04 kesäkuuta 2013

Hottenspotten

Voihan. Ahkera vedessä kahlailu on näköjään kostautunu poskissa muhivina hotspotteina. Molemmilla puolilla selkeät märkivät kohat, toisella puolella vähän isompi. Onhan se karva tosi tiivistä just noilla kohin, ettei ihmekään että sinne on jääny kosteutta muhimaan. Yritin nykkiä siitä ympäriltä sitä karvaa pois, mut enhän mä sitä paljaaks saa eikä oo mitään millä ajaa karvaa poiskaan. Täytyy koittaa nyt kuivailla niitä ja puhdistella betadinella kun ei oikein muutakaan keksi.

Toivottavasti selvitään pelkällä kotihoidolla eikä nuo lähe tuosta leviämään.
Kikkoja hot spotin kotihoitoon kellään?

8 kommenttia:

 1. Haurulle on tullut tuota aikaisempina vuosina, se on parantunut kun on vaan ajeltu karvat (mudin turkilla välttämätöntä), pidetty alue kuivana ja betadinella hoidettu. Lisäksi Hauru on tarvinnut kaulurin mutta poskia Jali ei ehkä niin pääse itse härkkimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneks tänään ainakaan vaikuta, että ois menny pahemmaksikaan. Eihän se nuolemalla härki, muttakun kutittaa!

   Poista
 2. Taitaa hotspot olla parantunut jo mutta betadine on hyvää siihen. Tai sitten fuciderm (en oo ihan varma saako ilman reseptiä apteekista) tai metyleenisini (sama juttu reseptin kanssa). Molemmat kuivattaa ja vie sitä märkyyttä hotspotista pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sanois, että se ainakaan kokonaan ois parantunu. Toisessa poskessa tuntuu, että alue ois ehkä jopa kasvanu, mutta ei se alue oo milläänlailla märkivä. Tuo ryökäle sen aina välillä rapsuttaa verille, mikä ei auta ehkä asiaa... Kauluri päässä se nyhjöttää masentuneena paikallaan niin en oo viittiny sillä hirveesti kiusata. Hain bacibactia apteekista, mikä pitäis kans olla märkiviin haavoihin niin oon sitä nyt laittanu.

   Kattoo jos se ei ala tästä selkeesti paranemaan, että pitääkö käyä ihan eläinlääkärillä näyttämässä.

   Poista
 3. Harmi, kun en lukenut aikasemmin. Basibact apteekista ilman reseptiä pisti oonalta läpi vaavat poskista umpeen muutamissa päivissä, kun oli tapellut.

  Elä käsin ala nyhtämään karvoja. Mulla on trimmeri, milla voidaan vetään aivan nahkalle, jos vielä uusii.

  Karvat pois ja basibact-jauhetta. Ei mee montaa päivää, kun on tulehdus poissa :)

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitkos ottaa sen trimmerin vaikka ens treeneihin mukaan jos muistat? Kun musta tuntuu, että tekis hyvää ajella tota vähän laajemmalta alueelta nii ois helpompi hoitaaki. Tai voihan se olla siihen mennessä jo turhaki sitä ajella.

   Poista
 4. Yritän muistaa ottaa koneen matkaan. Terä ei oo parhaassa elämässä enää, mutta kyllä sillä nahkalle vastakarvaan vetää, kun noita mun pumpuliturkkejakin ongelmitta leikkaa. Jospa ulkoakin joku paikka löytyis, mihin sähköt saa vedettyä. Jatkoroikan kyllä löydän kohtuullisella vaivalla, kun etsin kisakamoista ja palautetaan samaan paikkaan.

  T: Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän jos muistat :) Tosin voi olla että se on sen verran jo parantunu, että turha sitä on ajella. Mut katotaan nyt ainaki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!