05 huhtikuuta 2014

Putkiansoja

Treenissä lainassa tällä kertaa ihana 9v turbomummo Manta ja rata kutakuinkin ylläolevan mukainen. Saapi kyllä kiittää kouluttajaa, että olen koiria lainaan saanut ja näin saan enemmän irti myös treeneistä vaikka ei omaa koiraa mukana olekaan.

Ja mitäs radasta jäikään mieleen?

  • Kolmoselle vastakäännös: Pidä katse vasemmalla olan yli koirassa kun käännyt ja käännä oikealle vasta kun näet, että koira kääntyy ja katsoo sinuun. Ajoissa lähetys hypylle! 10 putki oli enemmän tyrkyllä mitä kuvassa ja jos tässä olisi ollut myöhässä niin Jali ainakin olisi viilettänyt jo putkeen.
  • 4-5 sylikäännöksellä: Kämmen koiraa kohti ja rannetta kääntämällä pyöräytä koira putkeen. Koira tavallaan seuraa koko ajan kämmenpuolta. Pari askelta taakse pois päin A:sta, pari sivulle kohti putkea, ranteen pyöräytys, käsky. Ajoitusta ajoitusta.
  • 6-7 takaaleikkaus mikälie: Tälle on kuulema joku oma nimi eikä varsinaisesti olekaan takaaleikkaus. Joka tapauksessa ohjataan koiran vasemmalta puolelta ja muistetaan rintamasuunnalla kertoa minne päin jatketaan.
  • 9 putki pakkovalssina. Jalin olisin mahdollisesti lähettänyt pimeään putkeen kauempaa enkä olisi yrittänytkään pakkovalssilla, mutta toisaalta hirveä kiire olisi tullut mahdollisesti tällöin ohjaamaan kympille jos jäät putken ulkokaarelle. Putken toisessa päässä oli pakko olla valmiina vetämässä koiraa kymppi putkeen, muuten viuh vaan koira on väärässä päässä putkessa. Jalin kanssa olisi saanut olla tarkkana, ettei karkaa selän takaa putkeen.
  • Odota koiraa rauhassa ysin toisessa päässä, älä hätäile kympille! Jos oma liike loppuu niin 10 putkelle tulee helposti kielto. Jalia ei paljon tarvitsisi putkista odotella, mutta hätäillä ei silti saa!
  • 11 putkensuulta koira taas mukaan, renkaalle suora linja (ohjaus koiran oikealla puolella) ja 12 takaaleikkauksella. Anna koiralle tilaa hypätä 12 este äläkä turhaan änkeä koiran tielle. Rintamasuunnan voi kääntää vaikka olisitkin lähempänä hypyn oikeaa siivekettä eli suunta kerrotaan sillä yläkropalla, ei "työntämällä" koiraa omalla liikkeellä niin ettei koiralle tahdo jäädä tilaa hypätä. Saman tyyppinen kuin tuo 6-7 ohjaus. 
  • Käskytä jämäkämmin ja ajoissa! Mä tiieeeedän, mutta mä en pysty miettimään niin miljoonaa asiaa samaan aikaan ja mun käskyt on radalla liian, hmmmm, pyyteleviä? Ei vaan suulliset käskyt vaan ylipäätään koko mun ohjaus sais olla terävämpää. Mä joudun miettimään niin ohjauskuviota, että havahdun käskyttämään vasta kun ohjauskuvion saan tehtyä eli auttamattomasti myöhässä. Ja toisekseen mä jään helposti ihmettelemään, että oho sehän meni vaikka ohjasin miten sattuu tai vastaavaa...
Mullekin tulee nyt kahden viikon treenitauko, jonka jälkeen toivon mukaan Jali sais jo treenivapautuksen ja päästäis yhdessä radalle. Ei nyt 100% teholla heti tietenkään (superhuolelliset lämpät/jäähkät, matalat rimat, ei A:ta eikä keppejä), mutta jos jotain pientä. Toivotaan, toivotaan.
Roskasaalista, yiiiihh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!