29 heinäkuuta 2013

Radalla

No ny ois oikee sensuroimatonta videomateriaalia viime treeneistä het koko rahan eestä :D Olin laiska enkä jaksanu alkaa näitä videoita karsimaan/muokkaamaankaan.

Valittiin treenipaikan varastosta siellä olevasta kansiosta rata (1lk, Salme Mujusen rata pikkasella muutoksella) ja tehtiin tällä kertaa vaan rataa kun mulla kerta oli kantoapua siskonplikoistakin. Rata itessään oli aika suoraviivanen, mut nii vaa me onnistuttiin häsläämään siellä aika tyylikkäästi. Iltasella oli sopivan viileä treenata, vaikka hiki siltikin tuli!

Tohelo ja Torvelo esittää:

Ensimmäinen yritys. Minen tiiä mitä se ohitteli tuota yhtä estettä alussa, oli vissii ajatus jossain ihan muualla tai jotain... Ja sitten olikin sisko loppusuoralla palkkaamassa ja aiheutti pikkasen häiriötä tuossa kaarroskohdassa :D Renkaalla odotinki ongelmia ja aikalailla jouduin varmistelemaan sitä oikeeta väliä. Loppusuora hyvä kerta siellä oli sisko lelun kans palkkaamassa.

Toinen yritys osa1. Kepit oli ehkä pikkasen paremmat. Mut voihan keinumoka :D Sisko oli taas sopivasti hollilla suoraan tuon esteen kans linjassa ja Jali luuli varmaanki saavansa taas palkkaa sieltä...Mut kökkö toi kaarros muutenki. Niinku mä yritin muka olla ohjaamatta niin laajasti ja kääntää sitä rintamasuuntaa tiukemmin ja mitä kaikkee. Se otti tossa kyllä sitä häiriötä sivussa seisoskelevista siskoista mitä se tietenkään ei sais tehä, mut ennemminki se vaa huvitti :D Ja kun palas aina kuitenki tekemään. Mut ois pitäny vaan ottaa koiran huomio paremmin vaikka sanallisesti itteeni aina hypyn jälkeen nii oltais voitu selvitä paremmin häiriöstä huolimatta.

Toinen yritys osa2. Jatkettiin siitä turkasen kaarroksesta ja loppu menikin ihan hyvin. Kunnes sisko vähän ennakoi palkkalelun heittämisen kans :D

Kolmas yritys. Keinulta läpi, mikä oli harmi kun tuli muuten keinulle niin kivasti. Yskäs keinun jälkeen namin kurkusta :D Kaarrokseen mietittiin jonkin sortin valssi viritelmää, mikä osottautu aika mielenkiintoseks käytännössä... Parhaiten tais toimia tuo ihme "tässä" huutelu kun sai sen koiran huomion ohjaukseen.

Pakko oli ottaa tuo himputin kaarros vielä kertaalleen :P

Makkarakin pääsi ekaa kertaa elämässään liitelemään :D
Kepit (täysillä verkoilla ku en millään jaksanu alkaa pelleileen niitten verkkojen kans) oli hitaat, se jostain syystä pääsee oikeaan tahtiin vasta lopussa? Pitäiskö sen kans tehä lyhyempiä keppejä? Häiritseekö sitä nuo vähän heiluvat kepit? Tuo kaarros oli kans jotenki tosi vaikea, mä en tiiä ohjasinko mä sen jotenki väärin, oliko siskot sille nii häiriönä vai hiimaili muuten vaan ohi eikä seurannu ohjausta? Rengasta varmistelin aikalailla, sitä pitää kyllä treenata lisää niin että hakee sitä itsenäisemmin. Ehkä varmistelin sitä alun jälkeen vähän turhaankin, mutta halusin ottaa nyt varman päälle. Mun oli tarkotus ottaa ihan kisakontaktitki välillä, mut sit mä radalla jotenki aina unohin :D Noh, oli meillä ainaki hauskaa!

