15 elokuuta 2013

Kipin kapin kepit

Mä en oo varmaan ainoita agilityn harrastajia, jotka suhtautuu keppeihin vähän kaksjakoisesti. Oikein suoritettuna, kun koira hakee keppien aloituksen vaikeistakin kulmista itsenäisesti ja suorittaa kepit loppuun asti vauhdilla, kepit on yksi ehkä hienoimmista esteistä.

Mutta sitten taas. Kepeillä on niiiiin helppo tehdä virheitä. Koira ei aloita keppejä oikeasta välistä. Koira lopettaa kepit kesken. Koira ohittaa jonkun keppivälin. Koira suorittaa kepit hitaasti. Koira ei suorita keppejä itsenäisesti. Elämä ois niin paljon helpompaa ilman keppien opettelua.

Me ollaan siis jauhettu lähiaikoina kohtuu paljon keppejä. Tai jauhettu ja jauhettu, mutta joka kerran kun ollaan treenaamaan raahauduttu ollaan tehty muutama toisto myös keppejä. Viimeks tiedustelin jo vähän vinkkejä hitaisiin keppeihin ja nyt pienen tauon jälkeen ollaan vähän testailtu.

Mä en oo koskaan pitäny Jalia erityisen pallohulluna, mutta ostin Halpa-hallista extempore ostoksena muutamalla hassulla eurolla kumisen pallon, jossa on sisällä vinku ja venyvä kahva ja ollaan tehty keppejä täysillä verkoilla, pallolla kunnolla hetsaten, lentävällä lähdöllä ja heitin pallon keppien jälkeen palkaksi. Ja ohoh! Ei se oo koskaan tehny noin hyvin ja alusta asti vauhdilla keppejä! Selkeesti joku naksahti pienen pojan päässä ja saatiin niihin keppeihin pallon kautta muutenkin vähän enemmän intoa. Ja pallo oli ihan superkiva, sitä on kiva vingutella ja kahvasta on hyvä heitellä sitä ilmaan ja kopitella. Jos se ennen teki kepit ykkösvaihteella niin nyt päästiin melkeinpä nelosvaihteelle :D Eikä mulla tietenkään oo videomateriaalia, mutta toivottavasti tuo into kepeille säilyy niin täytyy jossain vaiheessa kuvata ja verrata etten vaan pelkästään kuvittele eroa.

Vauhdin lisäks ollaan kepeillä koitettu ottaa samalla vähän eri kulmia ja sitä itsenäistä suoritusta niin, että lähes tulkoon jään ite välillä lähtöön seisomaan ja heitän pallon kauempaa. Samaa ollaan tehty renkaalla, ollaan lähetty yhtäaikaa kauempaa tai oon jääny ite lähtöön. Se tarjoaa renkaalla sitä yhtä tiettyä väärää väliä, mutta toisaalta se tuntu kyllä hokaavan, että nyt ei menny oikein  ("hups" ja uusi yritys). Lopulta se tarjos hyppimistä oikeasta välistä ihan mennen tullen ja palkkapallo suussa kun oli niin kivaa :D Jos ens kerralla kattelis sitä rengasta vielä osana jotain radantynkää.

2 kommenttia:

 1. "Elämä ois niin paljon helpompaa ilman keppien opettelua."
  Toisaalta, mitäpäs tekisit jos ei olisi keppejä, niih! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olis keppejä nii voitais treenata hienoja uusia ohjauskuvioita ja mun omaa liikkumista. Tai kontaktiesteisiin lisää vauhtia. Tai erilaisia keppikulmia ja keppien yhdistämistä muihin esteisiin. Tai renkaalle tuloa erilaisista kulmista. Kyllä sitä treenaamista löytyy :D

   Kepit nyt on esteistä vielä se joka tarvii sitä treenaamista yksittäisenä esteenä nii valitettavasti se ei treenaamatta tuu valmiiks :P

   Poista

Kiitos kommentistasi!