27 elokuuta 2013

Vaatimen kierroksella

Käytiin Jalin kans viime viikolla vaeltamassa Perhon Salamajärvellä Vaatimen kierros. Matkaa kertyi 18km ja aikaa kierrokseen meni semmoset 4h 45min. Reitti oli hirmu hyvä kiertää koiran kanssa kun joka välissä oli pieniä lampia tai järviä tai soita, jossa koira pystyi käydä juomassa ja kahlaamassa. Päivä oli kuitenkin melko lämmin.

Kuvat puhukoon puolestaan :)
Vaatimen kierros on tuo punainen kierros

Polku oli alussa vähän kivikkoista, mutta parani onneksi melko pian

Rakkakivikkoa

Pyydyskosken kodalla


Makkaranpaistotauko


Saanko mäki makkaraa jos oikeen nätisti pyyän, saanko?
Määä muuten kuolen nälkään!! (Laatu mitä sattuu, mutta nää ilmeet oli mun mielestä loistavia :D)

Ahvenlammella törmättiin paikalla ollutta vuokramökkiä huoltamassa olleeseen mieheen, jolla oli mukana suomenlapinkoira, jonka kans Jali hetken painiskeli. Alueella kuulema liikkuu karhuja ja susia, mutta retkeilijöitä ei oo koskaan moiset häirinneet. Ihmetteli kun en ollut peuroihin törmännyt, mutta mulla oli kyllä karhukello kilisemässä niin karkotti varmaan peuratkin. Ainoo peura nähtiin menomatkalla autosta. Muihin retkeilijöihin ei koko reitin varrella törmätty.

Ahvenlammen jälkeen alkoi suurin suoalue reitin varrella. Tällä pätkällä pitkospuut oli osittain veden peitossa ja vähän haperoa puuta, mutta aika hyvin kuivin jaloin matkasta selvisi.
Ei näkyny peuroja vaikka kiikarilla ois kuulema voinuki nähä
Suolla

Loppusuoralla, Iso-Koirajärven rannalla
Kiva reitti oli ja sopiva päivämatkaksi. Hyvin jakso kulkea, eikä tullu ees jalat juurikaan kipeäksi. Josko joskus ihan vaikka Lappiin päin lähtis vaeltamaan. Sitä ennen täytyy hommata koiralle reppu, oma ja pidempi flexi, uudet vaelluskengät ja ehkä pikkasen lisää vaelluskuntoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!