Kaikki kommentti tervetullutta :)

8 kommenttia:

 1. On kiva nähdä että muidenkin dallut on vähän ailahtelevaisia. :D Joskus kyllä tosiaan kysyy hermoa treenailla tuon kanssa, joskus pelkkä "istu" tuntuu kaikuvan ihan kuuroille korville. Onneksi on niitäkin päiviä että onnistuu, muuten vois vaikka turhauttaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kuule joo :D Eihän tommosen kans liian tosissaa voi reenata :D

   Poista
 2. Iiiihan mahtavaa kuvamateriaalia! Lisäää, vaadin lisäää! :D Voin kuvitella että Valdo olisi 10x häselömpi ja törmäilisi sinne sun tänne esteitä ja haistelisi niiiiiiiin paljon :D mut hyvin toi muuten menee, muutamat mokat ihan selkeesti muista kuin koirasta johtumattomia, mutta välillä se nokka vaan menee sinne maahan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen nähen miten sen nokka aikasemmin on maata nyysänny nii toi on oikeesti hyvin vähästä :D Täytyy yrittää kyllä saada videota useammanki kerran, on se aika kiva iteki katella tuota menoa vaikka vähän kaaottista välillä onki :D

   Poista
 3. Kiva nähdä videoita! Vikalla kerralla toi kaarros onnistu tosi hyvin :) Se näyttää helpolta mutta ei loppujen lopuks näköjään olekaan, sit kun ohjaat sen tarkasti niin hyvin menee! Luulen että menee vähän Jalin piikkiin se kaarros, ei osaa oikein hakea ja ottaa häiriötä siskoista. Ainakin parilla kerralla linja on ihan selkeästi tulossa tolle kaarteen neljännelle esteelle ja menee silti siitä ohi yhtäkkiä.

  Palkkaatko pelkästään namilla ? Voisitko palkkaa lelulla? Me saatiin keppeihin vauhtia etupalkalla ja etupalkka muutenki kannattaa muistaa että tekee itsenäisesti. Jotain superhyper palkkaa jotta tekee vauhdilla kepit. Jali näyttää vähän siltä ettei ihan oo saanu rytmiä siihen menemiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kans että Jalilla oli ajatukset ihan muualla ko ohjauksessa suurimmaks osaks ja varsinki tossa kakkosvideossa tosiaan huomaa, että siskot sen taitaa ohi vetää.

   Mä palkkaan useimmiten ehkä joo namilla, mut lelullakin sillon tällön. Niiku näissä treeneissä oli lopussa lelupalkka. Etupalkka meillä on kepeillä oikeestaan aina (kunhan mulla ei oo namikuppi unohtunu) ja se tosiaan joskus auttaa. Täytyy yrittää lelupalkalla vaikka en oo ihan varma toimiiko sille "kuollut palkka" yhtä hyvin ko namikuppi mut heittämällä tiesti. Mutta ei se tosiaan osaa oikein rytmittää kunnolla enkä mä tiiä mikä siihen auttais ja millä sitä vauhtia oikeesti sais lisää? Ja miks se tekee sen lopun vauhdikkaammin mitä alun? Epäilisin ettei siihen saa lelulla yhtään sen enempää vauhtia mitä sillä namikupilla siellä lopussa. En tiiä...

   Poista
  2. Kokeile lelua, meillä tepsi :) jos lelu ei toimi targettina niin sit heittämällä mut mieluiten et joku muu heittää ja palkka tulis muualta tai sit jos ite heität ni mahd. Huomaamattomasti ettei keppien itsenäinen suoritus häiriinny ja jää kattelee sua. Voi olla et ei vaan oo löytäny sitä tekniikkaa heti ja vauhtia.. alussa epäröi vähän sisäänmenoa ja suoritusta mut loppua kohden vahvistuu. Vauhti tulee varmaan ku on varmempi ja verkotki ehkä voi hidastaa jos tuntee ne epämukaviks ni joskus kun ne saa otettua pois nii tulee vauhtiki :) tosiaan sit kun kepit on varmat ja verkot saa otettua

   Lupaavalta näytätte!

   Poista
  3. Voi olla että nuo verkotki kyllä häirii, mun pitäis vaa rohkeemmin ottaa niitä poies. Mutku niitten kans on nii himputin työläs säheltää :P Täytyy seuraavalla kerralla testata lelun kans :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!