28 syyskuuta 2017

Wallun treeniä videolla


Pikku Waldon treenailua tuli kuvattua videolle joku aika sitten. Pitäisi kuvata useammin, kiva seurata kehitystä ja videolta näkee hyvin omat virheet. Tykkään edelleen hirveästi pennun asenteesta ja hännänhuiskeesta! Perusasennot ja eteentulot ei aina ihan priimoja, mutta ajattelin palkkailla hyvästä yrityksestä ja tarjoamisesta. Voisi kai sitä alkaa jo vähän tarkemmin pitämään kiinni oikeasta kriteerista. Ja ehdottomasti lisähoukuttelut, taputukset ja käsienheiluttelut pois virheen jälkeen, mieluummin askel pois ja uudestaan.

Pari tosi hienoa perusasentoon tuloa tuolla kuitenkin oli ja olen edelleen ihan ihmeissään miten nopeaa pentu alkoi tarjoamaan perusasentoa noinkin pienellä vihjeellä! Sen kanssa ihan oikeasti ollaan tehty vain muutamia hassuja perusasentotreenejä imuttamalla ja hups se alkoi sitä jo tarjota. Samoin luulen, että seuraaminenkin taitaa tulla tälle aika helpolla, niin kivasti se sitä jo tarjoilee ja kontakti tulee ihan luonnostaan! Palkan paikan ja suunnan kanssa vaan tarkkuuttaa ettei ala vinottaa.

En tiedä ammunko itseäni nilkkaan pyytämällä sen noin lähelle eteentulossa? Luulen että tilanne korjaantuu kun aletaan etäisyyttä ottamaan lisää ja kapuloita sun muita. Katsotaan... Samoin pohdin eteentulosta sivulle tulemista, opetanko kiertämään takakautta vai pyörähtääkö sivulle. Ellen ole ihan väärin ymmärtänyt niin molemmat tavat pk puolella sallittuja? Takaa kiertäminen taitaa olla yleisemmin käytössä, liekö perusasennon suoruuden ja tietyllä tavalla helppouden takia? Pohdintaan myös.

Ajatuksissa tehdä eteentulolle ja sivulletulolle käskysanat valmiiksi ja lähteä rakentamaan perusasentoa ja seuraamista myös oikealle puolelle. Mietin että sekoittaa liikaa jos lähden rakentamaan näitä yhtäaikaa. Oikea puoli mukaan alusta asti ihan kropan tasapainon vuoksi sekä rallytokoa ajatellen.

Hyvä siitä tulee, hieno pentu! :)

2 kommenttia:

 1. Ihana Wallu, ihan supertaitava pentu sulla! Tuli jotenkin tosi hyvä mieli tuosta videosta, Waldo vaikuttaa hirveän oppivaiselta ja hyvällä työmotivaatiolla varustetulta pennulta :)
  Meillä joku puolivuotias kakara on vielä ihan pentuvaiheella koulutuksen kanssa - kyllähän se osaa seurata, mennä istumaan ja maahan, mutta mitään tuollaisia ei olla vielä ehditty kakaran kanssa harjoittelemaan. Kovasti se vanhempikin olisi valmis tekemään herkkujen eteen... Metsästyskoiria kun kumpikin ovat, en viitsi liiaksi opettaa kaikkia temppuja, ehkä enemmänkin niitä metsästystä ajatellen hyviä taitoja, kuten jäljen seuraamista ja muuta tuollaista. Isompi osaa kuitenkin sormet, mennä kasia jalkojen välistä, heittää yläfemman, antaa tassun ja tassut, seurata ja vähän kaikkea tällaista... Pienempi ei ole ihan niin fiksu :D
  Jos meidän kannalta hyödyllisiä temppuja ajattelisi niin kyllä se seuraaminen olisi tärkeä, samoin luoksetulo. Näyttelyissä kuitenkin käydään aika ajoin.
  Tsemppiä teille treeneihin, hyvältä näyttää! Pahoittelut muuten äärisekavasta kommentista >:D

  VastaaPoista
 2. Waltsu on kiva tyyppi :) No paljonhan sullakin pentu osaa! Ja erityisesti aina kiva kun metsästyskoirien kanssa viitsitään jotain puuhailla! Saa olla mielikuvitustakin varmasti motivoinnissa!

  Ei ollu ollenkaan äärisekava kommentti, älä huoli :D Sori kun kesti vastata :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!