13 helmikuuta 2014

Torstai aksaa videolla!

Tiedättekö ne agilityvideot, joita katsoo kateudesta vihreänä? Joissa ohjaaja liikkuu sulavasti, ohjauskuviot on vähäeleisiä,toimivia ja oikein ajoitettuja? Joissa koira tuntuu toimivan kuin ajatus pienestäkin vihjeestä, käännökset siivekkeitä nuollen?

Noh, näitä videoita voit katsoa ilman pelkoa alemmuuskompleksista!
 Kuvanmukainen oli suunnilleen rata, ja tältä se näytti käytännössä:
Kuvaamisesta kiitos treenikaverille! :) Ja musiikeista youtuben loistavan valikoiman... Videolle tallentui varmaan suurinpiirtein meidän kaikki yritelmät. Joitain pätkiä saattoi jäädä kuvaamatta, mutta haittaneeko ketään. Kaunistelematon totuus kuitenkin meidän treeneistä, mitään en ole sensuroinut siitä mitä videolle tallentui (paitsi äänet :D). Videot kahdessa osassa kun treenattiinkin kahdessa pätkässä.

Minä en ymmärrä miten joku voi ohjata supernopeaa bortsua kun musta tuntuu, että oon ihan pulassa tuon kanssa. En kerkeä ohjauksiin tai jos saan itselleni vauhdin niin tuntuu etten pysty tekemään kunnolla ohjauksia ja etten saa omaa vauhtia sitten hallittua vaan juoksen tyyliin päin esteitä. Kerkeäisin kyllä ottaa etumatkaa kunhan jättäisin turhat varmistelut pois ja luottaisin siihen, että koira irtoaa. Mutta sitten pelkään, että se ohittelee esteitä.

Jännä miten itsestä tuntui (välillä) nuo putken jälkeiset vekkaukset 8 esteelle jämäkiltä ja selkeiltä, samoin kuin ohjaus takaakiertoon (joihin unohtelin huutaa käskyä). Mun jämäkkä ja napakka työntö kädellä takaakiertoon ja vekkaukseen on videolta katsottuna aika kaukana siitä jämäkästä ja napakasta. Ja nuo 5 putken jälkeisen persjättösekoilut oli taas ihan perus Hennaa, joka sekoilee ajatuksissaan.

Tuossa ekassa videossa vastakäännösyritelmät esteelle 8 oli ohjauksena molemmille uusi, mutta Jalmar ei kyllä seurannut yhtään ohjausta vaan ennakoi palkalle tai putkeen. Kunnon jämäkkä ja liioiteltu haltuunotto hypyn jälkeen olisi voinut olla paikallaan. Vekkauksella linjaus toimi kunhan pääsin itse ottamaan etumatkaa, vauhdissa sitten ei onnistunutkaan. Takaaleikkaus tuntui itselle luontavimmalta ohjaukselta, jotenkin ehkä kun siitä oli niin helppo itse jatkaa liikettä vauhdissakin eikä se tuntunut niin töksähtelevältä. Sain otettua paremmin etumatkaakin kun ei tarvinut vaihtaa puolta persjätöllä.

Pitäisköhän yrittää ottaa tää videoiminen tavaksi, näkee paremmin ne omat virheet. Vaikka Sannikin noista töppäilyistä minulle aina tottakai mainitseekin, niin on se kuitenkin jotenkin hyvä nähdä ne myös videolta. Tulee semmonen, "ai tuota sä tarkotit!"-fiilis.

6 kommenttia:

 1. Mua on ainakin auttanut tosi paljon videoiminen (sekä tietty itsenäisesti treenaaminen ajan kanssa "valmentajan" silmän alla), kun siitä oikeasti näkee itse mitä tekee, vaikka se saattaisi tuntua itselle, että tyhmä koira kun ei osaa vaikka itse tekee/ohjaa jotain ihan typerää. :D Kannattaa videoida ja musta on ainakin kiva katsella muiden aksavideoita ja ratoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tuo videoiminen auttaa! :) Tosin mä oon jo aikoja sitten päätynyt siihen, että tyhmä ohjaaja kun ei osaa :D

   Poista
 2. Ihanan tarkka video :) Miksi mulla menee aina pikselimössöksi, kun lataan Youtubeen? Huoh :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä sä kuvaat sun videot? Tuohan on ihan järkkärillä kuvattu, mikä tottakai vaikuttaa laatuun. En kyllä osaa sanoa miksi youtube huonontaa laatua jos se sun video on koneelta katsottunu kuitenkin ihan hyvä?

   Poista
 3. Mekin voitaisiin joskus rakennella samantyyppinen rata tolle apinatervulle kun mennään treenaamaan! Mä oon joskus aikaisemmin ihmetellyt bortsujen omistajia myös, mutta oon ihan yhtä kusessa tän belginkin kanssa, jos nopeutta tai (koiran) kentällä kuumumista katellaan... :D Nyt alkoi tosissaan sellanen "raivoa mulle niin et pääse radalle"- koulutus ton kakrun kanssa.

  Jalilla on kivannäköstä menoa aina silloin, kun se jaksaa keskittyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tuli ratainspiraatiota :D Meillä ei onneks oo suurempia kuumumisongelmia, siinä ois kans yks asia mitä on varmasti vaikea lähteä kitkemään pois!

   Joo, Jali menee kyllä ihan pätevästi kun vaan kaikki napsahtaa kohdilleen :D Se on vaan vähän liian hyvin ehdollistunu siihen, että jos esteen takana näkyy ihminen niin siltä saa palkkaa... Vaikka toki sillä välillä muusta syystäkin hajoaa keskittyminen. Hieno mies se kuitenkin on! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!