuitenkin aina mukana ja me treenaillaan aina vähän millon sattuu huvittaan.

Tää hihna on meillä ehkä eniten lenkeillä käytössä.

Nylonhihnoissa on yks huono puoli. Niistä on vaikee saada pitävää otetta. Sittenpä kuulin grip-hihnoista ja tämmönen kotiutui pitkän mietinnän (ja parin euron alennuksen) takia.

Siitä saa hyvin pitävän otteen eikä tartte kelailla sitä ranteen ympärille. Se on myös kiva että se on tuommonen pelkkä suora, niin ei sotkeennu koiran jalkoihin jos esim hihnan kans tehdään jossain luoksetuloja. Näin jälkikäteen aateltuna, se on ehkä vähän turhan pitkä. Mä edelleenki tykkään mahollisuudesta lyhentää hihnaa tarvittaessa (jos kuljetaan esim. keskustassa, toinen koira tulee vastaan...) ja tällä hihnalla se ei onnistu niin ku tuolla Rukkan hihnalla tai monitoimarilla. Mutta tälleki hihnalle löytyy kyllä käyttönsä. Jälkeenpäin oon harmitellu vähän tota bgb-lukkoa, mutta ei aina voi voittaa.

Ah, ja onhan meillä viellä tämmönen kotoa pöllitty lyhyt ketjuhihna, jossa on siis nahkainen käsilenkki ja loppu ketjua. Tää ei oo kyllä käytössä ollu koskaan. Ja löytyy myös kaponen musta näyttelyhihna. Ja 20m pitkä kirkuvan oranssi koulutusliina. Autoiluun siltä löytyy autovaljaat, jotka saa turvavyöhön kiinni, mutta koska ne on autossa niin jäi kuvaamatta. Näistä ehkä kuvia joskus myöhemmin.

Melko uusi ostos on myös nämä TopCanis:n Y-valjaat.

Näitä onki metsästetty jo jonku aikaa. Useamman kerran oon käyny eri liikkeissä sovittelemassa valjaita (halusin nimenomaan tämmöset y-malliset) ja aina niissä on ollu jotain vikaa. Joko ne ei oo istunu, materiaali on ollu väärää tai hinta on ollu hirvee tai sitte ne on loppunu just kun oon menny niitä ostamaan... Nyt löyty tämmöset kivat, oikean malliset ja niissä on plussana vielä heijastimetki! Vaikka mä oon ennen pitäny pantoja helpompana käyttää niin kyllä tää aika usein on pujahtanu tolle päälle. Tällä valjaalla vois myös testailla ehkä canicrossia sitten joskus.


Sen lisäks Jalilla on ihan perus marketista ostettu heijastusliivi (kaksipuoleinen, toinen puoli oranssi), jota nykyään pyrin pitämään sillä päällä aina kun se on vapaana. Vois olla näkyvämpikin, mutta ajaa asiansa. Rustasin tuohon reunaan varuiks vielä puhelinnumeroni yks kerta sen jälkeen kun poika teki kierroksen jäniksen perässä... Tän kaveriks ostin myös semmosen vilkkuvalon, jonka saa kiinnitettyä tuon liivin selässä olevaan lenkkiin.

Ja pakkasten varalle Helsitarin mantteli. Päällinen ilmeisesti softshelliä, sisällä jonkinlainen villavuori.

Mä tykkään tosta, se on ihan mielettömän hyvän näkönen päällä (ei mitään turhaa), istuu hyvin (kaula-aukko alkaa olla ehkä hitusen liian pieni, täytyy kattoa jos sitä yrittäis ite muoksia), peittää tärkeimmät lihakset ja pitää lämpimänä. Niin ja heijastimet löytyy (vaikka näyttäis olevan Jalilla myös omat "heijastimet" :D) Tää oli se minkä ostin Helsitarilta käytettynä dalluleiriltä, maksoinkohan sen 25e?

Tän kaverina mulla on sävysävyyn tietenkin myös Helsitarin treenitaskut.


Vähän muunlaisista tarvikkeista, Jalilta löytyy jokapäiväisessä käytössä oleva äitin ompelema peti. Vähän iso siitä tuli, mut onpahan tilaa loikoilla.Lisäks Jalilta löytyy tottakai kynsisakset, iso kasa erilaisia leluja....

Jali ehdottomasti tarttee vielä paksumman nahkapuolikurkkarin (ehkä vinttikoiramallisen) [lisäys: nii, mikäs tuo tuolla ylempänä oleva Hurtan panta on, itse täydellisyys!] ja canicrossiin kunnon vetovaljaat, -hihnan ja -vyön. Saattais se tarttee tuolle Hurtan pannalle pariks jonku kivan perusnahkahihnanki, semmosen "pyhähihnan" :D Ja jos mä oisin rikas, niin maailma on täynnä ihania nahkasia tilaustyö pantoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!